topbar

zaterdag 24 december 2016

Feestdagen met Tulip en Lotte Martens (én kerstkorting!)

Toen we Tulip lanceerden, hadden Katrien en ik een luchtig zomerjurkje in ons hoofd. Helaas volgen de seizoenen een beurtrolsysteem en zijn luchtige zomerjurkjes momenteel niet hetgeen waar je dochterlief in hult. Maar kijk, Tulip in winterversie, dat kan dus ook!


Naaien staat hier al enkele weken onderaan de mogelijkheidslijst, met een lijf dat meer tegen- dan meewerkt. Maar back in October, op dat naaiweekend dat mij zoveel deugd deed, stikte ik drie Tulipjes in de prachtigste LotteMartens-stoffen.

Eentje voor Mona, Lottes jongste dochter, in een stof waar mijn hartje sneller van ging slaan. Tijdens het knippen had ik al spijt dat die prachtige vogels geen kussen voor mezelf zouden worden, dus wie weet koop ik wel nog een tweede paneel ;)

De stof is zo mooi en feestelijk van zichzelf dat ik weinig extra's toevoegde. Wat koperen paspel om de tulpdelen visueel te verbinden met het rokdeel, verder liet ik de intense kleuren van de stof spreken.

Dan eentje voor Suse, Mona's grote zus. Hier wel een 'specialleke': ik liet -op advies van half naaiweekend- één tulpdeel weg! Zo krijgt het wegvliegende vogeltje op het binnenpand alle aandacht en krijg je meteen een heel andere look.

Het laatste van het trio naaide ik voor Jutta, een vriendinnetje van Suse en Mona. Suse speelt stand-in-model, want Jutta was ziek toen we de foto's namen. Zij is iets kleiner en fijner dan Suse, vandaar dat de tulpdelen wat 'trekken' op de foto's. Heeft u hetzelfde probleem bij uw tulpje? Volgende keer gewoon een maatje groter kiezen!
 

De kritische lezer steigert nu op zijn paard, want ik maakte een fout. Tegen mijn eigen handleiding, jawel. Gezelligheid troef op naaiweekend, maar met al dat gebabbel schiet de precisie er soms wat bij in 😉 Gespiegelde tulpdelen dus, maar ach, welke zevenjarige trekt zich dat nu aan?

Ziet u ook al communie-outfits voor uw ogen dansen?

De bijpassende T-shirts en leggings werden genaaid door Veerle, een kennis van Lotte. (Ha, dacht u nu echt dat ik aan bandwerk zou doen?! 😂).

Elk van de jurkjes kreeg ik uit één paneel. Deze stoffen zijn iets dikker dan het patroon aanbeveelt, daarom stikte ik de zijnaden op een halve centimeter om wat bewegingsruimte te winnen. Voeren deed ik met een heel dun katoentje.


De fotoshoot was een beetje à l'improviste. Na schooltijd, met vermoeide meisjes en weinig licht. Gelukkig toverden de nieuwe jurkjes en schoenen wel een lach op hun gezicht.

Ook zin gekregen in feestdagenTulips? Met de code "TULIPPARTY" krijg je tot Nieuwjaar 10% korting op de Nederlandse én de Engelse versie van het patroon! Hophop, haast u naar de shop!

Blauw vogeltjesjurkje voor Mona
Patroon: Tulip dress in maat 122
Stof jurk: Buteo 038, Lotte Martens
Stof T-shirt en legging: Corax 02, Lotte Martens
Schoenen: veterschoentjes van Eli bij Hippe Schoentjes

Grijsgroen vogeltjesjurkje voor Suse
Patroon: Tulip dress in maat 134
Stof jurk: Buteo 019, Lotte Martens
Stof T-shirt en legging: Corax 05, Lotte Martens
Schoenen: gele ballerina's van Eli en gouden laarsjes van Angulus bij Hippe Schoentjes
Gele kniekousen: Condor bij Hippe Schoentjes, bedrukt door Lotte

Lichtroze bolletjesjurkje voor Jutta
Patroon: Tulip dress in maat 128
Stof jurk: Tur Tur 08, Lotte Martens
Stof T-shirt en legging: Corax 03, Lotte Martens
Schoentjes: bronzen ballerina's van Eli en donkerblauwe laarsjes van JFF bij Hippe Schoentjes
Lichtroze kniekousen: Collégien bij Hippe Schoentjes, bedrukt door Lotte

21 opmerkingen:

 1. Stuk voor stuk pareltjes! Heb het patroon al liggen en ga er echt snel eens mee aan de slag! Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, zo mooi allemaal!! Wat een geweldig idee om zo één tulpdeeltje weg te laten en zodat daar een vogeltje kan komen piepen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zeggen, daarvoor gaan de credits naar de naaiweekendvriendinnen die mij wisten te overtuigen!

   Verwijderen
 3. Zo mooie Tulips! En die stoffen zijn wondermooi! 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een hoopje pracht! Die vogels ❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi, allemaal! De paneeltjes komen helemaal tot zijn recht in deze Tulips!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zat in het andere-1-tulip-blaadje maar moet zeggen dat het toch super mooi is! Een kijk, 1 patroon, 1 stoffenlijn, en al zoveel variantie! Super gedaan! Ik mijmer nog even terug naar dat deugddoende oktober weekend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh Eva, wat moet dat zalig zijn voor Lotte om haar dochters volledig in haar eigen stoffen gehuld te zien ! Wat een prachtcombinaties ! En jouw bijdrage is echt wel niet miniem hierin ! Zo knap !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook haar reactie, wat mij dan ook heel blij maakte :) Daar deed ik het voor!

   Verwijderen
 8. Zo mooi Eva, zowel op foto als in het echt! Fan van het piepende vogeltje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig! Helemaal klaar voor de feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt zalig mooi!
  Fan van de stoffen en van de jurken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blij dat het naaiweekend zoveel moois opleverde! en hopend dat het voor jouw lijf vanaf nu altijd oktober mag zijn (allez als in babbelen, gezelligheid en productieve naai(weekends), niet als in vallende bladeren enzo van die dingen, maar dat had je ongetwijfeld al door ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 12. schoon schoner schoonst!! heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga aan de slag met de buteo 38 en vroeg me af waar je die perfect bijpassende paspel vond? De tulip reserveer ik voor een paneeltje Vuurdoorn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop mijn paspel altijd bij Hexagoon in Leuven, daar hebben ze de meest uitgebreide keuze die ik ken!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...