topbar

dinsdag 3 mei 2016

Mama Susanne

Haar naam telt één letter meer maar klikt even Frans en eindigt op hetzelfde duo. Geen wonder dat moederlief fan is van Susanne!

Susanne

Fan van het eerste moment. We stopten bij de Stoffenstraat om een stofje voor mijn testersversie te kiezen, en ter illustratie toonde ik haar een fotootje van het patroon op mijn telefoon. "Dat", repliceerde ze droogjes, "lijkt me echt geen model voor jou". We wandelden buiten met stof voor haar.
Gebreide stof met zwarte, rode en witte draadjes. Allesbehalve mijn kleuren, maar duidelijk wel de hare. 

Susanne

Fan van poseren, dat is ze iets minder. Maar laat dat nu net mijn enige voorwaarde zijn: ik naai met plezier wat de huishouding wenst, zo lang de ontvanger daarna maar voor mijn lens plaatsneemt. Dus positioneerde ik haar voor de witte muur die mijn naaikamer sinds kort rijk is, gaf haar een kopje koffie om alvast iets in handen te hebben, en kreeg vijf minuten kliktijd. 

Susanne

Niets is meer rewarding (een Nederlandse vertaling van het woord dat volledig zegt wat ik bedoel, vind ik eventjes niet) dan naaien voor mijn mama. Van de acht weken waarin ze Susanne ter beschikking heeft, werd de cardigan opgeteld al minstens 40 dagen gedragen. Een succes!

Susanne

En een snel succes, want deze versie zat in een wip in elkaar. De stof was aan beide kanten bruikbaar, dus hoefde ik geen voering te knippen. De randjes werkte ik af met elastische biais. Omdat moederlief graag lange truien draagt, koos ik voor de lange versie. Maar hoewel ze bijna 10cm kleiner is dan ik, komt ook die behoorlijk kort om 'lange versie' te heten. Grote dames met Susanneplannen: verlengen is de boodschap! 

Susanne

Telkens ik haar in één van mijn creaties zie rondlopen, word ik warm vanbinnen. Ontzettend dankbaar is ze, die mama van mij. Dat vraagt om nog wat meer kledingverwennerij, niet waar?

patroon: Susanne Cardigan, Compagnie M
stof: weinig elastisch breisel - de Stoffenstraat

24 opmerkingen:

 1. ze staat er prachtig mee! voor mij is de lange versie net ietske te lang maar ik ben dan ook stukken korter dan jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh supertof dat je voor je mama naait! Het staat haar heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eigen kleerkast zit vol, ik moet wel op een ander gaan ;-)

   Verwijderen
 3. ♥♥♥♥ je brengt me op ideeën voor mijn eigen mama. Maar dan zal ik toch eerst eens aan die versie voor mezelf moeten beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk! Ik maakte hem ook al voor mijn mama, maar ik heb die foto's niet in mijn voorwaarden opgenomen. Misschien moet ik mijn termen en condities aanpassen 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Standaardvoorwaarde voor iedereen die een Eva-kledingstuk aangemeten krijgt. Zo levert het mij tenminste ook wat op ;-) Doen, An! Want ik ben nu wel benieuwd!

   Verwijderen
 5. Wat een knappe madam!! Jullie beiden! De genen hé. 😉 Weer een prachtig naaisel zoals we ondertussen van je gewoon zijn. Zo ontzettend lief hoe je spreekt over jouw mama. ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gave voorwaarden, mooi fotos, lieve mams en schitterend vest. Leuk om te lezen dat naaien voor je moeder zo "bevredigend" was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig hoe die mama's zich toch wat onwennig voelen voor de camera. Maar heel geslaagd: het vest, de tekst, de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een hele mooie Susanne! En leuk blogje! Marte x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi, die kleuren staan haar ook heel goed!

  Ik kan me voorstellen dat het enorm veel voldoening geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat je ook voor je mama kan naaien!Ze staat er prachtig mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat mama er meteen een nieuwe verdient ! Alleen al voor het poseren !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een witte muur is toch een gerief en een mama die wil poseren ook! Mooie foto's <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Naaien voor mijn familie vind ik ook een van de leukste dingen om te doen! Geeft zo veel voldoening. Staat haar leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi! Dat ziet er zo'n gezellig warm stofje uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooie versie... Goeie truc van je mama om je voor haar aan het naaien te zetten ;-) Maar ze heeft gelijk, het model is op haar lijf geschreven! En dat van die voorwaarden gekoppeld aan een naaiproject, herken ik. Hier vliegt ook iedereen die iets nieuws krijgt onherroepelijk voor de lens. Al dan niet met verborgen gezicht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo leuk zeg! Dat van dat verlengen dat moet ik in mijn hoofd opslagen, ik sta op het punt om in mijn stofje te knippen! Ik wil hem wel lang, en ik ben groot, bedankt voor de tip, dus! Fijn dat je mama zo blij is met haar Susanne, hij is dan ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Niets geeft meer voldoening? ;-)
  Mijn Susanne is ook eerder een twijfelgeval dan een lange versie, maar dat heeft ook wel iets. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...