topbar

dinsdag 16 april 2013

T-s en S-en

Sinds de aanschaf der overlock veranderde - in bepaalde opzichten - haar manier van leven. Ineens durfde ze in die winkels die de gemiddelde naaister geregeld bezoekt ook het andere rek te benaderen. Dat rek dat vroeger enkel "irritant, lubberend, tegentrekkend gerief" herbergde, blijkt nu gevuld te zijn met het zaligste en zachtste materiaal. De mogelijkheden tot productie van jongensgerief groeiden exponentieel toen de oma haar bankkaart in de lezer bij Mertens stak. Met slechts één kleintje in de familie - mannelijk geslacht - en nog te weinig naaiskills voor hemdjes en broeken stortte ze zich op de kaptruien en de T-shirts. Maar neefje Ilias bezit geen alleenrecht op haar maaksels. Af en toe werpen andere jongensmama's ook eens een suggestie in haar richting. Zo kwam het dat deze T-shirt eigenlijk een onderdeel was van een bandwerkweek.

De mama van Joachim vroeg er twee. Zoon bleek onbewust een liefde voor S-woorden te hebben ontwikkeld en koos voor spinnen en sterren. Die laatste waren al in mijn bezit (speciaal gekocht voor de kleine fan); gelukkig beperkte die meter mij niet tot 1 exemplaar. Meer nog, volgens mij kan er nog een derde uit. Een andere keer.
Een kort- en een langemouwde, volgens hetzelfde Ottobre-patroon als de vorige, maar dan een maatje kleiner.
Tijdens het maakproces werd al eens voorgepast, maar toch wordt er vol spanning gewacht op definitieve goedkeuring van zoon en mama.

De reden voor de blogvertraging lag in het feit dat kleuterklassen in de periode rond Pasen geneigd zijn de deuren te sluiten. Pas vandaag (rekening houdend met maandag opvangdag) hing dit pakketje aan de kapstok der bestemmeling.
Iemand heeft hier alvast een voorgevoel dat dit lang niet de laatsten zijn. Getuige de beperkte/onbestaande voorraad shirtjes-met-print in de gemiddelde kledingzaak, in combinatie met haar goesting die even groot is als de voorraad rekbaar materiaal in haar stoffenkast. Verwacht U dus (onder andere) aan een stapel tricotstuff, de komende maanden.

20 opmerkingen:

 1. Schoontjes! Hier komt binnenkort ook een tricot spurtje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh...zo jaloers op al die tricot-verwerksters!
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik. Wil. Een. Overlock. Echt!
  Toffe T-shirts! Uw kinderen (in een verre toekomst) gaan een goedgevulde kleerkast hebben denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh zoo leuk, ik wil ook een lock machien :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Instant voldoening, dat is super hé! Mooie shirts, maar ook die labeltje en maataanduiding vind ik zo tof! Zelf gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n overlock is toch een zaligheid hé! En je hebt heel leuke tricotjes gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tzijn schoontjes :-) ik kijk al uit naar de opvolgers...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap alweer. Hier geen overlock, maar wel veel tricotmaaksels. 't Is dus echt wel doenbaar hoor, zo'n t-shirtje zit bij mij ook in een half uurtje in elkaar. Maar ik heb nog nooit met een overlock gewerkt en durf ook niet te proberen, ik vrees dat ik er anders ook meteen één wil ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een toffen t-shirts! Er zal daar veel plezier aan beleefd worden!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar ziet hoe schoon gerief, daar in de bomen! (allez of aan de waslijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi, kraagjes zien er ook perfect uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...