topbar

woensdag 10 april 2013

Feest bij 2°C

Koopjesrekken stellen meestal teleur. Buiten soldenperiode herbergen zij voornamelijk nog-altijd-niet-verkocht-spul uit lang vervlogen collecties. Maar blijven kijken loont de moeite. Een zeldzame schat hing op mij te wachten in het rek der plaatselijke stoffenwinkel (met doorgaans een volledig aanbod uit lang vervlogen tijden, maar dit terzijde). 2 meter. 15€. Laten hangen was geen optie. De blauwe versie was mij nog beter bevallen, maar zoals dat gaat bij koopjes moet men nemen wat overschiet.

2 meter, dat klonk als "kleed". Deze pin flitste voorbij en de ideeënmolen was vertrokken. De broer had een trui met soortgelijke kraag, die aan grondig onderzoek werd onderworpen. Aan de hand van deze uitleg werd nadien de "shawl" getekend en geknipt uit roze boordstof van hier.
Het enthousiasme uit het begin verdween - letterlijk en figuurlijk - als sneeuw voor de zon toen de lente inzette. Wat doet men met een warm winterkleed bij 20°C? Juist. Helemaal niets. Het project verdween in een hoekje en ik genoot van het buiten zijn.

Tot iemand besliste dat het nog te vroeg was voor lenteweer, en ons keihard terug naar het vriespunt en daaronder katapulteerde. Ineens was de nood weer hoog en steeg de goesting. Na het experiment met de mislukte zak veranderde ik het plan in "striklint". Een aanpassing die verrassend goed meeviel.
De grijze tricot met glanzende flockprint zorgt voor een feestelijk effect, de boordstof en het lintje voor een fluo accent, de voering voor extra warmte. Die combinatie maakte het kleed tot perfect geschikte tenue voor het vormsel van 64 kinderen, die zaterdag toen de thermometer vocht met het eerste streepje en de kerk -ondanks de verwarming - alle feestelingen en aanverwanten bibbers bezorgde. Met uitzondering van Eva, die zichzelf gelukkig prees met haar last-minute naaiproject.
Mijn hoofd snakt naar lente, maar het trotseren van nog enkele winterse weken zal in deze outfit een stuk makkelijker gaan. Wordt het ineens warm? Zo veel te beter. Ik bevind mij niet meer in de levensfase waarin de knijper van de groeimeter elke maand de hoogte in schuift. Volgend jaar weer een jaar.
Tot ons aller mooiweerdroom inderdaad werkelijkheid wordt kan ik zelfs zonder jas naar buiten. Dan zorgt het winters warme kleed toch nog voor lentegevoel.

31 opmerkingen:

 1. Knappe combinaties! Het kleed staat je heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Het ziet er een supercomfortabel kleedje uit! Van die late winterprik was ik ook helemaal geen fan, behalve dan dat ik daarvoor ook mijn (late) zelfgemaakte winterkleedjes nog iets langer kon dragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! ook hele mooie foto's ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben geen kleurtypekenner (of hoe iemand die analyseert welke kleur het best bij je past ook heet), maar het lijkt mij wel dat deze kleuren op jouw lijf geschreven zijn. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een tof kleedje geworden! Die roze fluo maakt het heel cool! Het staat je wel!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuk kleedje, supertof modelletje en de kleuren staan je geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig kleedje, en dat roze past je wel hoor ben blij dat het geen blauw was ;)
  Welk patroon gebruikte je of was het improvisatie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verlengde een gewoon T-shirtpatroon, tekende à l'improviste een soortement van V-hals en liet daar het colletje op passen.

   Verwijderen
 8. Prachtig ! De lente komt gewoon bij me binnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! Fan van de col en de strik! Staat super

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij bent zo 1 van die mensen die kan toveren met de naaimachine!! Echt knap gedaan weeral!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, dat is echt wel heel erg mooi! gedurfde stof- en kleurkeuze, maar wat een geweldig resultaat! het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Knap! Zowel foto's als jurk. Ik vind dat sjaaltjes iets extra's geven, maar ik vergeet ze altijd op de trein. Op deze manier lijkt me dat heel moeilijk te worden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moeten er al heel vreemde dingen gebeuren op de trein ;-)

   Verwijderen
 13. Knap gedaan, en je staat er geweldig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super knap, zo wil ik er ook wel eentje. Lijkt mij super-comfortabel kleedje. Kleed aan, kousenbroek aan, nog een paar kousen erover en klaar voor een fikse (winter)wandeling, of voor een goed boek in de zetel. Ik heb er alweer zin in, maar laat eerst de lente & zomer nog maar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Staat je heel goed en heel leuke details die kraag en dat lint.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik ben normaal gezien geen grote fan van felroze, maar dit is wel wauw! het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. superkleed! En aan die prijs, helemaal geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...