topbar

donderdag 5 februari 2015

Met vertraging: mijn 10 van 2014

Zelfs vijfminutenpauzes konden er deze examenperiode niet vanaf. Maar ik hou mijn belofte, zij het met vertraging: hier de 10 favorieten van 2014! 

Het maken van een selectie bleek minder simpel dan gedacht. De mooiste momenten van het afgelopen jaar zitten netjes geklasseerd in schuifjes in mijn hoofd, maar werden niet altijd op beeld vastgelegd. Edoch, ik presenteer U tien momenten waarop mijn hart een sprongetje maakte!


♥ bergen en vakantie. De onmetelijke Spaanse Pyreneeën, zon, schoonheid, en Broer en Zus daar middenin. De foto die mij al sinds hij genomen werd dagelijks op een glimlach trakteert wanneer ik mijn laptop openklap.♥ Ilias. Een zomers dagje Bokrijk - één van de weinige plekken die mij zelfs na tientallen bezoeken blijft bekoren. We stappen de drempel van de naaiende hoedenmaakster over, en Ilias meldt meteen dat hij "ook een naaier is". Waarna zich tussen de achtjarige en de naaister een gesprek ontspint over stoffen en garen. Een ventje naar mijn hart, dat bovendien geweldig stond met zijn klakske.


♥ kaas en wijn en muziek en gezelligheid, met de allerliefste vriendinnen die Leuven mij opleverde.

♥ Liv en haar trompet. Geen nieuws voor u, maar moeilijk uit het rijtje weg te denken.Wat zie ik 
ze graag, deze foto!

♥ familie. Een feest waar we uren werk in staken, maar dat het meer dan waard was. Een familiefoto mocht niet ontbreken, en na enkele stijve versies vonden we dat het gerust wat ludieker mocht.

♥ ons gezin. De mooiste gezinsfoto van 2014, zij het onvoltallig aangezien Zus achter de camera stond. Een dagje Ieper voor mijn negentiende verjaardag, een lang gedroomd bezoek aan het In Flanders Fields museum en een eerste foto met mijn eveneens lang gedroomd verjaardagscadeau.


♥ mijn kotgenoten. Na de échte familie, mijn doordeweekse vervangfamilie. De vrienden waar ik altijd bij terecht kan, voor examendipjes en spelletjesavonden, voor babbels en uitstapjes en plezier. Kleuterschool Hoeven: het paradijs op aarde. De kindjes en de bossen die ik zo graag zie, op de plek waar ik altijd welkom ben. (Kleuters in de buurt van Kasterlee? Droomschool!) kampvuur. De gitaar, de sterren en de zingende vriendinnen mag u er zelf bij fantaseren.
♥ jullie allemaal! Voor jullie geduld en jullie lieve reacties. Daarom: dit kleedje, dat ik hier aanhad en bij U allen duidelijk blikken van herkenning opleverde. Deze foto als symbool voor die gezellige avond en de vele leuke dagen die daaruit voortvloeiden. (MarleenMiekeAnnick!)

Tijdens het schrijven moest ik mij inhouden om niet overal  te plaatsen. Elke foto, elk moment en alle mensen die daarbij horen, verdienen dat. Mijn hart is groot, en 2014 was een topjaar!

28 opmerkingen:

 1. Heerlijk overzicht!! Dat 2015 evenveel topherinneringen mag opleveren, te beginnen met morgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie beelden om te koesteren! En nu, hop naar de volgende 10, of neen, 100000!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe foto's van je jaar 2014!Zo leren we je weer een beetje beter kennen,hé!Ik maak zelden foto's,moet dat toch wat meer gaan doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat had jij een vrolijk en sociaal 2014! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh Eva, wat een leuk overzicht, en weer zo fijn geschreven! Ik wens jou een fan-tas-tisch 2015 toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik weet nog dat ik jou de eerste keer dat ik je zag vroeg of ik naar de zoom van jouw kleedje eens mocht kijken. Zo mooi :-) it brings back memories :-)

   Verwijderen
 6. Ik krijg het er zowaar warm van, van jouw 2014 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne collectie, het geluk spat van je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waw zeg, zo'n schitterende foto's! Die bergen! Dat schooltje (wat zou ik daar graag werken!!), familie,...en je bent in Ieper geweest? Had ik dat geweten..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat schooltje is de hemel qua werkplek, daar heb ik al even van mogen voorproeven. En als er een Ieperherhaling komt (lees: als ik de familie kan overhalen om nogmaals 3 uur te rijden), laat ik het je weten!

   Verwijderen
 9. Heel mooi overzicht... Ik plaatste het mijne ook nog maar een kleine week geleden en ik heb nochtans geen examens meer! Wat mis ik de studententijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi overzicht! Om even bij weg te dromen en te mijmeren over 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knappe foto's.

  Zie dat je uit de buurt bent. Passeer soms wel eens aan de Hoeven.

  Groetjes
  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke foto's! Duidelijk een fantastisch jaar geweest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's van een prachtig jaar! Ik vond het heel fijn jou te mogen ontmoeten in Antwerpen. Zo'n bescheiden, oprechte en getalenteerde meid kom ik niet elke dag tegen. Jij maakt vast iets heel moois van 2015. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij wist mij op één avond goed te typeren ;) Helemaal wederzijds!

   Verwijderen
 14. ❤️ Een glimlach hier. Tot ver achter mijn oren. Ik wens je een even hartelijk en warm 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie foto's, die mij een heel warm gevoel geven. Wat een heerlijk sociaal jaar heb jij achter de rug!
  Zeg, enne, als jij nog eens naar West-Vlaanderen afzakt, dan laat je dat maar weten hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. supermooie foto van het meisje met de trompet!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De eerste date van het jaar is alweer een feit! Op naar nog meer leuks voor 2015!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...