topbar

maandag 25 september 2017

Feliz

** To read this post in English, click here **

"En moet jij dan een kleedje voor mij maken? Of mag jij zelf een kindje kiezen?" Ik had haar net het concept 'blogtour' uitgelegd en ze had nog wat vragen. Wie die mevrouw was die de kleedjes bedenkt. Of ik haar kende. Ik vertelde over An en over de vele StraightGrain-jurkjes die al in hun kast hingen (zie Tinny - Tinny - Jaanu - Jaanu). Ze keek omhoog. "Wist die mevrouw dan al dat jij dat voor mij ging maken?" Natuurlijk, antwoordde ik met een glimlach die vertelde dat ik het allerliefst voor haar naai.

Feliz

Al toen de eerste sneak peeks van het Feliz patroon verschenen, wist ik dat dit een jurkje voor Liv zou zijn. Zwierig en speels, lekker los, zoals ze het graag heeft. Ontzettend vereerd was ik dus toen de blogtourvraag in mijn mailbox verscheen!

Feliz

In mijn hoofd zat een stoere Feliz. Een funky stoffencombinatie die zowel meisjesachtig als cool was, met een zichtbare metalen rits om het geheel nog wat extra pit te geven. Ik bestelde stof bij Julija en vertrok naar IJsland, erop vertrouwend dat het pakketje op mijn bureau zou liggen bij thuiskomst. Maar daar ging iets mis en de stof lag er niet. Insert improvisatiemodus. Sinds ik mezelf opleg om enkel voorraadstofjes te gebruiken slonk de stapel al aardig, maar -of dus- voor Feliz vond ik geen match. Het werd een tweedekeusje.

Feliz

Maar wel eentje waar zij ongelooflijk blij mee is!

Feliz

Hoofdvoorwaarde bij naaienvoorLiv is zachtheid. Ik wìst dus gewoon dat ik met een pelsen bovenstuk zou scoren. Als we succes afmeten aan het aantal pels-aaitjes tijdens de shoot, verdient die keuze een medaille.

Feliz

Een restje Moonstone voor de voering en mouwtjes. Om de mouwen te dubbelen was het restje te klein, dus voerde ik met effen wit. Een volgende keer zou ik ook verstevigen want ze missen wat "schwung" in het bombastische geheel.

Feliz

Voor de rok recycleerde ik een exemplaar dat me al maanden vanop haar kapstok aankeek. Ooit bedoeld als een rokje voor mij, maar te lang en te breed en toen wat vergeten. Ik tornde de boel los en stikte het geval integraal aan het pelsen bovenstuk. Iets meer rimpels en langer dan de bedoelde Feliz-rok, maar daardoor goed voor nog meer prinsessen-attitude.

Feliz
Feliz

"Leuk dat het zo wat langer komt", liet de prinses weten. "Ik wou al eens zo'n lang kleed kopen maar dat mocht niet omdat het op een pyjama leek." Met daarbij een blik die liet verstaan dat haar mama niet moest proberen om dàt argument nog eens boven te halen.

Feliz

De rits, die zou de lieflijkheid wel wat temperen. Maar daar kwam een praktisch bezwaar: pelshaartjes en ritstandjes, die zouden vast nooit vrienden worden. Dus ging ik all the other way en werd het een open rug met een gouden striklint. Op en top prinses.

Feliz

Het kleedje heet Feliz, vertelde ik haar. En dat dat in het Portugees "gelukkig" betekent. Ze knikte bedachtzaam. "Goed", zei ze toen. "Want ik bén ook gelukkig." 

Feliz

Met deze prinsessenversie sluiten wij de Feliz blogtour af. Meer Feliz-inspiratie vind je bij deze naaivriendinnen en -idolen! En mijn stoere funky Feliz? Die zal er zeker nog wel komen :-)


Feliz

Patroon: Feliz jurk, StraightGrain, maat 9j
Stof bovenstuk: pelsje van bij Pauli, hier ook gebruikt
Stof rokje: iets synthetisch van bij Pauli
Stof mouwtjes: Moonstone Pink - Atelier Brunette - van bij LanaLotta, hier ook gebruikt
Hemeltje: Ikea
Model: Liv (9j)

17 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik bleef twijfelen, van de eerste naaistap tot de passessie. Maar zij vindt het geweldig én het gaf mij ruimte voor deze dromerige foto's!

   Verwijderen
 2. heerlijk! een pelsen jurk! Zou hier ook dik scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het originele plan had ook pels, maar dan die van de coole soort. Ofte: pels kan zowel funky als romantisch, waar wacht je nog op? :)

   Verwijderen
 3. This is so pretty Eva!!! Love your photos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heeeeeeeeeeemelse Feliz!! Een van de mooiste die ik al zaf! Oogverblindend, net alsof het uit een film of zo komt, zo sprookjesachtig! Zeker met die geweldige foto's erbij! Ik ben compleet weg van de stofkeuze ook! Geen wonder dat ze gelukkig is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto's die net uit een sprookje komen, misschien zelfs een sprookje zijn: dat had ik in mijn hoofd. Blij dat dat zo overkwam! En wat hou ik van jouw reacties, altijd even vrolijk :-) Dankjewel!

   Verwijderen
 5. Die Feliz heb je weer helemaal naar je hand gezet... Sprookjesachtig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waw, je hebt toch echt een gave, Eva, om de mooiste creaties te maken én om je Livje te laten stralen!
  En heerlijk toch, die grotemensenconversaties met kinderen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zeg je dat lief! Dankjewel!
   En ja hé, ik babbel zo graag met kinderen. Hun kijk op de wereld, vaak zo verfrissend!

   Verwijderen
 7. Wat een onbeschrijfelijk mooie foto's van een ongelofelijk mooie jurk. Echt, niet te doen wat jij uit je mouw tovert met een paar lapjes stof (en een klamboe ;-)). <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kent mijn aanbod hé ;-) Dikke merci om deel te mogen zijn van jouw blogtour!

   Verwijderen
 8. Super-tof! Ze komt zo uit een sprookjesboek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige woorden vloeien er uit dat mondje!
  Dat is echt dankbaarheid ten top :-)
  Echt prachtige foto's en een prachtige jurk ... *droomt weg*

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...