topbar

vrijdag 15 april 2016

Tulip T-shirt #2

Ik heb groot geluk met mijn fotografen. Geen afstandsbediening of zelfontspanner, altijd vind ik (mits occasioneel gezeur) een lieftallige ziel bereid om mijn nieuwste naaisel op beeld vast te leggen. Beelden die onderling danig verschillen, want elk van hen heeft zijn eigen stijl. Huisfotograaf Zus zoekt naar de mooiste lach, vaderlief naar het perfecte licht, Broer naar exacte opvolging van mijn aanwijzingen. En Jan, kunstkenner eerste klas, gaat voor artistiek. Lijnen en perspectief; de creatie in kwestie daarbij eerder bijzaak ;-) 

Tulip T-shirt #2 - side

De creatie in kwestie is opnieuw een Tulip T-shirt. Ik hertekende het patroon en werkte daarbij een handleiding uit, HIER te vinden! Dit keer koos ik niet voor contrasterende stofjes, maar wel opnieuw voor paspel. 

Tulip T-shirt #2 - back

Aangepast aan het seizoen tekende ik halflange mouwen, die ik opvrolijkte met een klein kapmouwtje. Hiervoor gebruikte ik het ruffle-patroondeel van de Cocoon Dress, maar rimpelde niet.

Tulip T-shirt #2 - shoulder

Het idee van schouderstukken met paspel is gerecycleerd uit de vorige Tulip T-shirt.

Tulip T-shirt #2 - shoulder

Uitgevoerd in een zalig zachte tricot van Nosh die deel was van mijn prijzenpakket na de Compagnie M. - wedstrijd. Een stofje dat ik nooit zelf zou kopen, maar hoe langer ik het draag, hoe mooier ik het vind. Deze T-shirt is eigenlijk een restje, de rest van de lap is de voering van een Berlin Coat in wording!
Tulip T-shirt #2 - front
Tulip T-shirt #2 - B&W

Was dit een televisie-uitzending, dan onderbraken we nu voor een stukje *RECLAME*. Lieve naaivriendin Mieke (aka mevrouw Sisko by Mieke) opent samen met manlief een online fourniturenshop! Ik mocht haar  magazijn en fotostudio in primeur aanschouwen, en het is de moeite. Ritsen, gespen, tassenband, vlieseline, magneten, kurkleer; u kunt het zo gek niet bedenken of ze heeft het in stock. Tassen- en andere naaisters, rep u naar het virtuele openingsfeestje van www.k-bas.be !*OUTRO RECLAME* Terug naar de uitzending! Meer bepaald het belangrijkste deel: de puntentelling. Mama en grootmoe vinden het prachtig (10), Jan vindt het saai (2), ik zweef daar wat tussenin (5). Een mooie eindscore van 7 wordt dat. Niet perfect en origineel genoeg om een schoonheidsprijs te winnen, maar comfortabel en stijlvol voor een doordeweekse lesdag.

Tulip T-shirt #2


En u? Plant u een Tulip T-shirt? De volgende op mijn lijstje is een mannenversie!

Tulip T-shirt #2 - side

Stof: Mini stripes aqua-pink, Nosh Organics
Patroon: gratis handleiding Tulip T-shirt
Fotograaf: Jan

28 opmerkingen:

 1. Die Jan houdt het inderdaad graag op artistiek, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken daar precies wat KUL gebouwen. Ik vind hem erg leuk. Simpel is vaak hetgene ik het meest uit de kast haal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan! De fotograaf koos de locatie en we hoefden niet ver :-)

   Verwijderen
 3. Ik hou van streepjes, het model is tof en je staat er mee. Een 7 is véél te weinig !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu is er weer wat veranderd aan je blog (zo bovenaan die balk) of het valt me misschien nu pas op ;) En gaf Jan dan ook tips om het anders te doen, want die mannen van tegenwoordig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog allerlei plannen voor blogveranderingen, maar voorlopig ligt het op dat vlak eventjes stil! Het zal dus een second eye effect zijn ;-)

   Verwijderen
 5. Mooi! Echt een t-shirt dat ik vaak zou aandoen (ben dan ook nogal comfy ingesteld). Je hebt me trouwens zin doen krijgen om ook eens een naaimachine te beroeren. Deze zomer waag ik me aan een rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt waar? Dat is geweldig om te horen! Wacht maar, eens je eraan begint raak je verslaafd :-)

   Verwijderen
  2. We zullen zien, want ik ben nog steeds getraumatiseerd door mislukte naaiwerkjes uit de lagere school ;) Maar door al die mooie foto's en leuke stofjes is het gaan kriebelen!

   Verwijderen
 6. Prachtig! We kunnen niet elke dag in onze feest tenue rondlopen, dus wel zo handig zo'n t-shirt. Ik plan er zeker eentje maar eerst nog wat andere zaken op de planning

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pimp your shirt geslaagd! Leuk lijnen- en strepenspel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp dat je de stof niet direc uit het schap zou pakken, maar ook dat je er nu helemaal verliefd op bent! Super mooi!En dank je wel voor de lieve woorden. Magazaijn en fotostudio *grinnik*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel tof! Lijkt me super comfortabel en ik vind je afwerking super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk T-shirt. De piping is geweldig gedaan en matched perfect met de stof. En dan de locatie: perfecte ondersteuning van je T-shirt. TOP!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijke foto's en tjah ik snap dat je die stof niet dadelijk neemt... maar kijk verwerkt is hij top en ideaal om studentendagen mee door te brengen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een mannenversie? Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ideale combinatie van comfortabel en stijlvol. En ik ben razend benieuwd naar de mannenversie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk! 't Zal niet het meest indrukwekkende zijn wat we van jou al gezien hebben, maar toch erg tof hoor :) En wat een geluk met zoveel bereidwillige en getalenteerde fotografen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi ! Ook knappe fotoshoot ! De "strepen betonachtergrond" prachtig ! Reclame boodschap aanvaard !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ook al koos je het stofje niet zelf uit, het matcht perfect bij je eigen patroon! Staat je goed! >7 toch wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit wordt vaak uit de kast gehaald, zeker weten!
  Méér dan 7 zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk! Ik ben fan van de driekwartmouw bij dit exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...