topbar

donderdag 11 februari 2016

Een kleine give-away

We gingen een avondje samen naaien, Marleen en ik. Zij had een oplossing nodig voor de rommelige speldenpot en ik had gewoon zin in babbelen en stikken. Eentje voor elk, dat was het plan. Maar toen doken we in haar restjesbak en lagen er ineens een tiental stoffencombinaties klaar. We tekenden een patroon voor een speldenkussen à la Elisanna en deden dan van bandwerk. Zij knippen en strijken, ik spelden en stikken. Zij dan met de hand de keergaten, want de mijne zijn enkel voor een blinde onzichtbaar te noemen. 

We eindigden met een stapeltje vrolijkheid, koud geworden thee en een glimlach. Om de kleurtjes die zo vrolijk combineerden, om het snelle resultaat, om de gezelligheid.


We eindigden met acht speldenkussens, iets te veel van het goede voor twee naaisters. Daarom schenken we met de glimlach enkele aan jullie!


Hoe dat werkt? Hier kan je er twee winnen, bij Petrol&Mint ook, en dan nog eens twee op onze Instagram-pagina's. Dat wil dus zeggen: zes keer kans! Hier kan je kiezen uit deze versies:

1. Zwart-wit: gestreepte diertjesstof (hier gebruikt) in combinatie met zachte teddy en een oudroze onderkant.


2. Oranje: Rhodifer van Lotte Martens (gebruikt voor dit kleedje, soon to be blogged) in combinatie met fluo-streepjes van Petit Pan en een witte onderkant.


Wat moet je doen? Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achterlaten met daarin uw favoriet. Of nee, dat zou wat saai zijn. Vertel mij daar ook maar bij wat uw favoriete woord is. (Ja echt, het woord dat u het mooiste vindt. Qua klank, qua betekenis, qua herinnering. Bij mij staan 'slaapwel', 'meloen' en 'ontroering' hoog op het lijstje.) Ik vul een klein boekje met prachtige woorden, om te gebruiken in gedichten en verhalen, om te herlezen. Alleen die verzameling al leest als poëzie.

Dus, samenvatting:
1. Kies in welke van de twee speldenkussens u het liefste zou prikken
2. Denk eens na over uw mooiste woord en het verhaal daarachter.
3. Volg With Love - by Eva via Bloglovin' of Google Friend Connect 
4. Laat een reactie achter met daarin vermelding van uw favoriete speldenkussen en uw favoriete woord. Reageer je anoniem, laat dan ook even je mailadres achter.

Wil je nog meer winkansen? Nummertje 3 kan je winnen op Instagram!


En ook bij Marleen kan je pareltjes winnen!


Winnen kan dus hier, hier, hier en hier.  Op zaterdag 20 februari trekken we elk drie winnaars. Succes!

52 opmerkingen:

 1. Een toffe give away maar ik heb al 2 leuke speldenkussens ;) en nee deze is er niet bij maar ik heb die wel eens gemaakt voor een swapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zwart wit diertjes zijn absoluut m'n favoriet. Net zoals het woord 'poepiekont' wooohaaaa garantie gegniffel en gegidder van de oudste dochter. Je kan dit ubergrappige woord terugvinden in het boek zonder tekeningen, een aanrader! Groeten, Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hm, moeilijk kiezen, zo mooi allebei! Ik ben een tijdje - tevergeefs - op zoek geweest naar het dierenstofje, dus ik kies voor het eerste. Mijn favoriete woord is "goesting", dat klinkt zo gezellig, of hoe moet ik het zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben fan van de tweede versie. En mijn favoriete woord is zeker en vast 'mormel'. Ik heb er hier drie rondlopen. Een maxi-, midi- en minimormel. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, die eerste, zo schattig! Mijn favoriete woord: vooruitzicht! klinkt positief en spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn woord is glimlach. Zoals de bovenleuning van de stoel op de foto. Misschien toen alles nog donker was en de aarde nog niet bestond, was er wel al een grote glimlach. Alleen was er toen niemand die hem kon zien.
  Mama

