topbar

zondag 14 juni 2020

About Blue

Maandenlange opsluiting in mijn appartementje - dat leek mij niet de ideale manier om de coronaperiode te overbruggen. Nog voor de lockdown officieel werd afgekondigd trok ik weer bij mijn ouders in. Dat wil ook zeggen: al tien weken gezelschap van deze twee.


Never a dull moment, dat is zeker.


Een greep uit hun aanbod: volledige gesprekken in onbestaande dialecten, het imiteren van televisiepersoonlijkheden tijdens de afwas, het regelmatig herhalen van zinnen uit die imitaties (bij voorkeur op een ongepast moment, uiteraard. Een komiek weet zijn moment te kiezen.), het opvrolijken van alle gezinsleden en vooral dan hun vader.


Toen lanceerde About Blue dé perfecte strijkapplicatie: de grafische veruitwendiging van een sketch die dit tweetal regelmatig reciteert. Die kon ik niet ongekocht laten!


Broer had nog nood aan T-shirts dus werd het weer Billie (net als hier en hier), in de uni french terry van About Blue. Die is trouwens heel aangenaam van kwaliteit: ietsje dikker dan SYAS en zalig zacht.


Daar valt me plots het belang van stofkeuze op: in french terry had ik beter een maatje groter overgetekend. Want waar de vorige Billies (in dunne tricot) losjes vielen, zie ik nu toch wat plooien aan de borst. Of zou dat door mijn heerlijke coronakeuken komen? ;-)


Om de kleur van de applicatie te laten terugkeren in de -verder heel basic- T-shirt, splitste ik de halsboord in twee kleuren. Daarvoor gebruikte ik een minireepje boordstof die over was van deze trui!


De zoom werkte ik af op de Blanche-manier, met garen in hetzelfde lichtblauw.


Zus kreeg een sportieve Teddy sweater met kap (een gratis toevoeging aan het patroon) in een andere uni french terry van About Blue, die luistert naar de prachtige naam Blue Haze. Je zou hem voor minder in je kast willen, toch?


De boog en de kap kreeg ik uit de restjes van Broers shirt, en zo is de cirkel weer rond. (En kreeg ik 2 stuks uit 2m.)Het komische duo werd helemaal enthousiast toen ze mijn stofkeuze zagen. Twinnen met je broer/zus, blijkbaar is dat voor twintigers weer done.


Dan volgde de moeilijkste opdracht: foto's. Naar serieus hoef je niet te zoeken, maar toffe broer-zus-beelden en een schaterende blokpauze, dat vonden we wel!Broer
Stof T-shirt: UNI 16 Blue Wing Teal - About Blue (ik gebruikte 1m)
Patroon T-shirt: Billie voor mannen - Zonen09 (ik maakte maat 48)
Strijkapplicatie "Rustig Erik" - About Blue 

Zus
Stof trui: UNI 9 Blue Haze - About Blue (ik gebruikte 1m)
Stof boogje en kap: UNI 16 Blue Wing Teal - About Blue (restje van de T-shirt voor Broer)
Boordstof: 9 Blue Haze - About Blue (ik gebruikte 25cm)
Patroon trui: Teddy sweater met kap - WISJ (ik maakte maat 14j)

12 opmerkingen:

 1. zalige foto's en groot gelijk dat je terug bij je ouders introk, het alleen thuiswerken overdag vond ik al eenzaam genoeg zonder echt helemaal alleen te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral mensen om 's avonds voor te koken vond ik zo'n zaligheid! Dat mis ik wel echt in het alleen wonen; het samen eten.

   Verwijderen
 2. Superleuke foto's, het plezier spat eraf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's!
  Je hebt leuke kledingstukken voor hen gemaakt. Mooie stofkeuze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook heel blij met het resultaat! Zij kiezen voor effen, ik al vaker voor een printje, maar ik vind ze echt tof geworden.

   Verwijderen
 4. Groot gelijk dat je weer bij je ouders introk, eenzaamheid lijkt me geen fijn idee. En wat een zalige foto's van jouw broer en zus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zorgde in elk geval voor speciale broer-zus-banden in een leeftijdsfase waarin we eigenlijk elk begonnen uit te vliegen.

   Verwijderen
 5. Toffe naaisels, toffe foto's. En heerlijk, dat twinnen. Ik vind dat je zelf ook moet meedoen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou ook "mijn" kleur zijn! Maar ik begon net met naaien voor hen omdat mijn eigen kleerkast vol zit, dus dat zou geen oplossing zijn ;-)

   Verwijderen
 6. Super mooie foto's, prachtige naaisels en een zo te zien gezellige familie, heerlijk! Fan van je halve boordje en zoomafwerking, net dat extraatje! En je kleurencombi is top ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd hilariteit bij ons thuis ;-) Ik vond dat het effen blauw nog wat opvrolijking nodig had, en dat subtiele boordje was net genoeg om door eenvoudminnende Broer goedgekeurd te worden!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...