topbar

maandag 1 juni 2020

Zomer-ganzen?

Het lijkt wel zomer buiten, maar dat is het eigenlijk nog niet. 
Dit lijken wel zwanen, maar zijn ze het niet?


De zomerzwanen van About Blue lagen al jaren in mijn kast. Ik was instant verliefd toen ze hier en hier en hier verschenen (jeweetwel, bij die topbloggers die de promotie van nieuwe collecties altijd op magistrale wijze vormgeven). Ik kocht ze in grote en kleine print-variant, met als achterhoofdplan een jurkjestwinning tussen Liv en mezelf. Vijf jaar later is die kleine Liv een tiener en zouden zomerzwanen niet meer in haar kleerkast passen. In de mijne daarentegen was nog wel plaats voor wat sierlijk gezomerzwaan!


Nu ja, zwanen... Trots kwam ik met mijn nieuwe jurk beneden, om door vaderlief begroet te worden met een licht afkeurend "waarom stof met gànzen?" Na een jeugd op een boerderij waar een ganzenfamilie als waakhond werd ingezet, was hij stellig zeker: dit zijn geen zwanen. 


Gelukkig is de rest van de wereld iets milder. Zwaan of gans, in mijn favoriete winkel kreeg ik zomaar complimenten van onbekenden over de vrolijkheid van mijn jurk. 


Het patroon is de Emily jurk uit een LMV van vorig jaar. Ik volgde eerst braafjes het patroon, maar na de conclusie 'patattenzak' haalde ik de zakjes weg en versmalde ik serieus naar de taille toe. Het is nog steeds een los model, heerlijk op hete dagen, maar die taillering mocht het toch wel hebben voor mij.


De print van de stof leek wel gemaakt voor het patroon. Een voorpand was net één zwanenbeeld hoog, het 'gras' onderaan loopt zelfs mooi over in de bovenste blaadjes van de rok. De belegstiksels liet ik exact gelijklopen met die overgangen zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn. 


Aan het halsdetail nog wat gele paspel om de link te leggen met mijn gele sandalen. 


Zomerganzendansje!


Stof: Zomerzwanen - About Blue (oude collectie) - ik gebruikte 1,5m
Patroon: Emily jurk - La Maison Victor 04/2019 - ik maakte maat 36 en versmalde naar de taille toe
Fotograaf: Zus

6 opmerkingen:

 1. dat heb je weer schitterend gedaan! En laat die vader maar zeggen. Wij vinden het zwanen en die passen beter dan ganzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar is inderdaad de tijd van dit stofje... Maar eigenlijk nu net weer mooier om te zien. De kleuren staan je perfect.
  En ja, ik heb het net zoals je vader minder voor ganzen (nadat ik in een heel ver verleden eens overrompeld ben geweest door een stel gulzige exemplaren die waarschijnlijk in geen weken eten hadden gezien).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk nostalgisch dit stofje en zomers vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supervrolijke jurk, inderdaad! Instant happiness!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi!
  Prachtig detail bij je gele sandalen. Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...