topbar

woensdag 7 november 2012

Blij

Helemaal zoals Alfred Judocus Kwak het zingt. Ik ben vandaag zo vrolijk. Zo vrolijk. Zo vrolijk. Zo ongelooflijk vrolijk. En de rest neuriet u er zelf maar bij.
Waarom?

Omdat uw 22 opmerkingen onder het vorige bericht mij ongelooflijk vrolijk stemden, evenals de 7800 keer (op de kop af!) dat u en uw collega's hier al kwamen kijken. Ja, ik ben zo iemand die wekelijks zijn statistieken checkt. Stelduvoor, dat ik dat hier allemaal zou schrijven voor één luttele lezer. Niet dus. Hoera!

En ook omdat ik na drie weken examens eindelijk nog eens rust heb, en rust staat gelijk aan naaitijd. Hoera! Dit deel van de vrolijkheid bereikte haar (vrolijkheid kan niet anders dan vrouwelijk zijn) hoogtepunt toen een Bambiblauwtje in de bus viel. Dubbel hoera! 
Omdat ik nu ook tot het clubje der Boekbezitters behoor. Stof voor Durf-het-Zelvers en Zo Geknipt sieren nu mijn leesplank. Het eerste kocht ik eergisteren in de plaatselijke boekhandel. Nummer twee volgde gisteren op de Boekenbeurs. Om de euforiemomenten wat te spreiden, begrijpt u? Dat is beter voor het hart zegt de cardioloog. Zelfs zonder signeerseesies van Sanne, Riet, Lies en Griet (het volk werd begroet door naamkaartjes en een naaimachine) was het over de koppen lopen bij de naaiboeken. Dames, het succes van jullie schrijfsels is bij deze verzekerd. Ik hielp jullie eentje verder op weg naar de top tien. Geen dank, de eer gaat volledig naar jullie gevieren.
Momenteel ben ik nog helemaal in de kijk-blader-en-roep-aah-fase, maar hopelijk is dat slechts tijdelijk en zal er na de wenperiode ook daadwerkelijk Iets gerealiseerd worden. Geduld, het is en blijft een schone deugd.

Driewerf hoera! Om dit alles te vieren, om aan mijn naaidrang tegemoet te komen en tegelijk het hoofd niet te hoeven breken op moeilijke patronen: een vlaggenlijn.

Volledig in het kader van Recykleren 2.0 zocht ik, weliswaar een dikke maand te laat, mijn schoonste restjes bijeen. Knippen, strijken en stikken. Voor ik het wist zat ik aan 56, en was de slinger iets te lang voor de living. Ach, een extra keertje rond de lamp en opgelost.
Instant rust pour la tête. Zen, de budgetoplossing.
Vrolijkheid aan de muur en in het hoofd. Wordt u daar nu niet blij van?

17 opmerkingen:

 1. En ik wordt nu weer blij van je enthousiasme!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Van zo'n vlaggenlijn word je altijd blij... En die boeken zien er echt veelbelovend uit, alleen ik weet niet welke te kiezen ;-). Er zijn zoveel naaiboeken uitgekomen de laatste tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal waar! En dan van die bomma'tjes op de boekenbeurs: "t Zal toch gene waar zijn zeker, jonge mensen die terug naaien? Wij leerden dat nog op school..."
   Bovenstaande boeken zijn alvast goedgekeurd door mij ;)

   Verwijderen
  2. Die bomma's krijgen een attaque bij het zien van onze onconventionele naaimethode, maar het lukt ons toch, hé! Succes er mee!

   Verwijderen
 3. Inderdaad, Evaatje, je schrijft aanstekelijk... ik word hier vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo Geknipt ligt hier ook al op de boekenplank :)
  Stof voor durf het zelvers jammergenoeg niet, ik heb er wel al door gebladerd maar met de kinderpatroontjes ben ik niet zoveel aangezien ik anders nogal een bovenmaats kind zou zijn :(
  Superleuke vlaggetjeslijn! zalige kleuren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vrolijke blogpost!
  Dat hertenstofje is prachtig he! Yanes kleedje is bijna af!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha! Veel plezier ermee. Hou ons op de hoogte van wat je eruit maakt. Ik ben beniewd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw blogberichtje is dé oplossing tegen de middagdip, ik kan er weer tegen aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben heel erg fan van dat stofje! Ben benieuwd wat je eruit gaat maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Curieus wat er gebeurt als het verder gaat dan bladeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hetzelfde stofje als Yane haar kleedje ... mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Geef mij nog een dikke twee weken en dan is mijn kleedje hopelijk ook af ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...