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ... zo wil ik ook wel eentje :-) Mijn favoriete kussentje is nr 1 ... mijn favoriete woord? Vreemd genoeg geen Nederlands woord, maar een Duits : schmetterling... de klank van het woord beschrijft perfect hoe ik kijk naar een vlinder : speels, vrij, kleurrijk, zwevend, kwetsbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke speldenkussens. Zal wel zijn dat jullie een gezellige naaidate hadden!!
  Mijn lievelingswoord is Querida, jaja, ik heb ervoor gezorgd dat ik dat woordje elke dag tegenkom :-D
  Het betekent schatje, lieveling... Mijn oudtante noemde me vroeger queridinha (schatje), mijn vriendje (nu al 13 jaar mijn lieve man) nam dat koosnaampje over. Het herinnert me vooral aan de liefde die me toen en nu nog steeds gegeven wordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh waw, de eerste is mijn favoriet. Mijn favoriete woord is 'keppe' wat een West-Vlaams koosnaampje is. Mijn man heeft het intussen overgenomen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi, mooi! Mijn favoriet is het eerste speldenkussen. En mijn favoriet woord is er eentje in het engels: serendipity en betekent zoveel als iets ontdekken of uitvinden waar je niet naar op zoek was.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben fan van beide kussentjes, ik laat me graag eens verrassen ;-)
  Mijn favoriete woord is UNIEK! Personen, creaties, ... iedereen en alles is uniek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een extra speldenkussen komt altijd van pas. Mijn voorkeur gaat uit naar de oranje variant.
  Mijn favoriete woord? Moeilijke vraag... Maar ik mailde net kort naar mijn man en gebruikte het woord "floept", en moest erom glimlachen en dacht onmiddellijk aan deze give-away. Dus voila, probeer bij deze maar eens een gedichtje te schrijven met het woord "floepen" erin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 1 is zo snoezig! Bijna te spijtig om daar spelden in te prikken. Snoezig is bovendien een van mijn favoriete woorden. Komt door de 'oe', ik heb er een zwak voor. Koekje, zoet, snoep, :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn favoriete kussentje is nummer twee.
  En qua klanken vind ik 'kamperfoelie' een echte topper. Zo leuk, dat ik mijn kat zo genoemd heb :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo mooi, die kleurenpracht! Mijn favoriet is de zwart-witte.
  En mijn favoriete woord is keppesleppe, West-Vlaams voor kindjes die graag knuffelen, en zo heb ik er hier twee rondlopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, ik ben ook helemaal verliefd op de zwart-witte!
  Mijn favoriete woord op dit moment is 'mam', omdat mijn vierjarige me de laatste tijd heel schattig op deze manier aanspreekt, en vooral omdat hij het zelf heel stoer en groot vindt dat hij dit doet :'-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoe fantastisch is het stofje van de eerste? :-) fantastische beestjes! Mijn lievelingswoord is lieveheersbeestje. Zo een lief, schattig woord. Het is een woord dat me goed gezind kan maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. zo leuk! ik ga voor nummerke twee...seg is die stoel heel klein of zijn die kussentjes heel groot?
  als woord ga ik voor: verbeelding

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een kinderstoeltje :) De kussentjes zijn ongeveer 15 cm lang.

   Verwijderen
 19. Nummertje 2 zou ik heel graag winnen...

  Goh, er zijn twee woorden die me heel nauw aan het hart liggen...

  Betekenisvol en aanstekelijk :)

  Betekenisvol omdat ik de afgelopen jaren geleerd heb dat ik heel veel dingen deed omdat ik dacht dat het moest en ik mezelf voorbij liep... anderzijds dat ik dingen uit de weg ging omdat ik er bang voor was, en alles wat ik deed moest nuttig zijn... iets leuk doen dat niet nuttig was, kon niet... Een therapeut leerde me dat ik me moest afvragen of iets betekenisvol was en dat veel meer als leidraad moest gebruiken in mijn keuzes... Zo is tijd voor mezelf nemen door een bad te nemen misschien niet nuttig, maar wel betekenisvol omdat ik tot rust kan komen, lichamelijk en mentaal... dat was een heel betekenisvolle les voor mij :)

  En aanstekelijk vind ik een heerlijk woord omdat het geweldig is wanneer iets wat je doet andere mensen inspireert, motiveert of goesting doet krijgen... en hoe zalig is het niet als je overal rond je dingen ziet die jou in beweging krijgen... Leef aanstekelijk is dan ook de mooiste boodschap die ik kreeg in 2015...

  Liefs,
  Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh wat een mooie kussens! Ik heb dringend een speldenkussen nodig, en ik zou dat perfect zelf kunnen maken maar dat komt er nooit van! Precies altijd leukere dingen om te naaien als ik dan tijd heb! Ik vind nr 2 wel heel mooi! Lotte Martens is altijd scoren vind ik! En mijn favo woorden zijn onomatopee en pimpampoentje! ze klinken zo heerlijk! En dan eerste woord! Ben er verliefd op sinds onze coole langharige leerkracht in het derde middelbaar het de allereerste les op bord schreef! Hij is nu een collega van mij en laatst hadden we het over toen en vertelde ik hem dat dat woord me altijd is bij gebleven, hij vond dat geweldig! En ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi bandwerk en ik ben blij om te lezen dat je er zin in had (ik geef toe, dat ik steeds mijn vingers kruis als ik een berichtje lees op jouw blog, en hoop dat het goed nieuws is ;) )
  Mijn mooiste woorden : geneugten en nachtloopster. Het eerste omdat het genieten, goesting, gesabbel,..alles omvattend is. Mijn allereerste blog (in een heel ver verleden) heette villa der geneugten. (Het tweede klinkt gewoon veel mooier dan de betekenis laat uitschijnen ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kussentje 2 is mijn favoriet en favoriete woord... Moekiepoekie. Niet echt een woord, maar een koosnaampje voor mijn moeke. Ze wist direct dat ik iets vandoen had. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nummertje 2 zie ik graag (nummer 1 ook hoor, ik ga hier niet moeilijk doen ;-)

