topbar

woensdag 1 november 2017

Ell-issie in Wonderland

** For English, click here **

Stories without endings, de nieuwe collectie van mijn allerliefste werkgever en getalenteerde textielontwerpster Lotte Martens, druppelt langzaam de winkels binnen.

Het was een hectische herfst achter de lottemartens-schermen, met allerlei tegenslagen die we zo goed mogelijk probeerden op te vangen. Ze doet dat geweldig, die Lotte, en ik ben zo fier om als jobstudent deel uit te mogen maken van haar verhaal. Een story without ending, met hoogte- en dieptepunten, zoals het een verhaal betaamt. Een verhaal dat prachtige jaren tegemoet gaat, een verhaal dat naailiefhebbers inspireert om ook hun unieke verhaal te schrijven met lottemartens-stoffen.

Ellis in Issie

Ik mocht het ontstaan van de collectie volgen en er meteen ook testjes mee naaien. De komende weken dus nog veel meer Stories-moois hier op de blog, maar vandaag begin ik met Aronia en met Issie!

Ellis in Issie

Issie, de jongste patroontelg van Sewpony, is een dame naar mijn hart. Ruffles en eenvoud, een combinatie die niet vaak voorkomt in patroonland maar die er boenk op is.

Ellis in Issie

Aronia, de nieuwe tricot-lijn van Lotte Martens. Vijf kleuren in prachtige dégradés die uitnodigen om te spelen met lijnen. En laat Issie zich daar net perfect voor lenen!

Ellis in Issie

Eén van de basisprincipes van Lotte Martens is dat de ‘specialere’ stoffen uit haar limited edition collecties altijd combineerbaar zijn met de basics uit de basiscollectie. Ik maakte een rokje uit de Spacer Limonium Rainbow, een funky breisel waarvan ik hier al de zilveren versie gebruikte.

Ellis in Issie

De vlinder is een applicatie uit Lottes nieuwste DIY-kits: de Pimp It collectie. Je koopt een pakketje met daarin een twintigtal applicaties die je met de hand of met de machine kan opnaaien om al je kledingstukken en tassen snel en goedkoop van een LM-touch te voorzien.

Ellis in Issie

Gelukkige bestemmeling van deze Story without Ending was Ellis, een vrolijke tweejarige met bergen fantasie.

Ellis in Issie

Ik leerde haar mama kennen via Instagram, toen ik tijdens Gasthuisberg-wachten scrolde door posts van anderen die daar ook waren. Ellis vecht tegen kanker en dat doet ze met de waardigheid van een koningin en de ondernemingszin van een ontdekkingsreiziger. Nog voor ik fotoprops kon uithalen, had zij al haar eigen verhaal geschreven.

Ellis in Issie

Sinds ik zelf ziek was, nemen patiënten snel een plekje in mijn hart. Ik voorzag Ellis met de liefdevolste glimlach van wat schoonheid in de lelijkheid van wachtzalen en ziekenkamers. Nog iets wat ik deel met Lotte, al doet zij het meteen op grotere schaal. Een medische collectie, met steunkousen in de bekende lottemartens-prints, zodat patiënten zich weer mooi kunnen voelen. Omdat we geloven in de genezende kracht van schoonheid. Lees hier alles over dit nieuwe project!

Ellis in Issie

Hebben hebben hebben? Eén van de tegenslagen was vertraging bij de leverancier, dus de Aronia-tricots komen wat later de winkels binnen. Hou Lottes facebookpagina in de gaten voor precieze data! De stof van het rokje is wel al overal verkrijgbaar. Het Issie-patroon ook, en met de code ISSIERELEASE10 krijg je zelfs 10% korting hier

Ellis in Issie

Patroon T-shirt: Issie top - Sewpony - maat 18mnd
Stof T-shirt: Aronia Pink - Lotte Martens (ik gebruikte 50 cm)
Stof rokje: Spacer Limonium Rainbow - Lotte Martens (ik gebruikte een half paneel)
Vlinderapplicatie: DIY pakket Zinnia 003 - Lotte Martens
Model: Ellis, bijna 3 jaar

Ellis in Issie


Meer Issie-inspiratie?

MONDAY 23/10: anaaisID//frl.love//naaisgerief//

WEDNSEDAY 25/10: VINK//amore//MeToezie//

FRIDAY 27/10: Beletoile//Flaflinko//Froleintilia//Ariane//

MONDAY 30/10: Riddersenrozen//128//

WEDNESDAY 1/11: WithlovebyEva//ByDagbjort//Stannel//WEDNESDAY 8/11: Creativecatoo//Justaddfabric//Casennina//

22 opmerkingen:

 1. En hoeveel verhalen dit al zijn in 1 bericht. Schoon is dat. Net als de naaisels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te veel, ik weet het. Maar ik kon niet stoppen met schrijven ;-)

   Verwijderen
 2. Zo mooi dat deze kinderen zich dankzij jou en Lotte mooi kunnen voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is Lottes missie: de kracht van schoonheid. Ik mocht zelf ervaren hoe weinig ziekenhuizen daarop inspelen, dus ik geloof zò hard in dat verhaal!

   Verwijderen
 3. Hartverwarmend! Heel veel liefs voor dat kleine, mooie, dappere meisje en succes met het verdere LM verhaal! Jullie zijn geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. <3 <3 <3 We werken zò hard om met onze stoffen de wereld een beetje mooier te maken!

   Verwijderen
 4. Zo mooi je aan de buitenkant bent, Eva, nog mooier ben je aan de binnenkant! Hoe lief is dat, een prinsesje en haar mama een hart onder de riem steken door een heel leuke outfit te naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtige outfit! (waar ik stillekes toch echt wel een klein beetje jaloers op ben) Voor een prachtig meisje, door een prachtige creatieveling. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi Eva! Prachtige stof, knappe Issie en hartverwarmend verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw Eva. Het is er weer boenk op. Wat een prachtig verhaal. Vele hartjes voor dat dappere meisje 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben jij toch een pracht van een mens! Net als de dingen die je maakt. Helemaal van van de top, en die leuke applicatie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lottes stoffen zijn ook zo geweldig! Dankjewel voor de lieve woorden :-)

   Verwijderen
 9. hier word k stil van...zo mooi! ik volg Ellis al een tijdje op IG, een dappere peuter, met een al even dappere mama, veel hartjes hiervoor! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig werk en een heel mooi gebaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, dit is zalig om te lezen! Het is niet enkel prachtig, maar ook ontzettend lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Woordenloos ... dat lijkt me het enige gepaste tegenover al die mooie woorden en beelden van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schoon mens ben jij.

  Ik probeerde vorige week en nu nog eens door te klikken op "Pimp it Collectie" in je tekst maar kom telkens op een lege pagina terecht bij Lotte Martens? Als ik het op de site zelf doe, doorklikken op DIY vind ik ook geen applicaties?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Els,
   Mijn excuses, ik lees nu pas je reactie! De Lotte Martens producten zijn meestal limited editions dus de Pimp it applicatiekits worden intussen niet meer bijgemaakt. Misschien vind je nog wel een exemplaar in een van de LM verkooppunten of op een stockverkoop? Je kan Lotte ook altijd mailen via het contactadres op de website, misschien ligt er nog wel eentje in de stock dat ze je kunnen opsturen.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...