topbar

zondag 23 oktober 2016

Bloggers for Life 2016

"Wegens groot succes herhaald" - een slogan die zeker van toepassing is op de Bloggers for Life-actie (mogelijks zelfs nog meer dan op de circusvoorstellingen waarin die slogan haar oorsprong vond). 

Een jaar geleden zetten 50 Vlaamse naaibloggers hun schouders onder een actie die boven zichzelf uitsteeg. De opzet was simpel: elk naaiden we een uniek stuk, waarvoor het Grote Publiek lotjes kon kopen. Per stuk één winnaar en heel wat centjes voor het goede doel. Geen van ons had durven dromen dat dat zoveel zou opbrengen voor het Berrefonds en Moeders voor Moeders.  

Dit jaar pakken we het nog grootser aan. Niet alleen zullen 40 blogsters opnieuw hun creaties veilen; dit jaar kunt u ook zelf meenaaien! Organisatoren Sarah en Annelies ontwierpen/digitaliseerden 4 patronen die iedereen die de vaardigheid "rechtdoor stikken" bezit, kan maken. Snelle eenvoudige projectjes waarmee u een kind heel erg blij kan maken: alle creaties worden verzameld en geschonken aan de afdeling kinderoncologie van het UZ Gent.

Kies voor een knuffeldoekje...


...een toilettas...

...een zorgenmonster...


Of wacht tot volgende week, wanneer het laatste patroon gelanceerd wordt!

Zin gekregen om mee te naaien? Bij Sarah vind je alle praktische info.

Geen naaiskills maar wel een liefde voor handgemaakt en uniek? Dan is de veiling er voor u! Vanaf 7 november stellen we 4 weken lang de veilingsitems aan u voor. Om mee te dingen voor een stuk kunt u lotjes kopen aan 2 €. Een mini-bijdrage in vergelijking met wat u kunt winnen, een grote bijdrage voor het goede doel dat Annelies u binnenkort voorstelt. Veel meer dan vorig jaar kozen we voor diversiteit: het aanbod aan tassen, jongenskleding, meisjeskleding, dameskleding en accessoires is zo uitgebreid en verschillend dat er voor ieder wat wils tussen zit!

Net als vorig jaar zal ik de pr-dame zijn. De Facebookpagina van Bloggers for Life werd nieuw leven in geblazen en telt al meer duimpjes dan ik real-life mensen ken. Het is daar dat u moet zijn voor alle laatste nieuwtjes en de links naar de veilingstukken! Ondergetekende zal u dagelijks voorzien van uw portie gesmaakte reclame en warme woorden. Die taak tempert het schuldgevoel dat toch ergens in mij woont. Vorig jaar kon u hier een hertenkleedje winnen, dit jaar helemaal niets. Ik zal niet meenaaien, want zoals de habituele lezer misschien al vermoedde correspondeert de blogstilte van de laatste weken met een ongewenst dieptepuntje op gezondheidsvlak. Maar facebooken kan ik vanuit mijn bed, en ik zal dat vol overgave doen!We hopen van harte dat jullie Bloggers for Life opnieuw een warm welkom geven, door mee te naaien en mee te bieden, zodat de actie nog een groter succes wordt dan vorig jaar. Dankjewel alvast!

27 opmerkingen:

 1. Jammer dat je gezondheid door een dal gaat. Ik ben fan van het geheel. Tutdoekjes zijn al klaar, toilettas in de maak en over het zorgenvriendje moet ik nog even nadenken. 💟 veel beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je zo enthousiast meenaait! Mensen als jij maken de actie een succes, dankjewel daarvoor!

   Verwijderen
  2. Graag gedaan! Nu op mijn blog te bekijken; ikmaakhetzelfnu.blogspot.be

   Verwijderen
 2. Je werd inderdaad gemist! Beterschap... En onderschat de waarde van PR niet, die rol (geen -letje) heeft vaak meer invloed dan je denkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgende week begin ik aan mijn BFL-naaisel, best spannend! In afwachting daarvan ga ik mijn zesdeklassers deze week knuffeldoekjes leren naaien, ook best spannend! Veel beterschap!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is superleuk zeg, dat de hele klas zich mee inzet! Dankjewel!

   Verwijderen
 4. Oooh wat jammer om te lezen over je gezondheid! Veel beterschap alleszins!!! Ik duim dat je weer snel achter je naaimachine kan kruipen met onder andere de harige stofjes ;)
  Veel succes met bloggers for life!!! Ik volg het zeker! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ja, het harige plan blijft nog eventjes in mijn hoofd rondzweven tot er energie is om het uit te voeren :-)

   Verwijderen
 5. Lieve schat, gelijk wat je doet, je doet het steeds met heel je hart en overgave! Je bent de allerliefste! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief dat je je, ondanks de tegenvaller op gezondheidsvlak, toch zo mee inzet.
  Ik wens je alvast alle kleine lichtpuntjes toe waar je je op slechte dagen aan kan optrekken.
  Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vreesde al zoiets... en heb dan niet het lef om jou een mailtje te sturen, omdat ik vermoed dat jij daar op zo'n momenten weinig boodschap aan hebt. En toch, langs deze weg dan maar, een welgemeende veel-beterschap-wens. En wat fijn dat je het, ondanks dat je je niet goed voelt, toch ziet zitten om de actie te ondersteunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap. Dat is het aller belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik stuur zoveel mogelijk liefde en kracht jouw kant uit, ik hoop iedere dag met jou mee op een redelijke of zelfs een goede dag.
  En daarna geef ik u een kleine stamp onder de niet bestaande derrière vrouw, verdorie, nee je naait niet mee, maar met wat je wèl doet neem je een ongelooflijke last weg van onze schouders en daar kunnen we je niet genoeg voor bedanken. Dus laat ik voortaan niets meer lezen over schuldgevoel, afgesproken?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ai Eva, veel beterschap hé! Ik vind jullie doel op zich al prachtig! Wij brachten onlangs ook de eerste prinses Harte pakketten richting kinderoncologie in Gent. Een extra stukje zachtheid doet daar zo veel... Als ik ergens een gaatje vind, dan naai ik nog mee, maar bieden zal ik zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh,veel beterschap. Hopelijk voel jij je snel weer beter.
  Intussen maakte ik 6 knuffeldoekjes en 2 toiletzakjes...De zorgenvriendjes baren me voorlopig nog wat zorgen ;-) maar ik hoop één (of meerdere) leuke exemplaren af te leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. PR die we superhard gaan nodig hebben, dus van schuldgevoelens mogen hier geen sprake zijn! We voelen je warmte tot hier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ai, Eva toch! Hopelijk gaat die gezondheid weer snel de goede kant op. En typische jij, dat je dan toch niet kan stilzitten ;-) Bloggers for live kan zich geen betere PR-vrouw toewensen! An x

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...