  Mijn favoriete woorden die verhalen oproepen:
  - lentekriebels
  - beginnersgeluk
  - leeslintje
  - lieveheersbeestje
  - goesting
  - opfleuren

  Succes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nummer 2 is mijn favoriet. Mijn woord: knuffel. Je kan er nooit genoeg geven en krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ooh die nummer 2... ma zoooo schoon! en qua woord: prutsemie Een koosnaam voor ons dochtertje, waarvan ik nooit had gedacht dat ik daar zooo verzot van zou kunnen zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Kussentje nummer 1. Absoluut, geen twijfel mogelijk. Nou ja voor mij dan he. Die diertjes, zo lief. Ik hou daar wel van.

  Mijn favoriete woord, tja das een lastige. Er zijn zoveel mooie woorden.
  Maar oké dan, sjattepoemelke. Is dat nou geen woord om meteen vrolijk van te worden en het drukt zoveel uit!!

  Gr. Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Schoon ! En dat is meteen ook één van mijn favoriete woorden, samen met 'gaarne'. Er zit niet echt een verhaal achter, ik hou gewoon van die oude authentieke Vlaamse woorden. En natuurlijk wil ik gaarne dit schoons winnen :-) !
  Mijn top3 : B-3-2

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mijn favoriet is nummer één en mijn favoriete woord is "molletje". 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mijn favoriet is nr 1 en ik vind verwondering een heel mooi woord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Supermooi!
  Was moeilijk kiezen, maar ik ga voor 1. Hoewel ik met 2 al even blij zou zijn.
  Mijn lievelingswoord is pittemouchke (petit mouche denk ik). Mijn oma zei het altijd tegen met toen ik klein was en ik word er altijd zo blij van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Superleuk, ik kies het 1e kussentje en hou van het woord 'auwaande’, de superschattige verbastering van het woord ’aanhouden’, dat mijn dochter maar niet gezegd kreeg

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik vind nummer 2 ontzettend mooi!

  Mijn mooiste woord... dat is een moeilijke. Ik heb er best wel even over moeten nadenken. Op dit moment kies ik voor "zon". Zoveel positiefs dat ik daarmee link...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik vind nummer 2 ontzettend mooi!

  Mijn mooiste woord... dat is een moeilijke. Ik heb er best wel even over moeten nadenken. Op dit moment kies ik voor "zon". Zoveel positiefs dat ik daarmee link...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik ben fan van "hoera!", want dat impliceert dat er iets leuks gebeurt. Niet enkel te gebruiken bij verjaardagen, ook bij 'kleine gelukjes' zoals fijn bezoek of om het einde van de werkweek te vieren.
  Als ik win dan graag het tweede kussentje. Uiteraard gevolgd door 'n hoeraatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Moeilijke keuze, maar via 'ozzewozzewotpispot' kom ik bij kussentje 1 uit.
  Mijn favoriete woord?
  "desalniettemin"
  Omdat het zo lang is, en zo ingewikkeld, en eigenlijk zo weinig betekent.
  Fingers crossed!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. nr 1 ... ik heb zoveel lievelingswoorden ... cutie pie .. opeens was dat de naam van kindje nr 3 hier .. eigenlijk heet ze Ella :-). Of misschien: wij zijn zo hapty (= happy, van de pinguin happy feet)....

