topbar

zondag 2 oktober 2016

Nog één nachtje slapen

De tulp is een lentebloem, maar toch spendeerde ik mijn hele zomer in haar gezelschap. Een eerste naaipatroon, dat vraagt veel uitzoek-, schrijf-, teken- en testwerk. Toen we begin augustus onze Tulip lanceerden, legde ik dankbaar de voetjes op tafel. Dankbaar om zoveel fijne reacties en om zoveel dingen bijgeleerd. Overal in blogland verschenen prachtige Tulipjes (die ik hier verzamel) en Katrien en ik glimlachten tevreden.

Zebra Tulip

Terwijl we nog aan het bekomen waren van die krachttoer, verschenen de eerste mailtjes met vragen. Tulip in het Engels, zou die nog lang op zich laten wachten? Een Engelse versie van het patroon stond al vanaf dag 1 op het programma, dus ik begon vol ijver aan het vertaalwerk. Mijn kleuterjaren in Amerika en middelbareschooltijd op een internationale school zorgden ervoor dat ik mij redelijk vlot in het Engels kan uitdrukken. Maar dat "standaardEngels" en "naaiEngels" zoveel van elkaar verschillen, dat ontdekte ik maar gaandeweg. Gelukkig konden we rekenen op een geweldig team van proeflezers die al mijn kleine foutjes vakkundig wisten te camoufleren/corrigeren. Dankjewel EmiAnOlgaJenyaSaraMariaSuz en Maria, jullie zijn schatten!

Zebra Tulip

Het is dankzij hen dat Katrien en ik jullie met trots kunnen melden: nog één nachtje slapen en de Engelse Tulip zal in de shop te koop zijn!

Zebra Tulip

Tegelijk met de lancering start ook de blogtour. Met een klein hartje mailde ik enkele van mijn (inter)nationale blogidolen, maar hun enthousiasme en bereidwilligheid deden die eerste verlegenheid meteen smelten. Wat ben ik trots om jullie deze lijst vol grote talenten voor te stellen! De komende week zullen zij jullie om de oren slaan met Tulip-inspiratie uit alle delen van de wereld.


Zebra Tulip


De Tulip die ik jullie vandaag toon, is er eentje die ik al lang geleden beloofde. De grootste maat, 140, voor tienjarige Mila. Ik naaide hem in juni, toen de zomer nog beloftevol voor de deur stond. De losgeweven zebrastof -iets tussen crèpe en linnen- kocht ik enkele jaren geleden op de stoffenverkoop van Strass. Heerlijk licht voor de hete zomerdagen waarop Mila haar jurkje veelvuldig droeg. Voor de verandering maakte ik er eens een high-low-zoom van.

Zebra Tulip

Als een kleuter op 5 december, zo uitgelaten ben ik vandaag. Nog één nachtje slapen en de Engelse Tulip begint aan haar reis rond de wereld. Vol spanning kijken Katrien en ik uit naar alle reacties!

Zebra Tulip

14 opmerkingen:

 1. Oh, weer een stapje verder! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, knap... Proficiat! Nu kan de Tulip echt de wereld rond :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat hij een grote reis maakt! Ik kijk alvast uit naar de foto's uit verschillende landen :)

   Verwijderen
 3. Proficiat alvast!!! Heel knap werk dat jullie geleverd hebben!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw Eva, rising star! goed bezig seg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jullie veroveren de wereld!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eva verovert de wereld :-) Succes!
  En dat stofje heb ik ook liggen, heb er een beetje schrik van :-) Heb je 't gevoerd, dit kleedje?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan alleen maar vol bewondering en verwondering héél stilletjes zitten kijken... ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, dit is ook al zo'n prachtexemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...