topbar

dinsdag 7 mei 2019

Clara cool

Het is nog niet gedaan met de Clara culottes: na de chique versie en de boho versie, nu de stoere versie!


Eigenlijk maakte ik deze voor mezelf, maar mijn taille-heup-ratio is niet wat hij volgens de matentabel moet zijn, dus schoof ik de broek door naar mijn blij verraste mama.


De stof is een vrij zware geweven jacquard die ik kocht bij PiekeWieke op de opening van het prachtige nieuwe Dubbel:punt. Stoffen, fournituren, workshops en drankjes onder één (stijlvol) dak, spijtig dat Wuustwezel zo ver ligt of ik zou er wekelijks binnenspringen.

Jacquard is altijd langs twee zijden bruikbaar. Voor het grootste deel van de broek gebruikte ik de wit-zwarte kant, onderaan de pijpen en aan de tailleband komt de zwart-witte kant piepen.


Voor de omslag veranderde ik niets aan het patroon, gewoon de lengte en zoomwaarde die het patroon voorschrijft, en dan nog enkele centimeters verder omhoog plooien. Zo is het eerder een kniebroek dan een echte culotte, maar voor deze stijl vind ik dat net tof.


Om het stoere effect nog te benadrukken, verving ik de striklinten dit keer door een tof koord van bij K-bas, dat ik ook bij Dubbel:punt kocht. De rafelende uiteindjes voorzag ik van een lapje leer.


De zware stof leek mij iets te dik voor de zakken, dus maakte ik die uit een dun linnen (restje van hier). Jammer dat ze een beetje openstaan bij het dragen –waarschijnlijk omdat de maat net ietsje te smal is voor mama– maar beter een tevreden moeder dan een ongedragen broek, nietwaar?


Ik vind dat hij haar heel tof staat!


Patroon broek: Clara culotte – WISJ – ik maakte maat M
Stof broek: Canvas jacquard schuin geweven lijnen – PiekeWieke – ik gebruikte 1m20
Truitje: Aymara outlet 

8 opmerkingen:

 1. Heel leuke broek! En fijn dat je hem nog kon doorgeven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Ik was er supercontent mee want alle details klopten ... tot ik hem aantrok. Gelukkig telt ons huishouden genoeg dames en maakte ik mijn mama er heel blij mee!

   Verwijderen
 2. Altijd leuk als een kledingstuk nog ergens naartoe kan en zeker als de ontvanger er goed mee staat. Ik heb een vriendin die onlangs met een t-shirt dat niet klopte voor mij naar huis kon gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het nadeel van zelfmaak hé, dat je vooral niet kan passen of de maat wel goed zit. (Nu ja, tenzij je genoeg geduld hebt voor proefversies in baalkatoen #notme) Dan is het inderdaad fijn om er iemand anders blij mee te kunnen maken!

   Verwijderen
 3. #schaterlach Ik ben blij dat je mama de broek kan dragen want wat een prachtig exemplaar is me dat. Alle, werkelijk alle details kloppen als een bus en ik heb er geen enkel waarvan ik denk "dat zou ik misschien toch anders gedaan hebben". En toch moet ik lachen, omdat die prachtige broek je uiteindelijk niet past, want broeken, tja, dat is hier toch ook een dingetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Broeken zijn hier normaal niet zo'n dingetje, maar bij deze Clara had ik toch ferm spijt dat ik gewoon de maattabel gevolgd had en niet checkte voor aanpassingen. Al is mama er zooo blij mee en draagt ze hem zo vaak dat ik enkel content kan zijn om de broek zo veel in actie te zien!

   Verwijderen
 4. Ik zag al enkele keren op tv dat je deelneemt aan een wedstrijd onder studenten. Ben benieuwd of je dan een eigen creatie draagt. Ik supporter in elk geval, hoewel ik denk dat dat niet veel zal uithalen. Succes!!!!
  Je gaat trouwens mijn Alma Mater verdedigen, fan ben ik dan al helemaal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, als je goed oplet ga je een Frances top in Atelier Brunette spotten!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...