topbar

zondag 7 augustus 2016

Lancering: de Tulip Dress/Top !


Vandaag is een ontzettend spannende dag voor ons. Na maanden hard werk is ons vogeltje klaar om het nest uit te vliegen. We geven het Tulip-patroon uit handen, klaar om het door jullie onder handen te laten nemen!
fotoshoot


Nog eventjes recapituleren: Tulip is een pdf-patroon voor een jurkje of een topje in de maten 80 tot 140. Het heeft twee tulpvormige voorpandjes die elkaar overlappen, waaronder een rimpelrokje komt piepen. De handleiding is voorzien van stap-voor-stap-foto’s die zelfs beginnende naaisters moeiteloos doorheen het maakproces loodsen. (En dit is niet zomaar een promopraatje: twee van onze testers hadden voor hun Tulip nog nooit eerder een jurkje genaaid!)

1DSC_0907

Voor de fotoshoot trokken we naar het verre Limburg. Het regende non-stop, maar onze modelletjes deden de zon binnen schijnen!

1DSC_0254 (1)
1DSC_0160 (2)1DSC_0238


Babette toont u het allerkleinste jurkje, in maat 80, dat sluit met kamsnaps. We kozen een heerlijk lichte voile van Cloud9, genaamd Yucca Cenote, gekocht bij Aster&Emma.

1DSC_04181DSC_0461
1DSC_0551


Eloise showt het jurkje in maat 104, in dezelfde stof maar met een andere kleur paspel. Een subtiel verschil, maar al een heel ander jurkje!

1DSC_0536 (1)
1DSC_0119 (2)


Voor Hanne naaiden we de top in maat 110, in Lotte Martens’ prachtige Aspius (een restje van Livs communiejurk).

1DSC_0956
1DSC_0761


Loesje kreeg een jurk in maat 128, met tulpdelen in gele Soft Cactus-katoen en een rokje in Connected-kant door Lotte Martens (limited edition en helaas uitverkocht intussen). Hier sloegen we de paspel over, dat maakt dat het jurkje nog sneller ineen zit!

1DSC_0190
1DSC_0125


Liv toont u de top in maat 134. Voor het rimpelrokje kozen we de Yucca-voile, de tulpdelen zijn uitgevoerd in de Connected-kant, met daarachter een roze en een geel katoentje. Ook voor colourblocking leent Tulip zich perfect! We trokken het kleurenspel zelfs door in de achterpanden.

1DSC_0025
1DSC_0162
Tulip - rits

Kiezen uit de honderden foto's was een aartsmoeilijke opdracht. Ik hield een selectie van 70 over, allemaal te bekijken in deze slideshow!




Het pdf-patroon inclusief fotohandleiding, voor 7 euro in de Kaatjenaaisels-shop! (In het maken van een patroon kruipen uren en uren werk. We willen dus heel lief maar met aandrang vragen om het patroon niet zomaar te vermenigvuldigen, maar zelf een eigen kopie aan te schaffen. Zodat deze arme student ook kan eten 😉 )

1DSC_0490


Tulips features op een rijtje:
  • 12 maten (80 tot 140)
  • keuze uit een jurkje of een topje
  • sluiting met rits of met (druk)knopen
  • pdf-patroon inclusief naadwaarde
  • mogelijkheid om per maat te printen
  • getest door 16 naaisters, van beginners tot gevorderden

    1DSC_0194 (1)


    Zestien testers hielpen ons het patroon te optimaliseren en overlaadden ons met tips en prachtige testversies. Morgen start de Tulip-blogtour, waarin we u een week lang overladen met jurkjes en tops op verschillende blogs!

    10/8⎮ Lily&Woody ▲ Woohoo by Davina ▲ Bambiblauw
    12/8Khadetjes ▲ gastblogger Aukje ▲ Blanche ▲ Emma & Mona  
    1DSC_0417


    Maar eerst: haast u naar de shop! Met de code HAPPYTULIP (in hoofdletters, geldig tot 14/8) krijg je 10% korting in de shop

    kortingscode1

    Enkele weken voor mijn 21e verjaardag kan ik "een eigen naaipatroon" van mijn bucketlist schrappen. 3 maanden van hard werk, tussen examens en tijdens vakantieweken. Maanden van schrijven en fotograferen en vergaderen en nalezen en aanpassen. Ik leerde ongelooflijk veel bij en ben ontzettend blij met die extra bagage op mijn naai- en levenspad. Dus zelfs als het niets wordt met die verkoop (wat ik natuurlijk niet hoop 😉), ben ik dankbaar om deze ervaring!

