topbar

woensdag 25 mei 2016

Witloof by Eva

"Witloof by Eva?" trok hij vragend zijn wenkbrauwen op. Het Engels niet machtig begreep hij de link niet tussen die bittere groente en mijn pas opgerichte blog. Dat het iets met liefde betekent, antwoordde ik, met de liefde die ik steeds in mijn naaisels en schrijfsels steek. Om dat te bewijzen geen ring, maar vier kleine woordjes die ik zorgvuldig in elke creatie naai. Tot op heden met zelfgestempelde labels; schattig maar niet echt passend bij de winkelwaardigheid die ik steeds meer nastreef. Toen ik een mailtje kreeg van Nominette om hun nieuwe logo-labels te testen, riep ik dus hoera en ja!

Label

Nominette, die naam zit ergens in een kindertijdvakje in mijn hoofd. Met daarbij het beeld van rood-witte naamlintjes en het plaatsvervangend schaamtegevoel van de verloren-voorwerpen-afroeping op de laatste kampdag ("Robin Peeters mag zijn onderbroek vooraan komen afhalen! Ik herhaal: Ro-bin Pee-ters!" *fictieve naam, uiteraard*). Maar tien jaar later is Nominette ook hip! Het rood-wit kreeg gezelschap van andere kleuren en lettertypes, en je kan er zelfs je eigen logo uploaden. Een ideaal moment om de nieuwe bloghuisstijl naar de buitenwereld door te trekken. Ik koos voor wit en goud omdat dat overal bij past. (En checkte vooraf even bij de mannen in huis, of goud wel geapprecieerd werd door het stoere geslacht. Zij bleken niet eens te weten dat men labels in kleding naait. Goud, dus.)

Label

Het allereerste label naaide ik in een jurkje voor Liv. Het zoveelste. Kleinemeisjesnaaien is de hemel.


Zodra ik een nieuw kinderpatroon zie verschijnen, plak ik Liv er in gedachten in. Bij dit patroon wist ik meteen dat dat een goede match ging vormen. Miss Liv houdt van losse modelletjes en Miss Polly is er eentje. Wat zijn de dames blij met elkaar! 

Miss Polly + Liv

Ik werd verliefd op de vorm van het voorpand toen ik dit jurkje zag. Livs mama werd verliefd op de stof toen ze dit jurkje zag. Helemaal Sewpony-inspired dus, deze Vintage Kitten Miss Polly dress.

Miss Polly + Liv

Bij mij was het geen coup de foudre met de poesjes. Ik vond de kleuren nogal hard voor kleinemeisjeskleertjes. Maar toen ik er bij LanaLotta het zachtroze naast legde, vielen de stukjes op zijn plaats. De perzikkleur combineert prachtig met geel en haalt in het bruin van de stof een roze tint naar boven. Helemaal de zachtheid en pit waar ik op hoopte.

Miss Polly + Liv

Ironisch genoeg is het meisje in de jurk als de dood voor alles wat vier (of erger nog: meer!) poten heeft. Ook voor katten, dus. Grote zus Mila was fotoshoot-assistent en wilde voor bijpassende props zorgen, maar Liv bleef op veilige afstand van de twee boerderijpoesjes die haar zus probeerde te lokken.

Miss Polly + Liv

Ik ben blij met mijn labels, zij is blij met haar jurk!

Miss Polly + Liv

Voor wie ook verlangt naar eigen labels maar net als ik wat schrik heeft om die overzee te bestellen: mijn ongezouten mening!
  • Pluspunten: betaalbaar, kwaliteitsvol, niet prikkend in de kleding (dat testten de gevoelige huidjes van Zus, Liv en ikzelf) en bestellen kan al vanaf 100 stuks.
  • Minpunten: je logo kan niet in meerdere kleuren geweven worden, er is maar 1 formaat mogelijk en de kleuropties zijn beperkt. 

Poesjesstof: Vintage Kitten katoen - De Melkbrigade & Bambiblauw
Roze stof: Soft Cactus effen pastelroos - Lanalotta
Patroon: Miss Polly, Nederlandstalige versie - Sewpony (maat 134)
Labels: geweven labels met logo - Nominette.be

30 opmerkingen:

  1. Zien er erg goed uit!! Hier ook de twijfel iedere keer om labels te bestellen. De jouwe zien er erg mooi uit! Mag ik vragen hoe lang je moest wachten? En netjes geweven dus? Wat is de maat van jouw label? Ze hebben geen dubbelgevouwen voor in zijnaad, toch?! (sorry...too much questions ;) )
    O en vergeet ik gewoon het prachtjurkje! Gaaf patroon en die stof, love it!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal niet lang wachten, ik denk dat de mijne er anderhalve week na het bestellen waren. Je kan maar 1 maat kiezen van platte logo-labels, maar er zijn er ook voor in de zijnaad. Op hun website kan je er alles over vinden!

