topbar

woensdag 16 september 2015

Een Jaanu met vleugels

*English version here*

Liefde geeft vleugels, zegt men. Dus toen er een glimpje energie aan de hemel doorbrak, vloog ik achter de naaimachine en stikte een kleedje voor Liv. (Nota van de redactie: omdat verhaaltjes beter verkopen, hierboven een eufemistische verwoording van de werkelijkheid. De échte jurk werd in stukjes en beetjes gestikt, maar wat deed het mij deugd!)
Jaanu voor Liv
Woonden wij 10 600 kilometers zuidoostelijker, dan noemde ik haar liefdevol Jaanu*, het meisje dat met haar lach en ogen mijn hart doet overstromen. Mijn kleine lieve Livje.
Jaanu voor Liv
*Voor de niet-naai(st)ers: Jaanu is Hindi voor liefje, en tevens de naam van Straightgrain's nieuwste meisjespatroon! Ik koos de Elena versie, en zette de plooien vast met een gouden kruisje.
Kruisje

Niets dan lof over Jaanu. In tijden waarin de concentratie zich niet op haar normale niveau bevindt, loodste de handleiding mij mooi langs alle stappen. Liv bevond zich in de maattabel tussen 116 en 122, terwijl in haar kast vooral 128 en 134 hangt. Ik koos dus voor de 122, maar die is zowel in de lengte als in de breedte nog ruim. 
Jaanu voor Liv
Jaanu voor Liv
Jaanu voor Liv

De gevleugelde stof kent u, en toch ook niet. Na prachtige collecties tricots, die ik hier ontdekte, slaat FinchFabrics een tweede weg in: die van de katoentjes. De roodborstjes die het in rekbare variant al zo goed deden, zijn nu ook in geweven versie beschikbaar. Liv en ik mochten testen, en geven een dikke 10 op 10! Zowel de wastest als de draagtest doorstond de FinchKatoen met glans. (Die laatste werd uitgevoerd door mijn uiterst gevoelige assistente, dus u kunt er van op aan dat de resultaten betrouwbaar zijn). Qua zachtheid ergens tussen de Amerikaanse katoentjes en de bambiblauwe zomerzwanen. Hou hun facebookpagina in de gaten voor de lancering! 
Jaanu voor Liv

Fotolocatie van dienst was dezelfde als toen. Wat is ze gegroeid op een jaar tijd! Maar dat mondje blijft even schattig in opperste concentratie :)
Jaanu voor Liv
Ik kan blijven fotoklikken met dit kind. Al zit het feit dat ze fotoshoots altijd tot hun maximum probeert te rekken daar ook voor iets tussen. "En nu nog eens zo hé. En daar zijn we nog niet geweest. En gaan we ook nog even langs de koeien fietsen? Koeien zijn ook mooi voor foto's met mij."  Uhuh. 
Jaanu voor Liv
Wat zie ik ze graag, mijn Jaanu('s)!

25 opmerkingen:

 1. Prachtig kleedje & heel mooie foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Wat fijn dat de stofjes ook in katoen uitkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Terecht jong! 't kleedje is schoon en 't kind zo mogelijk nog schoonder. En blij dat er een beetje zon doorbreekt voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om uw zonnige foto's te zien op deze druilerige dag. En nog fijner dat de zon voor u ook even scheen. Mooi kleedje en een <3 voor de gouden kruisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Koeien zijn ook mooi voor foto's met mij' Schitterend. Al heeft ze geen koeien nodig om te stralen in deze Jaanu, een pareltje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al waren het nijlpaarden. Hoe meer tijd met z'n tweetjes, hoe liever ze het heeft!

   Verwijderen
 6. Je maakte er een pareltje van, zo mooi met dat kaki En <3 voor de naai-energie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooo Eva ! Die roodborstjes zijn prachtig he ! Bij de drie nichtjes is hun roodborstjesjurk zowat omgedoopt tot hun lievelingsjurkje. Dat belooft voor jouw Jaanu ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het waren jouw jurkjes die mij overtuigden om voor de roodborstjes te kiezen!

   Verwijderen
 8. Knap gemaakt! Ga straks het pakje ophalen (hopelijk nog op tijd :)) en dan ergens volgende week opnieuw verzenden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi gemaakt en weeral zo mooi foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig jurkje! <3 voor de stoffencombinatie en <3 <3 voor dat gouden kruisje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi,zowel het meisje als het kleedje als de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die koeien zouden niet opvallen op de foto, ik kan alleen maar kijken naar het kleedje en denken: waauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schoon geheel! Hoera voor het werken-in-kleine-stukjes-en-geweldige-resultaten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, "koeien zijn ook mooi voor foto's met mij", zo'n zin tovert een brede glimlach op mijn gezicht :-)

  En wat ben ik blij voor jou, dat de zon even doorbreekt. Geniet van die momenten - en hopelijk worden ze alleen maar talrijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik snap je graag zien van je jaanu's :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een prachtige jurk Eva. Finch katoentjes, dat wordt een topper.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...