topbar

maandag 30 mei 2016

De communiefotograaf: Mats en Liv

Ik had u een communie-overload beloofd. Mijn kleine vriendin Liv en haar grote broer Mats vierden een dubbel communiefeest en ik mocht een rol spelen in de uitvoering daarvan. Ik toonde al de twee jurkjes, maar daar bleef het bij. Vandaag het derde en laatste deel in de communiereeks: de foto's en  de kaartjes! Naast hofnaaister mocht ik immers ook hoffotograaf spelen voor beide communicanten. Broer Mats wilde stoer, zus Liv wilde lief. Zo geschiedde! In collegevorm een impressie van twee heerlijke ochtenden met de feestelingen en mijn fototoestel.

Voor de plechtigecommuniefoto's van Mats trokken we naar de oude loodsen in de Hoge Rielen. Daar schonk hij mij zijn grootste glimlach.
Mats1Mats2
Mats3

Met die foto's maakte ik dit. De achterkant van het kaartje lieten we stoer grijs.

kaartjeMatsvoor

Voor eerstecommunicant Liv bouwden we de veranda om tot fotostudio. Omdat het studentenbudget momenteel geen investering in een echte 'infini' toelaat, maakte ik er zelf een. Deze rol stof (6m plastiekige Fatboybekleding) hing ik met schildersplakband aan de muur. Afwasbaar, niet kreukend, stevig en toch makkelijk op te hangen: goedkoper en even mooi als de echte!
Liv1

Voor de échte foto's droeg ze de outfit waarin ze haar eerste hostie ontving. De jumpsuit uit de winkel. Het moet gezegd, hij stond haar. Al verkoos ikzelf, volledig onbevooroordeeld, toch het Jaanu-jurkje waar ze op haar feest in schitterde.

Liv2

Liv leefde zich uit met de attributen in mijn koffer. De hartjesballonnen, de hartjeslolly, de bloemen en de confetti.

Liv3
Liv4

Ze koos zelf de kleuren en lettertypes voor het kaartje waarvan ik voorkant en achterkant hier naast elkaar toon. Roze en wit, als was het een snoepje.
Kaartje Liv

Beide kaartjes ontwierp ik zelf in Photoshop en lieten we drukken bij Vistaprint.

Kaartjes

De kaartjes deelden de communicanten uit aan vriendjes en familie. De feestgasten kregen daarbij nog een bijpassend aandenken, door hun mama besteld bij zoetjes.be.


Livs mama boekt altijd een professionele fotograaf voor hun communieshoots, dus ik was ontzettend vereerd toen de keuze dit jaar op mij viel. Nog meer vereerd toen het complimenten regende over het resultaat. Ik genoot dan ook ontzettend van het fotograferen en het ontwerpen. 

Zoetjestafel

Hun nichtje reserveerde mij al voor volgend jaar :-)

Mats:
- foto's en ontwerp kaartje: With Love - by Eva
- kaartje: 139x216mm, hoogglans, bij Vistaprint
- kauwgom, chocola en flesopener met naam: zoetjes.be

Liv:
- foto's en ontwerp kaartje: With Love - by Eva
- kaartje: 210x95mm, hoogglans, bij Vistaprint
- kaarsjes en lippenbalsem met naam: zoetjes.be

26 opmerkingen:

 1. Een professionele fotograaf zou nooit dit resultaat bekomen! Iets met 'time is money'... Prachtig, dit resultaat. Ook de kaartjes zijn prachtig! Multitalent, dat is duidelijk.
  Ik heb ook een voorkeur voor het jurkje, maar dat is natuurlijk persoonlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar Eva toch, wat een resultaat!!!! Ik vind alles prachtig; de details, de belichting, de kindjes, de setting, de attributen, de uitwerking,... en ik kan nog zo wel even doorgaan. Ik zag net trouwens ook dat je een nieuwe layout hebt, ik ben grote grote grote fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Wat de belichting betreft: je zou de achter-de-schermen-foto's eens moeten zien, waar hun mama met 1 hand de lichtreflector vasthoudt en met de andere het moppenboek waar ze intussen uit voorleest om een natuurlijke fotoglimlach uit te lokken ;-)

   Verwijderen
 3. Eva!!!! WAT BEN JIJ EEN TALENT!
  En dat al op zo'n jonge leeftijd! Wonderbaarlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schitterend! Jij moet van ie totaalconcepten beginnen verkopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt waar, gij talent! (lap en nu lees ik de rest en is dat niet erg origineel) en het synoniem is begaafdheid, mmm dat moet beter kunnen, ik denk er verder over na ;) Zo perfect passend bij wat ze vroegen, bij deze reserveer ik u voor het jaar na het nichtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw!Wat een project! Heel knap uitgevoerd!!!!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Dit zijn de allerplezantste projecten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vol bewondering !!! (wat zou ik dat ook graag kunnen, het ontwerpen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is eigenlijk echt niet moeilijk Jo! Gewoon wat experimenteren ;-)

   Verwijderen
 9. Alle complimenten zijn volledig terecht!! En ik zou er volledig voor gaan op die droomkind te realiseren. Het idee is het halve werk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom op 'mooi' uit, maar dat dekt de lading niet van wat je hier presteerde. Ongelooflijk mooi, smaakvol, creatief, alles wat we van jou gewoon zijn... Ik geef je trouwens overschot van gelijk, hoe mooi ze ook is in haar jumpsuit, mijn voorkeur gaat ook uit naar haar Jaanu jurkje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik deel jouw voorkeur voor haar mooie kleedje.
  En verder kan ik alleen maar in herhaling vallen van al wat hierboven al staat. Echt super, alweer, het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel erg mooi gemaakt allemaal.
  Als Nederlandse lezeres heb ik wel een vraag over de communiefeesten die bij jullie zo belangrijk lijken te zijn: is Vlaanderen echt zoveel kerkelijker dan (het katholieke deel) van Nederland? Vroeger hadden wij nog hele ritsen communicantjes, maar tegenwoordig is het vaak maar een handjevol. En we steken ze wel in mooie kleren, maar dit soort feesten en kaartjes etc. ken ik echt niet. Misschien wel op sommige plaatsen in Noord-Brabant of Limburg?

  Hartelijke groet,
  Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe communies in Nederland gevierd worden weet ik niet, maar hier in Vlaanderen valt het ook best mee hoor :) Ik woon in de Kempen, waar heel wat mensen nog redelijk traditioneel zijn op dat vlak. Niet per se in de wekelijkse kerkgang, maar wel in de tradities en rituelen die erbij horen. In ons dorp zijn er jaarlijks zo'n 60 eerste communicanten en 40 vormelingen. Ik hou wel van die tradities! :)

   Verwijderen
 13. Oh, Eva, dame van zo veel talenten, wat is het weer mooi allemaal! Als jij op jezelf begint, kan je echt 'the total package' bieden! (En ik kom met plezier voor je werken dan, ok?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij zou een toffe collega zijn! Ik denk dat ik je tewerkstel op de afdeling "raamdecoraties" ;-)

   Verwijderen
  2. Deal (als ik ook eens in je testersteam mag)! ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...