  BeantwoordenVerwijderen
 37. zo leuk, en zo origineel met die woorden, ik heb met veel plezier alle eerdere reacties gelezen, en wat een leuke woorden zitten daartussen zeg! het leukst daarin vond ik die schmetterling, waauw zeg! Er bestaan zulke mooie woorden, maar als ik ze bedenk, onthoud ik ze eigenlijk bijna nooit... jammer! zo'n schriftje lijkt me echt een heerlijk idee! ik zou stiekem wel eens willen piepen wat er allemaal in jouw schriftje staat aan woordenSCHAT... Maar anyway, ik doe natuurlijk ook graag mee aan je give-away, en in volgorde 1-2-3 :-) Mijn leuke en mooi klinkende woorden zijn in feite niet zo 'bijzonder', maar klinken zo mooi in de mond en zijn op zich ook heel erg mooi (vind ik): bloem en wolk :-) moest ik er nog ooit eens echt een geweldig tegenkomen, weet ik wie ik daar nog mee kan verblijden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Mijn favoriete woord is "contentement", al weet ik zelfs niet eens of dat officieel wel een woord is. Het komt neer op een puur en simpel soort van gelukkig zijn en bleef hangen tijdens een toneelvoorstelling.
  Volgens mij komt het ook overeen met jullie gevoel toen dat prachtige stapeltje kleur klaar was... Mijn favoriet? Goud en oranje!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Oh, wat is kussentje 1 prachtig! Mijn lievelingswoord? Papa vind ik heel bijzonder, sinds ik de mijne niet meer heb en het dus tegen niemand meer kan zeggen. Gelukkig kunnen mijn zoontjes het wel nog genoeg in de mond nemen voor hun eigen grote held (allez, de oudste dan, de jongste kan nog niet praten, maar dat komt snel genoeg. :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik dacht 'een lievelingswoord'? Dat heb ik precies niet :-) Tot mijn zonen deze morgen aan tafel vertelde over het aantal tsjoepkes dat ze gewonnen hadden bij 'Wie is het'. Dat is toch wel een superwoord :-) En het speldenkussen met de diertjes, dat vind ik het leukste!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Nummer 1, de zwart-witte met diertjes, is mijn favoriet! Mijn lievelingswoord is een Engels woord, aquiver. Ik vind het prachtig klinken. Het raakt me op een bepaalde manier en ontroert me. Net alsof het zijn betekenis vertaalt naar een gevoel. Een prachtig Nederlands woord vind ik dan weer 'heerlijk'. Ik word er spontaan blij van als ik het hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik ben fan van kussentje 1, en het woord dat bij mij iets los maakt is "kinderen" want als ik aan mijn 3 kids denk, dan krijg ik het warm vanbinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Kussentje 1 is mijn favoriet! Mijn lievelingswoorden (sorry ik kon het niet laten) in het Engels zijn ubiquitous, epiphany, serendipity. In het Nederlands zijn dat MILLE en FONNE. De namen van mijn kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Kussentje 2 is mijn favoriet! Een lievelingswoord geven, niet zo simpel... FANTASIE is het eerste dat in mij opkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik doe mee voor kussentje 2. Mijn favoriete woord is 'schapenwolkje'. Gewoon omdat het even zacht klinkt als het eruitziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ik doe graag mee voor kussentje 2 omdat het zo mooi zou passen in mijn oranje naaihoekje.
  Mijn favoriete woord: "snetsebelle" ( lief, klein maar toch wel wat ondeugend meisje) Als ik dat woord hoor, denk ik terug aan mijn tante die vroeger voor onze naschoolse opvang zorgde.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik ben fan van kussentje 1! Ik vind het moeilijk om 1 favoriet woord te kiezen, er zijn er zoveel, zeker in het West-Vlaams. Dus dan kies ik maar voor wat eerst bij me opkwam: "desalniettemin". Heerlijk ouderwets en lekker veel letters.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. om te beginnen, mijn lievelingswoord: bouillot
  het verhaal er achter? om te beginnen: een bouillot is gewoon pure nostalgie. Als we ziek waren, hup, met de bouillot naar bed en met een ajuin op ons nachtkastje en dan stinkend maar genezen weer wakker worden. Ik ben, net als jouw meen ik gelezen te hebben, 'dialectloos' opgevoed, maar omringd door mensen met zware accenten (opgegroeid in Vlaams-Brabant, mijn mama uit Leuven met een met uitsterven bedreigd dialect, woonachtig en werkend in Limburg, getrouwd met een man uit de Kempen) Bouillot is het enige woord waar mijn man nog nooit van had gehoord, hoewel het voor mij zo'n vertrouwd woord lijkt en dus niet aanvoelt als dialect, is dat dus het enige dialect woord dat ik spreek (ondertussen zijn er wel wat Kempense bij gekomen)

  als je nog volgt: speldenkussentje 2 vind ik absoluut de allemooiste, nog wat wegdromend van het prachtige Anne Kurris kleedje dat je maakte

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Mijn favoriete woord is Duits: feierabend. Een prachtig woord om te zeggen dat je voor vandaag klaar bent met werken...
  Ik ga voor kussentje twee en volg je via bloglovin.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Mooi, nummer 2 zou mij heel blij maken! Mijn mooiste woord is hartendiefje. Mijn vader zei dat vroeger vaak tegen me. Nu, oud en zelf oma, komt dat woord weer bij mij boven als ik mijn lieve kleinkinderen zie, voel, ruik. De warmte van generaties klinkt voor mij in dat woord door. Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...