topbar

maandag 3 februari 2014

Geboorteplanning

In een verre vooruitblik droom ik mezelf aan een lange keukentafel, met een schare vrolijke (altijd.) kindertjes die tekenen en zingen en roepen en mekaar achternazitten tot hun toekomstige ouders er horendol van worden.

Eén voorwaarde: geen verwekkingen in maart, april of september. Dat geeft namelijk verjaardagen in respectievelijk december, januari en juni. Die maanden waarin uw geliefde nakomeling zijn hoofd vult met kilo's leerstof en van de feestelijkheid enkel een inderhaast naar binnen gewerkt stuk slagroomtaart meemaakt.

Zoals vriendin Kaat. De dag voor ons allereerste examen mocht ze, tussen de statistiekoefeningen door, haar negentiende kaarsje uitblazen. Daags nadien vierden we kort met een pizza, maar om het verjaardagsgevoel toch een kans te geven keerde ik mijn rode restjesbak ondersteboven en patchworkte een cadeautje. Kersenpitjes voor warme voeten - tijdens en na het studeren. In de examenstress vergat ik de obligate blogfoto, gelukkig kweet de jarige zich nauwgezet van haar taak en organiseerde een mini-shoot met knuffel in de hoofdrol.

PS: De examens gingen goed, dankjewel allemaal voor jullie lieve duimreacties! Na 6 weken weg van de wereld heb ik nu een week te vullen met iets ambitieuzere projecten dan het bovenstaande; volgens planning zal het aantal februariberichten dat van januari ruimschoots overstijgen. Eindelijk.

(En dat van die geboorteplanning, dat was een grapje.)

10 opmerkingen:

 1. haha... blijkbaar ben ik dan toch niet de enige die uitrekent wanneer je best kindjes maakt wegens vervelende verjaardagsdatums :-P
  Enne, een super leuk kersenpitkussentje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet nu maar met volle teugen van je welverdiende lesvrije week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk goede resultaten! Geniet van de nieuwe vrije tijd - en van het naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ale hup, dan hebben wij ons kinders goed gepland ;-) Benieuwd naar je volgende blogpostjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk!!!
  Liefs Danielle
  ahappymess.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, geweldig ;-) Geloof dat ik toch iets fout heb gedaan dan,met een kind in december en eentje in januari... Die van maart is dan gelukkig beter getimed! Nou ja, dit had ik dan zeven jaar eerder moeten lezen, ik durf het niet aan om het nog eens te proberen ;-)
  Fijn dat de examens goed zijn gegaan, ik kijk uit naar je nieuwe ronde blogposts!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hey, ik heb je genomineerd voor de liebster blog award.
  groetjes
  heidi

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...