topbar

donderdag 31 juli 2014

Anna

Indien de Toekomstige Man akkoord gaat, zal dat één van de namen zijn die bovenaan de mooienamenlijst voor de Toekomstige Dochter prijkt. Anna. Die Toekomst is nog ver, maar ik mocht alvast een ander klein Anna’tje knuffelen. Eén van moeders vriendinnen kreeg een pracht van een dochter, en ik kreeg de opdracht om het kind van een passend geschenk te voorzien.

Met twee grote broers bestaat de kleerkast van dit nieuwe wonder voornamelijk uit afdragertjes in blauw-groen-wit. Een geboortekaartje met roze en muntgroene vlinders deed mij besluiten om het kledinggewijs over een andere boeg te gooien. Kleedjes zouden het zijn!
De eerste twee volgens een recept van Riet. Zomers voor een zomerkind. Het simpele doch geniale idee om een rokje tussen een romper te steken en zo in één klap af te rekenen met vestimentaire hittegolfdilemma’s. Want wat trekken we dochterlief aan voor het (zelf in te vullen)-feest bij 30°C? Een body én een kleedje? Te warm. Enkel een body, en zo uit de toon vallen tussen de feestoutfits? Zo’n trauma kan de tweemaander bespaard blijven. Enkel een kleedje dan maar? Dat idee lijken Kind&Gezin-consulenten vakkundig af te raden. Ik blijf gissen achter de reden hiervoor, maar misschien moet ik gewoon wachten tot mijn Toekomstige Zelf een soortgelijk advies krijgt. 

Intussen lossen we het op met bodykleedjes. Voor nummer 1 stak ik een katoenen rimpelrokje tussen een muntgroen gestipt exemplaar.

Nummer 2 is eerder een strandversie, maar mijn persoonlijke favoriet. Pluspunt: enkel in tricot, dus geen strijkwerk vereist. Onderaan afgewerkt met elastische paspel, zoals ons aller Riet weer voordeed.

Het derde kleedje kan op dat vlak een rebel genoemd worden. Geen body te bespeuren, wat aanleiding zou kunnen geven tot vestimentaire hittegolfdilemma’s. De snoodaard. Edoch, een korte analyse van de Belgische zomers toont aan dat warme dagen allesbehalve hoogtij vieren in dit regenlandje. Voor die dagen: een kleedje om over die body te trekken, volgens een recept uit de laatste Knippie. 


Anna’s mama was meer dan tevreden met mijn kledingkeuze. Prompt werd het uur van haar badje vervroegd, om het wit-met-blauwe afdragertje te vervangen door een écht meisjesstuk. Opzet geslaagd!

28 opmerkingen:

 1. Een tof idee dat ik zeker moet onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie kleertjes! en gij kunt dat zo mooi verwoorden allemaal he, een plezier om te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anna zal er prachtig uitgezien hebben... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk zomers gerief voor een meisje met ene prachtige naam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anna, prachtig hé. Eergisteren is er bij vrienden ook eentje geboren! En zo een bodykleedje is het eerste kleedje dat ik vroeger gemaakt heb voor mijn dochter! Schattig he

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniaal! Mijn oudste droeg veel van dit soort gekochte/gekregen jurkjes toen zij baby was in de zomer. Inspiratie om voor de jongste zelf aan de slag te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo schattig, je zou er bijna een baby voor maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze maand moeten er nog 2 vriendinnen bevallen. Ik hoop nu dat het meisjes worden. Mijn meisjes zijn de body fase reeds voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goed plan! Moet ik onthouden, al worden er in mijn omgeving alleen maar jongens geboren :). Een body-broek is dan weer net iets minder interessant denk ik :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah, de bodykleedjes, dat is lang geleden! Maar ik ben nog steeds fan, niet in het minst van deze versies!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi gemaakt zeg!Die ligt er in elk geval modieus bij in haar maxi cosi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog nooit gebruikte ik deze maar nu kan ik niet anders...
  Smelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi! Ik voorspel een gigantische kledingproductie tegen de tijd dat jij je eerste kleintje zal mogen verwelkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi gedaan! En leve de Anna's! (heb zelf ook een Anna)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nummer twee is inderdaad echt wel een schatje geworden..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Té schattig! :) En perfect met dit mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vandaag je blog ontdekt, ik ben fan! Wat maak jij veel mooie dingen, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ooo, het tweede is ook mijn favoriet, al zou ik tegen geen enkel van de drie neen zeggen hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super sjiek gemaakt! Allemaal prachtige jurkjes, en lekker handig, daar kan geen mama tegen zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk! Dit idee moet ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...