      Verwijderen
  2. Ik zag de optie al bij Nominette. Jouw uitgevoerd exemplaar is mooi, de uitgevoerde jurkjes prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige labels en jurk! Goed om te onthouden dat je labels met eigen logo kan laten drukken, moet ik ook eens werk van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij hebt er ook van Nominette hé? Ik deed al wat research naar mooie voorbeelden voor ik de mijne bestelde ;-)

      Verwijderen
  4. Heerlijke jurk en schitterende labels!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die labels horen er perfect winkelwaardig bij. En het kleedje...vind ik geweldig, deze zomer zijn die benen nog bruiner en is dat kleedje er waaw op!.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Livs benen worden zo snel bruin dat dat niet lang zal duren!

      Verwijderen
  6. Die labeltjes, die ga ik me ook bestellen. Bedankt voor je research! En dat kleedje, ja, dat is alweer prachtig! Die combinatie met dat roze is zooooooooo mooi! En het past zo goed bij dat type meisje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Inderdaad, helemaal iets voor haar stijl en figuur.

      Verwijderen
  7. grinnik voor de mannelijke onwetendheid en heel veel hartjes voor miss Polly én miss Liv.
    Je labels zijn ook super!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. heerlijke jurk! Die stof ligt voor mila ook nog te wachten maar zal wss eerder voor de herfst gaan dienen denk ik. En die labels eh, ik twijfel al zo lang :D ik heb dat niet en die van nominette vind ik wel mooi en idd betaalbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had dat ook, die twijfel! Zo overzee bij een half-betrouwbare typ bestellen die een kinderatelier aan het werk zet voor mijn labels, dat vond ik geen strak plan. Maar de andere opties dichtbij huis waren dan weer onbetaalbaar. Daarom hield ik zo lang vast aan mijn zelfgestempelde. Maar ik ben heel blij met deze en ga zeker bijbestellen als ze op zijn!

      Verwijderen
  9. Eva, wat straalt ze in haar mooie jurk zeg! En op de foto's, dat ook!
    Ik onthoofde gisteren enkele poezen ;) En Miss Polly ligt ook klaar voor mijn eigenste jongedame... vallen de maten wat gelijk met die van StraightGrain bv?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je de gatentabellen vergelijkt, kom je met dezelfde borstomtrek bij StraightGrain een maat kleiner uit dan bij SewPony. Liv heeft volgens de StraightGrain-tabel een maat 8 nodig, maar ik maak steeds de 7 en die zit haar perfect. Hier volgde ik de matentabel en maakte dus een 9j, wat mij tijdens het naaien nogal breed leek. Maar toen ze hem aantrok was duidelijk dat die breedte perfect was voor dit losse modelletje! Smaller was minder mooi geweest.

      Verwijderen
    2. *matentabellen, of course. Autocorrect zou dringend moeten voorzien in een update met naaijargon.

      Verwijderen
    3. Autocorrect s***, I agree #schaterlach. Merci voor de info! Ik probeer er eerstdaags werk van te maken, maar het is altijd fijn te weten dat de maattabel 'klopt'.
      Ik bestelde trouwens ook labels, maar ben -helaas- niet zo gelukkig met het resultaat als jij :s

      Verwijderen
  10. Zowel mijn zoontje als zijn neefje lieten me weten dat ik "kaartjes" in de kleertjes moest naaien omdat ze niet weten wat de voor- en achterkant is... dus ik zal toch ook eens de stap moeten zetten naar kledinglabels. De jouwe zijn wel mooi! En dat goud, dat mag zeker in een label van zulke mooie en kwaliteitsvolle kleding!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goh, zelfs over labels weet jij een leuk verhaal te vertellen en mooie foto's te maken!
    En ik leer meteen ook bij, dat katten meer dan vier poten hebben. ;-)
    Het jurkje is prachtig en de kleuren staan Liv geweldig (maar het stofje zal me eerlijk gezegd nooit bekoren, des goûts et des couleurs ...).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elke ochtend dacht ik: dju, dat van die poten moet ik aanpassen. Maar in de examenrush was dat er nog niet van gekomen :-) Bij deze!

      Verwijderen
    2. Ik vond het al straf dat niemand daar iets over zei en ik wilde helemaal niet betweterig zijn, maar het was gewoon sterker dan mezelf. En ik weet dat taalliefhebbers dat uiteindelijk nog het liefst hebben (ik zou het ook meteen aanpassen). Al heeft zoiets eigenlijk wel z'n charmes, het toverde bij mij in ieder geval meteen een glimlach! ;-)

      Verwijderen
    3. Neenee, merci voor de schop onder mijn ****!

      Verwijderen
  12. Kleinemeisjesnaaien is de hemel ... zo waar ... zo mooi verwoord ... gelukkig heb ik hier ook nichtjes rondlopen die een tante-Jo-Pièce af en toe wel zien zitten ...
    En blije kleine meisjes in with-love-by-Eva-creaties ... zo mogelijk nog meer de hemel !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het plaatje klopt weer... Prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  14. in blogland kwam ik de stof al tegen met geel gecombineerd maar het roze maakt het idd heel zacht!
    een mooi-ke!!
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb er ook van Nominette, en vind ze geweldig van kwaliteit. Toch blijven ze hier meer en meer achterwege… Gewoon een gevoel, denk ik. Misschien begin ik er ooit weer eens mee :-). Jouw gouden exemplaren zijn in ieder geval schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...