topbar

woensdag 24 april 2019

De kostuum-joggingbroek

Het begon met bewonderende blikken. Want wauw wat was de broek mooi, en wauw wat stond ze hem goed. 


En dan de vraag: zeg, is dat nu eigenlijk een kostuumbroek of een joggingbroek? 


Het antwoord van de drager luidde "allebei!" Deze broek heeft het uiterlijk van een kostuumbroek en het comfort van een joggingbroek.


Die broek, dat is de Owen uit de nieuwste editie van FibreMood. Volg je de maattabel en gebruik je joggingstof, dan is Owen een comfy trainingsbroek. Ik wilde er echter een chique broek van maken en ging dus (op basis van een soortgelijke broek uit zijn kast) voor een maatje kleiner dan de tabel voor Broer voorschreef.Broer meet 2m02 dus verlengde ik duchtig, maar zelfs die 10 cm extra was maar nipt genoeg. Ik maakte dus een mini-zoompje en inhoud voor volgende keer dat er nog een centimeter of drie bij mag. Voor mannen van gemiddelde postuur lijkt de lengte mij perfect.


Tof aan de broek zijn de manier waarop de tailleband met tunnellint in elkaar zit, en de zijstrook waarin de zakken verstopt zijn. Die laatste geeft de broek een extra chique uiterlijk.De stof is een scuba crèpe, heel rekbaar en comfortabel maar kostuumwaardig van uiterlijk en aanvoelen. Het voelt totaal niet aan als deze scuba: veel minder warm en zonder zichtbaar tussenmembraan, meer als een punta di roma met het uiterlijk van crèpe. 


Toen de broek af was, belandde het restje van de crèpe toevallig naast deze blauw-witte jersey. De lap lag bovenop mijn stoffenstapel te wachten op het ideale project nadat ik hem enkele weken geleden cadeau kreeg van een kotgenoot. 


De vorige Billie was zo'n succes dat ik het patroon gewoon recycleerde. Smalle lange Broer vindt weinig winkelshirts die hem passen en Billie is een toprecept.


De achterkant van de stof is bijna even mooi als de voorkant en wilde ik dus zeker ook tonen. Ik tekende een borstzakje en werkte de halsboord af met een biesje in de effen blauwe. Na lang twijfelen zette ik ook de mouwen er binnenstebuiten in, en met de omgeplooide zoomboordjes vind ik dat een tof effect. 


Het was een gewone zaterdagochtend, we zaten samen in de auto, toen ik hem vroeg of hij een nieuwe broek kon gebruiken. Hij zei ja, ik nam de gps-functie over en dirigeerde hem richting de dichtstbijzijnde stoffenwinkel. De volgende dag had hij een broek, en meteen ook maar een T-shirt erbij. En dat allemaal voor de ronde prijs van 32€. Een mond zou voor minder openvallen. Patroon broek: Owen - Fibre Mood editie 4 (ik maakte maat S en verlengde met 10 cm)
Stof broek: donkerblauwe scuba crèpe van De Stoffenstraat (ik gebruikte 1,5 m)
Patroon T-shirt: Billie van Zonen09 (ik maakte maat 52 S en verlengde met 5 cm)
Stof T-shirt: rekbare jacquard van Veritas, cadeau gekregen van een lieve kotgenoot (ik gebruikte 90 cm)
Model: Broer 

11 opmerkingen:

 1. Helemaal fan van het totaalplaatje! Ik kan mijn ventje waarschijnlijk niet overtuigen om een joggingbroek met zoveel naden te dragen, maar als ik het ‘verkoop’ als een geklede broek..,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn mond valt al open bij het zien van die 2m en 2. Mooie outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi ensemble Ik zocht al meteen naar die stof bij de stoffenstraat, maar ik kan ze niet vinden. Ik zal hier eerst een versie maken in French Terry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij lag boven in de rekken met damesstoffen. Maar De Stoffenkamer heeft intussen ook een hele lading scuba crèpe binnen zag ik!

   Verwijderen
 4. Zeer geslaagd: Wat een prachtige combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat boft die broer toch met zo'n zus! 't Zijn weer toppertjes. En hoe je dat op 1 dag fixt, en uit maar 1,5m stof voor de broek...amaaai, straf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet toegeven: stofpuzzelen is mijn geheime talent én mijn grootste voldoening. Eindigen met maar een paar centimeters rest, dat is mijn grote naaigenot. Voor mezelf gebruik ik meestal 1,2m voor een broek, dus ik gokte dat 30cm extra voor Broer die 20cm groter is, wel uit zo komen. En inderdaad, het paste. Net.
   Billie en Owen zijn allebei snelle jongens, dus een hele dag ongestoord naaien was net genoeg voor deze twee!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...