topbar

maandag 30 oktober 2017

IJsland. Eindelijk.

Na twee maanden traagheid en buitenleven raasde het academiejaar als een sneltrein mijn leven in. Voor het eerst in drie jaar weer met een vol vakkenpakket en ik leek even vergeten hoe druk dat was. Dankbaar ben ik, nog steeds, om weer voluit te kunnen leven, om na twee jaar patiënt weer student te zijn. Maar een master vol groepswerk, een thesis, een studentenjob, die plannen mijn agenda sneller in dan ik kan volgen. 

Als ik dan 's avonds thuiskom, om 22u30 na bijna tien uur non-stop groepswerken, als ik dan gauw de restjes van het weekend in de microgolf duw en mij in de zetel plof, dan droom ik mezelf terug naar de IJslandse rust. 

IJSLAND

Dus laat ik het inhaalmanoeuvre van die blogachterstand beginnen met de langbeloofde IJslandbeelden!

IJSLAND

In september boekten Broer en ik twee vliegtickets en een huurauto. Met tent en zonder plan reisden we twee weken door de pracht die IJsland is. We volgden niet de massa op de Ring Road maar lieten ons leiden door toevallige ontmoetingen en mooie wegen. De tijd die anderen voor een volledige rondrit gebruiken vulden wij enkel in het zuiden op, met lange wandelingen en eigenlijk weinig anders dan dat. 

IJsland-0180

IJsland wordt steeds populairder als vakantiebestemming, en dat leidt tot overvolle uitkijkpunten en bussen vol Chinezen. Het voordeel aan die laatsten is dat ze niet graag wandelen. Aan bijna elke toeristische attractie vertrekt een pad, en volg je dat dan kom je de volgende 20km niemand tegen. 

IJSLAND
IJSLAND

Reis je even mee?

Thingvellir

IJSLAND
IJSLAND
IJSLAND

Geysir

IJSLAND
IJSLAND
IJSLAND

Gulfoss

IJSLAND
IJSLAND

Seljalandsfoss

IJSLAND
IJSLAND

Kirkjubaejarklaustur

IJSLAND
IJSLAND
IJSLAND


Ik wilde de hele reis in één bericht proppen, maar dat blijkt onmogelijk. Woensdag ben ik deel van die Issietop-blogtour, daarna volgt IJsland deel 2. Heb je nog vragen over onze reis, stel ze dan zeker in de comments zodat ik ze in mijn volgende post kan beantwoorden!

22 opmerkingen:

 1. Bij deze heb ik net behoorlijk autoritair de bestemming van onze zomervakantie 2018 gepland... erg benieuwd naar nog meer van die prachtige (!!!) foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua temperatuur is het zeker geen 'zomer'vakantie (wij hadden enorm geluk met het weer en genoten van quasi elke dag zon, maar wel bij temperaturen tussen 3 en 14°), en je moet ofwel heel rijk zijn (logement is quasi onbetaalbaar), ofwel van kamperen houden. Maar voor outdoormensen is het echt een topland! En ik zou zeggen, hoe rapper hoe beter, want ik denk dat het over 5 jaar niet meer te doen gaat zijn van de toeristen.

   Verwijderen
 2. Amai! Ik was nooit dol op IJsland - ik snapte de fuss niet echt - maar nu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is écht een prachtland. De fuss is jammer, gelukkig blijven de meeste van die mensen braaf op de gebaande wegen. Zodra je daarbuiten komt, zie je pas echte schoonheid ;-) En wij deden dan nog maar een heel klein stukje en nog steeds op relatief toeristische plaatsen. Er zijn vast parels die nog veel meer verborgen zijn.
   Het fijne is dat het zo'n divers land is. Gletsjers, watervallen, Schots aandoende landschappen, lavastranden, geothermische gebieden, het ligt allemaal op een boogscheut van elkaar en zo is elke reisdag anders.

   Verwijderen
 3. Ik snap je volledig, zo steeds tegen 22.30 uur. Mij doe je al wegdromen om eh, 18.17 uur, blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha :-) Het is dat ik dan nog volop in lessen en groepswerken zit, anders begon ik vast al veel vroeger te dromen!

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Ik miste nochtans een breedhoeklens, mijn simpele zoomlensje was niet opgewassen tegen zoveel horizonbreed natuurschoon :-)

   Verwijderen
 5. Eindelijk! Ik keek er naar uit zene! Dat staat hier ook zo hoog op de wishlist 💕. Nu kan ik weer efkes verder dromen. Merci 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En er komt nog, wees gerust :-) Of we doen nog eens een BarStandate mét fotoboek!

   Verwijderen
 6. Ooooh wow! Wat een droomreis! Nog een paar jaar wachten, tot onze meiden wat ouder zijn en goed mee kunnen wandelen, en dan is dit absoluut een droombestemming voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker. En zoveel spectaculairs te zien en te beleven dat het wandelen voor kinderen vast niet saai is.

   Verwijderen
 7. Oooh vele vele hartjes... merci om me eventjes opnieuw naar daar te brengen 💙

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht aan jou toen ik het postte :-) En er komt meer, veel meer!

   Verwijderen
 8. Ja mooi, hè? Wij waren er bijna 10 jaar geleden, op huwelijksreis. Nog los van dat een huwelijksreis sowieso bijzonder is, heeft de reis vanwege de bijzondere natuur een plekje diep in mijn hart veroverd. Wij waren er in het voorseizoen - nog niet zo druk - en kregen meteen de eerste avond panne met onze huurauto. Midden op een weg in verlaten landschap. Terwijl het rap donker werd. Bijzondere start van de 2e huwelijksnacht :) Het kwam goed, de stoere IJslander kwam wel even naar ons toe vanaf het vliegveld. Gelukkig waren we nog niet enorm ver weg. We voelden ons wel sneu toen hij 'm zo aan de praat had. Maar goed: IJsland is dus inderdaad prachtig in mijn beleving en herinnering. Ook de noordelijke rand kon ons zeer bekoren. Daar ligt ook nog een bron-meertje bij Myvatn wat heerlijk rustig is. IJsland staat best hoog op het lijstje om naar terug te gaan met kinderen. Al is er ook twijfel. Het is vooral natuurschoon. Indrukwekkend, maar de kinderen zijn nogal van deze tijd en wat meer gecharmeerd van bewegend entertainment...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jee, dat was mijn grootste vrees, autopech. Gelukkig hadden we dat niet voor! Het noorden en het westen staan nog op mijn lijstje. En ja, het oosten eigenlijk ook ;-)

   Verwijderen
 9. Waaaaw Eva, die foto’s zijn adembenemend mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...