    1DSC_0561

    Rest ons nog enkele geweldige mensen te bedanken:
    - Roomblush voor het behang, Noke voor de fotolocatie, Babette + Hanne + Eloise + Loes + Liv voor hun modellenwerk
    - An van StraigtGrain voor de geweldige hulp die we zomaar van haar kregen
    - Brit, Elki, Hanne, Lies, Laurence, Sylvia, Marie-Paule, Davina, Aukje, Els, Griet, Marleen, Annick, Miranda, Isabelle, Sarah en Annelies. Jullie waren een geweldig testersteam!
    - het allerbelangrijkst: Katrien, merci voor de fijne samenwerking. We vulden elkaar perfect aan en het maken van de handleidingfoto’s was véél gezelliger met twee
    - en als allerlaatste: jullie allemaal! Voor jullie lieve commentaren en voor het kopen van het patroon. We kijken al uit naar jullie versies! Vergeet ze niet te delen met de hashtags #tulipdressandtop, #kaatjenaaisels en #withlovebyeva, zodat Katrien en ik achteruit kunnen leunen en genieten van jullie werk :-)


    Maar hop, haast u nu maar naar de shop!
    BewarenBewaren

    22 opmerkingen:

    1. Het is echt fantastisch!! Ik weet zeker dat het een gigantisch succes wordt en ik ga het zeker kopen!! Eventjes wel een vraagje: kan het ook afgedrukt worden op Amerikaans papierformaat (letter)? Toen ik deze week dat andere nieuwe Belgische patroontje kocht (je ziet, bij patronen doe ik niet aan stashbusten voorlopig ;-)), bleek dat niet helemaal goed te gaan, maar gelukkig loste Riet dat meteen voortreffelijk op :-) maar ik vraag ht dus alvast even voor ik hier aan het afdrukken zou gaan :-) in elk geval een heeeeeeeeeel dikke proficiat met dit patroontje, wat een verwezenlijking!! Veel succes!!

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Goed dat je het navraagt Barbara, daar hadden we nog niet aan gedacht! Katrien zal het patroon overnemen op letterformaat en dat dinsdag naar je doormailen. Je kan het patroon dus gewoon bestellen, en via het mailadres dat je opgaf bij je bestelling sturen we je het nieuwe formaat door!

        Verwijderen
    2. Bedankt dat ik voor jullie mocht testen! En het is echt een superpatroon dat ik iedereen zal aanraden!

      BeantwoordenVerwijderen
    3. Oooooooh wat hoop ik zo hard dat de aankoop van het patroon een overrompeling wordt!!! Ik start vanaf vandaag ook met extra reclame, want het is echt must have patroontje!

      BeantwoordenVerwijderen
    4. Fantastisch ! Ik kijk uit naar de blogtour om de andere versies ook te bewonderen.

      BeantwoordenVerwijderen
    5. Looooooooove it! En hopelijk zitten jullie beide nog gauw eens samen want dat smaakt allemaal naar meer ;)
      Hartelijk dank dat ik deel mocht uitmaken van jullie TOPpatroon. Het patroon zal hier snel nog eens gemaakt worden want ik ben grote fan!!

      BeantwoordenVerwijderen
    6. Dikke proficiat Eva! Jullie hebben dat samen fantastisch gedaan.
      Prachtige foto's!
      Liefs, Isabel

      BeantwoordenVerwijderen
    7. Dikke proficiat, Eva, een knappe puntje om af te vinken van je bucketlist! Ik ben helemaal fan!
      Enne ... de autocorrect heeft je te pakken bij de features. ;-)

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Grrr, hoeveel keer ik dat al aanpaste... Er moet dringend een autocorrect-update met naaijargon verschijnen!
        Dankjewel voor de hint!

        Verwijderen
      2. Tja, ik hoop dat mijn kinderen niet nagaren als ik iets voor hen naai. ;-)

        Verwijderen
    8. Ongelooflijk hoe jij dat op jouw leeftijd wist voor elkaar te krijgen! Ik ben fan en hoop dat dit het eerste 'kindje' in een lange rij wordt. Niets dan -veel- hartjes voor het patroon, de fotoshoot, de vormgeving en ga zo maar door...

      BeantwoordenVerwijderen
    9. Ongelofelijk wat jij kunt aangezien je nog zo jong bent!
      Prachtig wat je op papier hebt gezet... op naar het volgende :)

      BeantwoordenVerwijderen
    10. Echt ! Een hele hele dikke proficiat met dit patroonkindje !

      BeantwoordenVerwijderen

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...