topbar

dinsdag 30 april 2013

Groen met stippen uit de hemel

Het houdt hier niet op met de feestjes. De papa werd voor het vierde jaar op rij 21 en dat moest gevierd!

Alvorens te beginnen aan de toiletzak voor de broer onderwierp ik mijn (en bijgevolg ook zijn) vader aan een kruisverhoor.  Do's en don'ts? De volgens hem ideale maten? Wat sleept de gemiddelde man overal mee naartoe? Het antwoord op de laatste vraag bleek "tandenborstel, tandpasta, scheergerief en deo" te heten. Wat mij direct ook van antwoord op de eerste vraag voorzag: lengte van een bus scheerschuim = lengte toiletzak. Plus nog wat extra, want die bus kan liefst in én uit. En hoewel de vadertoiletzak wel leeg lijkt naast het exemplaar van zijn wederhelft, liet hij tijdens het verhoor subtiel en waarschijnlijk onbewust een ballonnetje op. Dat die voor de zoon een flink pak groter moest zijn, want in de zijne was het altijd zo proppen.

Al een geluk dat zijn dochter een over goed geheugen beschikt. Toen de dag naderde vloog het ballonnetje door mijn gedachten; zo kwam het dat een tweede toiletzak het levenslicht zag. Zonder aanpassingen, want van de eerste versie was ik meer dan content.
Vader en zoon verschillen in veel, maar niet in lievelingskleur. Edoch, twee blauwe toiletzakken leek mij wat veel van het goede en evenmin praktisch tijdens gezinsweekends waar - om kofferruimte te besparen en te voorkomen dat de dames des huizes hun hele kleerkast meesjouwen - al het gerief op één hoop in dezelfde valies wordt gegooid.

Tijdens de paasvakantie bezocht ik mijn toekomstige studieplek en besliste nadien om de stad wat te verkennen. Lees: ik zocht Hexagoon en Pauli. Tijd voor meer was er niet, gezien de trein richting Kempenland mij op een deftig uur thuis diende te brengen. En ik anderhalf uur op bijna evenveel vierkante meter vertoefde in dat kleine winkeltje waar de drukte nooit leek af te nemen en het telkens weer passen was om alle klanten een plekje te geven. Een streepje reclame misstaat ook hier niet: Hexagoon is de hemel. En dat in een zijstraat van waar-ik-elke-dag-zijn-moet. Een favoriet in spe, met een collectie papier, stof, parels en lint waarvan je niet begrijpt hoe dat ooit allemaal binnen is geraakt.

Mijn interesse ging vooral uit naar de toile cirée. Ik hield mij in en kocht er twee, een Petit Pan voor ooit en een groengestipt als eerste ingrediënt van vaders toiletzak. Bij Pauli vond ik nadien bijpassend katoen en de allerstevigste vlieseline uit mijn naaicarrière - die stof een papierstructuur geeft, helaas inclusief kreuken. Door de rits bij Veritas miste ik op een haar na mijn trein. Maar het resultaat mag er zijn.
En hoera, voor de tweede maal op rij werd een handgemaakte toiletzak volledig goedgekeurd én meteen in gebruik genomen. Dat ruikt naar bandwerk.

14 opmerkingen:

 1. Heel geslaagd! Ik ben benieuwd wat je gaat studeren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals eigenlijk al beslist toen ik 7 was: pedagogie. En ik zie het helemaal zitten :)

   Verwijderen
  2. Tof! Zou ik ook nog wel willen doen. :)

   Verwijderen
 2. Mooi!
  En ik krijg op slag heimwee naar mijn studententijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer zoiets mooi! Tof detail, die stippen/bollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, wie weet kom ik je ooit wel eens tegen in de Hexagoon of bij Pauli ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hexagoon is inderdaad de hemel op aarde. En zo vriendelijk en behulpzaam dat ze daar zijn. Bij Pauli kwamen mijn oma's al en is hier dus echt een gevestigde waarde. Jij gaat nog een heel fijne studententijd tegemoet in Leuven. Er is daar nog veel om te ontdekken en te beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet daar toch ook eens geraken. Pauli heb ik al ontdekt, maar Hexagoon nog niet. Mooie toiletzak ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weeral zooo mooi! Je kan er wat van...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tip: doe Hexagoon nooit op een zaterdag of vrijdagavond. Dan is het daar inderdaad megadruk en moet je soms lang wachten. In de voormiddag word je vaak meteen verder geholpen :). (al heb ik het idee dat je het niet zo erg vond dat je niet meteen geholpen kon worden ;-) )
  Mooi en netjes afgewerkt tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een dinsdagmiddag in de paasvakantie heeft blijkbaar dezelfde waarde als een zaterdag. Merci voor de tip, al zit ik tegen vrijdagavond allang weer op de trein terug richting Kempen :)

   Verwijderen
 9. Welkom in Leuven! Het zal niet lang duren voor je je er helemaal thuis voelt! Dus wellicht lopen we jou wel vaker tegen het lijf bij Pauli, Habiba, Hexagoon, de Banier, Veritas... (Genoeg reclame lijkt me)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op kot gaan, spannend...
  Voor mij zit het er al bijna op na 2 jaar kotleven door te weinig les volgend jaar :(
  Geniet er van! Probeer om zoveeeeeel mogelijk weg te gaan (hoeft daarvoor niet uitgaan tot een gat in de nacht te zijn) en met vrienden dingen te doen want als je dan thuis bent voelt dat toch heeeelemaal anders.
  Superleuke toiletzak, die hebben hier ook veel succes als cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, op kot, ik wil ook terug! Heerlijke tijd was dat ...
  Wat de toiletzak betreft: hij is keileuk! Ik ben momenteel ook aan mijn derde mannenversie bezig, weliswaar met een gewone katoenen binnenkant. De volgende probeer ik zeker ook eens in toilet-cirée.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...