topbar

zaterdag 17 november 2012

SOS

Intussen ben ik het al goed gewoon in blogland. Prettig contact met de buren, de woonst netjes op orde. Jaja, ik ben hier graag. Al zit ik af en toe nog met wat vragen. Bij gebrek aan gemeentelijke dienst stel ik ze gaarne aan U, waarde collega's. In de hoop dat U met Uw tonnen ervaring mij van een antwoord kunt voorzien. Bijvoorbeeld:
 • Velen onder U doen het uploaden der foto's via Flickr. Maarrrr. Hoe? Ik gebruik altijd Picasa, doch Flickr lijkt mij handiger. Of niet?
 • Rond eerdergenoemde foto's verschijnt altijd een wit kader. Hoe doe ik dat verdwijnen (zonder ervaring in de goochelkunst)?
 • De Pin-it-button, zoals bv. hier. Handig in gebruik, iets minder in installatie. De Engelse uitleg op Pinterest leek mij eerder Koreaans. Iemand met een diploma vertaler-tolk op zak?
Veel vraagtekens. Dat past bij u, zegt de broer. En daarbij heeft U weeral iets geleerd over mij. Ik stel mij altijd overal vragen over. Vermoeiend, ik zeg het u. Gelukkig loopt de kennis omgekeerd evenredig met de leeftijd. Wat in mensentaal wil zeggen: hoe ouder ge wordt, hoe meer ge weet en dus hoe minder ge u hoeft af te vragen. Oef.

Ziezo. Mijn vragen zijn gesteld. Ik hoop dat U er wijs uit raakt, en, nog beter, mij kunt verderhelpen. In ruil daarvoor krijgt U mijn eeuwige dankbaarheid. Als dat geen schoon cadeau is.

11 opmerkingen:

 1. De witte kaders van de foto's kan je aanpassen:
  ontwerp - sjabloon - aanpassen - geavanceerd - afbeeldingen
  en daar kan je dan de rand op transparant zetten (ipv wit).

  Ik hoop dat het lukt!

  Met de rest kan ik je helaas niet verder helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip. Een beetje verbetering, maar nog altijd een klein randje. Ik blijf dus nog wat verder zoeken. Of misschien ligt dat gewoon aan Picasa?

   Verwijderen
 2. Je schrijft goed Eva...'k sta ervan te kijken dat je pas 17 bent...
  Directe hulp kan ik je niet geven, bij mij lukt alles eerder per toeval en dan weet ik nadien niet meer hoe en wat...
  Katrien.
  ('k ga je een keer volgen sè)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan je alleen maar helpen met de foto en het randje: wat Katja al zei. Zelf heb ik ook een Flickr-account maar ik laad mijn foto's niet vandaar op als ik blog. Hopelijk krijg je nog antwoord op je vragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super geschreven! Het randje kan je wegkrijgen met een aanpassing van je html-codes. Bij mij is dat gelukt met dank aan mijn ict-broer, maar zelf heb ik er geen kaas van gegeten. Het overstappen naar Flickr, dat wil ik ook wel. Daarom volg ik hier rustig mee naar hét antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jee, dat klinkt ingewikkeld. Dan laten we het randje maar staan :)

   Verwijderen
 5. Ik laad mijn foto's ook op via picasa maar heb (naar ik weet) geen witte randjes. Heb geen idee hoe flickr werk. En zie ik daar nu geen pinterest-knop staan op je blog? Of is het dat niet wat je bedoelt? Ik heb weer fantastisch geholpen, hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij jou inderdaad geen randjes. Ligt het dan aan de layout van mijn blog? Geen idee. Totnogtoe nog geen specialist gevonden om het op te lossen :)
   En met de pinknop bedoel ik zoiets waarbij je met één druk op de knop foto's kan pinnen.
   Merci voor je fantastische hulp ;-)

   Verwijderen
 6. Hoi Eva
  Ik heb wel een Flickr-account, maar gebruik die gewoon om mijn foto's te ordenen voor de rest van de wereld die ze wil zien. Het is gewoon een handig overzicht van wat ik maak. Ik laad mijn foto's wel op naar Picasa en maak daarin zogenaamde collages. Bij die collages kan je randjes weghalen of inkleuren en nog zoveel meer. Ze laad ik ze dan op naar mijn blogposts.
  Wat Pinterest betreft : ga naar www.pinterest.com/about/goodies. Daar vind je de zogenaamde "pin it button" die je heel simpel naar je bladwijzerbalk sleept. Je moet natuurlijk eerst wel zorgen dat die bladwijzerbalk zichtbaar is. (via "weergave" in je knoppenbalk aanzetten) Vanaf dan kan je gewoon elke foto die je tegenkomt "pinnen" door op je geïnstalleerde button te klikken en te kiezen op welk memobord je hem wil plaatsen.
  Hopelijk ben je hier iets mee?
  Groeten,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nu zie ik dat je een ander soort pin-it-button bedoelt, niet?
   :-))

   Verwijderen
  2. Neenee, die button bedoelde ik ;) Ik zal er vanavond eens naar kijken!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...