topbar

woensdag 5 september 2012

Broekjesmakerij, het begin

Mijn inspiratie haal ik overal. In klerenwinkels, stoffenwinkels, modeboekjes, voorbijwandelende mensen. Maar vooral toch op het www. Bij deze: bedankt dat U al uw ideeën en maaksels deelt. U maakt mij daar zeer gelukkig mee.

Zo zag ik vorig jaar dit. Instant verliefdheid. En dan twijfel. Wegens geen ervaring met broekjesmakerij en al zeker niet met broekjespatronenaanpasserij werd het idee opgeborgen in een achterkamertje van mijn hoofd. Toen de zomer naderde flitste het 's nachts af en toe voorbij, en naarmate de vakantie vorderde passeerde het steeds regelmatiger door mijn gedachten.

En dan was daar de oplossing. Met een vriendin ging ik op naaistage, alwaar de juf op basis van een foto stof knipte. Petit Pan, voor Het Shortje. Met rits opzij in plaats van elastiek, dat leek me voor het bijna-meerderjarige-achterwerk toch net iets flatterender. En U ziet dat niet, maar de blauwe paspel loopt door aan de achterkant.Voor een eerste keer ben ik best wel content. Het is geen meesterwerk, maar qua draagcomfort en afwerking toch een dikke voldoende. Al kan dat ook aan mijn eeuwige perfectionisme liggen.

12 opmerkingen:

 1. Het is héél mooi! Ik zou het ook meteen dragen. De giveaway is aangekomen hoor, ik zal er nog over bloggen (maar het is efkes heel erg druk hier)De haarband en de broche zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oo,echt heel mooi ! Ik heb zelf die shortjes gemaakt voor mijn dochtertjes,maar deze "grote" versie is echt super.
  Echt goe gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's inderdaad een heel schoontje! Met paspel en al, helemaal af. Echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem ook echt heel schoon!
  Zou er reuze content mee zijn als ik u was.
  x
  Else

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel heel schoon! en blij je gevonden te hebben; gij jong fris talent!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...