topbar

zondag 6 oktober 2013

Septemberjarigen

Een blik op de kalender bewijst wat ochtendlijke temperaturen mij reeds vertelden. De theoretische herfst deed zijn intrede 2 weken geleden, maar ik was er niet om hem te verwelkomen. Voor mij mocht het warme weer nog een even duren, een halfjaartje, of beter nog: tot de volgende zomer. Maar neen, het is al oktober. Dit woord drukt me met mijn neus op de feiten: namelijk dat dit bericht eigenlijk al een dikke maand klaar was voor publicatie. Ik roep verzachtende omstandigheden in en trakteer U, zij het iets later dan verhoopt, alsnog op een onderdeeltje in de unblogged-reeks.

Juf Geertrui liet al enkele keren vallen dat de talrijk geproduceerde kronen en de cijfer-T-shirts bij haar in de smaak vielen.  In  juli werd de stille bewondering omgezet in een vraag. Een klaskroon, met wisselbare cijfers en een jongens- en een meisjeskant. Eentje volgens mamaDotter, zoals reeds zo vaak geproduceerd.

Eva vulde een treinrit met cijferknippen, wat haar een hoop verwonderde en vreemde medereizigerblikken opleverde. Flocken is blijkbaar nog niet zo alomtegenwoordig als lezen of haken onderwege, maar daar zal yours truly hoogstpersoonlijk verandering in brengen.

Nadien koos ze stoere robots en lieflijke bloemetjes, knipte en stikte op automatische piloot (in de kronen kruipt zo langzamerhand een zekere gewoonte) een klaskroon.

Januari 2007 was een vruchtbare maand, getuige de vele septemberjarigen in klas 1C. Hopelijk valt de kroon bij hen net zo in de smaak als bij hun juf!

11 opmerkingen:

 1. Absoluut! Ze zijn er fan van, jong! :D En ze kunnen ermee spelen zonder dat hij stuk gaat! I-de-aal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik pendel dagelijks en heb zelfs nog nooit een haaknaald gespot op de trein, laat staan flockfolie. ;-)
  Mooi gedaan trouwens, toffe kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kroon valt sowieso in de smaak ! Aah ja, want dan is het altijd feest !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knappe foto's ook! En o ja: je hebt mijn give-away gewonnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...