topbar

zaterdag 27 januari 2018

Communie-inspiratie: korenbloemen voor Loes

Op winterdagen waarop blauwe hemels slechts een vluchtige herinnering lijken, verlangt een mens naar warmte om een gezicht te strelen. Hij plant zuiderse zomerreizen of vrolijke feestjes. Communie- of lentefeestjes, met een feesteling die stralend het middelpunt van de dag is, in een outfit die hem/haar past.

Vorig jaar mocht ik een communiejurkje naaien voor Loes (die u kent van hier en hier). Dit jaar ben jij misschien wel op zoek naar dé communiejurk? Ik deel hier alvast wat inspiratie!

Loes

Ben je niet op zoek naar een communiejurk, maar wel naar zon? Ook dan ben je aan het goede adres. Mijn mening is misschien niet objectief, maar deze foto's, ze stralen. 

Loes

De kleren maken de man, zegt men weleens, maar de man maakt nog meer de kleren. Het fijnste aan zelfmaak voor mij is dat ik een outfit kan ontwerpen rond het karakter van de feesteling, in plaats van het kind te doen passen in wat jij of de winkeldame mooi vindt.
Loes
Loes

Mijn inlevingsvermogen zet ik dus graag in om dé jurk op maat te verzinnen. Op een druilerige namiddag ging ik met stof- en patroonopties langs bij Loes. Zij en haar mama somden hun wensen op, ik maakte daar dit van.

Loes
Loes

Voor vrolijke, kleurrijke, dansende Loes: een vrolijke, kleurrijke, dansende jurk.

Loes

Patroontechnisch: ik gebruikte het bovenstuk van de Tinny met aangeknipte kapmouwtjes en zette daar het kraagje van de Ileana aan. 

Loes

De open rug is afgewerkt met zigzagband en sluit met striklinten, in de zijnaad zit een blinde rits.

Loes

De rok is een dubbele stofbreedte van Bambiblauw's prachtige korenbloemen.

Loes

Ze straalde, dat Loesje, in een jurk die zo helemaal 'zij' is, met de felle zon die wel voor haar vel bedoeld lijkt.

Loes

Van de foto's maakte ik dit kaartje, dat we afdrukten op A5. Het staat op mijn bureau en telkens moet ik glimlachen om zoveel zon en zo veel stralen.

Kaartje Loes

Kaartje Loes

Tijdens het schrijven van deze post scrolde ik nog eens terug door mijn communie-archief, naar de outfits van Suse en Mona en Mila en Liv. Allemaal feestelingen, allemaal anders en allemaal helemaal zichzelf ♥︎


Op zoek naar nòg meer communie-inspiratie? Die komt eraan, want ook met de nieuwe Party Animals collectie van Lotte Martens ging ik aan de slag. Voer genoeg voor nog een communiebericht! Feestdieren en confetti komen uw richting uit; eerst nog even een examen afleggen. Tot dan kunt u van dit zonnekind genieten!

Loes
Loes


Stof: Korenbloemen - Bambiblauw (ik gebruikte 2 panelen)
Patroon: aangepaste Tinny Dress van StraightGrain - maat 6 jaar
Model: Loes, 7 jaar

29 opmerkingen:

 1. Supermooie jurk, prachtig meisje en perfecte foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is buitengewoon prachtig! (en het meisje natuurlijk ook)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had Loes al meerdere keren voor mijn lens en het is een topmodel, dat moet gezegd.

   Verwijderen
 3. wooow Eva, dat is gewoonweg prachtig!!! En inderdaad, de zon schijnt zo in m'n hoofd en hart door je foto's!! Geweldig hoe je dit voor mekaar krijgt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was eigenlijk bang dat de foto's overbelicht zouden zijn, zo fel als de zon straalde op die dag in mei. Voor een blond blank kindje was dat zeker het geval geweest, maar voor Loes doet het haar net nog meer stralen!

   Verwijderen
 4. Prachtig op haar donker velletje. Ik bestelde net dezelfde stof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kinderen van jou hebben tegenwoordig ook zo'n prachtig zonvelletje, dus dat worden ongetwijfeld weer foto's waar ik van ga glimlachen.

   Verwijderen
 5. Prachtige jurk die haar echt doet stralen, top

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze zomer kwamen regelmatig Facebookfoto's voorbij waarop ze dit kleedje droeg. Dat doet mij glimlachen, want dat wil écht zeggen dat ze er blij mee was!

   Verwijderen
 6. Prachtig! Ik was eigenlijk al een beetje teleurgesteld vorig jaar dat er geen blogpost kwam van dit prachtige projectje ☺ maar het zat blijkbaar toch wel in je hoofd om er nu in de winter uit te komen ��
  Het was echt de perfecte jurk, het waren de perfecte foto's. ... Jij bent echt een toptalentje Eva!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de examens verschoof dat een beetje naar de achtergrond, maar na een maand vol grijzigheid kreeg ik plots zin om deze foto's te bloggen! En eigenlijk ben ik best blij met de timing: nu kan het als inspiratie dienen voor wie dit jaar op communiejurkjeszoektocht gaat!

   Verwijderen
 7. Waauw!!! Deze is zoooo enorm mooi! Prachtige details, en prachtig met haar donkere velletje! Mooie meid, mooi jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo ontzettend knap hoe je de jurk laat matchen met Loes zelf. Ze is echt op haar lijf geschreven, zo stralen dat die meid doet! Succes nog met je examens x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een jurk naaien kan iedereen (die een beetje naai-ervaring heeft), dus ik gooi graag mijn inlevingsvermogen in de strijd op zoek naar de ideale jurk. Als mijn mama de naaihoek binnenkomt en zegt "Oh, dat is vast voor (kind X)" zonder te weten voor wie ik bezig ben, dan is mijn missie geslaagd.

   Verwijderen
 9. De match tussen jurk en kind is ongelooflijk goed gelukt. Geweldig goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heerlijk oer om deze anders trieste dinsdag in te zetten. Je blijft voor mij steeds een lichtpuntje met je enthousiasme, een sterke vrouw om naar op te kijken! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij doet de zon inderdaad schijnen met jouw foto's! Jouw blog is een heerlijk straaltje zon in deze miezerige tijden... Prachtige jurk trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk verfoeide ik mezelf omdat ik dit blogbericht zo lang in de pijplijn had laten zitten, maar nu ben ik blij dat het wat zon en feestinspiratie brengt!

   Verwijderen
 12. OH Eva, this dress is stunning! I love this fabric. It is perfect for this dress and suits your gorgeous model so perfectly <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I was happy she went for this fabric since I'd been eyeing on it for a long time and this dress finally gave me a reason to buy it!

   Verwijderen
 13. Als ge een modelleke zoekt... Ida zit wel al in het eerste maar moet nog een jaartje wachten (bij ons is dat maar om de 2 jaar) dus...want wat een talent, zowel de jurk als de foto's zijn er boink op!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie jurk! Het plaatje klopt helemaal! De mooie kleuren, de zon en uiteraard het kind op de prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zit ook met een communicantje dit jaar. Leuk om al deze jurken in mijn zoektocht nog eens opnieuw te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...