topbar

maandag 30 september 2013

Haar nieuwe leven

U geeft blijk van lichte verwaarlozing. Niet geheel onterecht, overigens. Zonder geldige reden werd U allen enkele weken op dieet gezet, althans wat leesvoer alhier betreft. De facebooklozen onder U vreesden misschien voor een acute malaria, een dievenbende die met de Gezusters aan de haal ging, of een plotse verhuis naar het Hoge Noorden, daar waar ik mijn hart verloor. Niets van dit alles, gelukkig.

Social-media-freaks lazen het al, medewerkers van de KU Leuven ondervonden het aan den lijve: het academiejaar is gestart! Deze gebeurtenis liet mij steeds koud - enkel de togati op het nieuws waren al enkele jaren onderwerp van huiskamerhilariteit. Dit jaar is het anders. Dit jaar zit ik er middenin. Die weken van verwaarlozing waren hoogst noodzakelijk om de stad en de studie te verkennen, het kot op te vrolijken en de nodige inkopen te doen. Is dat studentenleven even een aanslag op uw vrije tijd zeg!

Nu deze nieuwe levenswijze al een deel van haar geheimen voor mij heeft ontsloten vind ik ook de tijd om U gerust te stellen. Alles in orde, al is de hoeveelheid beschikbare creativi-tijd ineens danig geslonken. Maar niet getreurd, mijn immer draaiende radertjes staan roest niet toe. Ik blijf naaien, zij het waarschijnlijk op een iets lager pitje dan U van mij gewend was.

Na twee weken uithuizigheid kreeg het gezegde "haar hart maakt een sprongetje" ineens écht betekenis voor mij. Dit was namelijk exact wat er gebeurde toen ik over de drempel van mijn naaihoek stapte en mijn eigenste machinerie aanschouwde, die daar rustig op mij had staan wachten, alsof het leven niet net een enorme buiteling had gemaakt.

17 opmerkingen:

 1. Jaja, een echte student si! Fijn te horen dat je het goed stelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes dit jaar, maar ook heel veel plezier en ontdekkingen in het leven als kotstudent. Heimelijk hoop ik ook dat er nog wat tijd overblijft voor je creativi-tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zit toevallig niet in de Vaartstraat op kot? Daar heb ik ook nog gezeten, een heeeel eind geleden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, een heel eind daarvandaan zelfs. Nu ja, naar Leuvense normen dan.

   Verwijderen
 4. Succes en geniet ervan. Een studentenleventje is toch echt apart, niet altijd gemakkelijk maar er zitten wel heel wat fantastische hoogtepunten in. En daarenboven is het de echte start van je verdere leventje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aja, wat ga je eigenlijk studeren? Toch iets met taal, of iets creatiefs, of eerder eigenzinnig??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets van dit alles (hoewel ze allemaal hopelijk ergens aan bod komen): pedagogie.

   Verwijderen
 6. Veel succes, met dat nieuwe (studenten)leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. bij mij was mijn studententijd de moment dat ik mijn creativiteit herwon nadat ik die in het middelbaar was verloren. Dus 'don't worry'! Enne, veel succes met je studies!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jaaa leuk, fijn dat het schijnbaar wel bevalt (en ooooh ik zou zo graag terug student zijn want in mijn hoofd had ik toen zoveel tijd! maar het gras is altijd groener aan de overkant enzo). Wat ik nog wou zeggen, qua Leuvense boekenwinkel: De Dry Coppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel succes met je studies. Leuven is een boeiende stad. Geniet van je ontdekkingstocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je die aanwezigheid dan goed maakt met om de zoveel tijd een geweldig stukje zoals dit, is het je allemaal vergeven. Ik vond trouwens dat ik nooit zoveel tijd had als wanneer ik studeerde (achteraf bekeken dan). Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel plezier en succes daar in Leuven! Geniet er met volle teugen van. En hopelijk vind je heel snel weer de nodige tijd voor al je creativiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Genieten van je studentenleven kun je ook maar één keertje he ! Veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geniet ervan! En als je nog Leuven-tips wilt of als de naaikriebels te groot worden, mag je altijd langskomen in Kessel-Lo!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...