topbar

donderdag 8 september 2016

Een dubbele verjaardag én een weggever

Babarum viert haar tweede verjaardag, mijn tante Sylvie haar iets-meer-dan-vierentwintigste. Dat leek mij een mooie gelegenheid om samen kaarsjes uit te blazen! Ik schoof de "kies maar een stofje"-opdracht door naar haar en zij koos er drie. Waarmee ik de lang uitgestelde belofte van kussens voor de nieuwe zetel eindelijk waarmaakte. 

Kussens
Kussens

Het eerste stikte ik op een naaidag in het verre Torhout, in gezelschap van Sarah, Isabelle, Jelle en Bianca. Na vier uur kon ik een afgewerkt stuk presenteren. U mag daaruit afleiden dat het gezellig was ;-)

Kussens

De volgende exemplaartjes vroegen iets minder tijd: grootmoe en ik zetten onze naaimachines in de zon en volbrachten samen het werk. Ik leerde haar een doorlopende paspel maken, zij zorgde voor de catering.

Kussens
Kussens

In het kerstpakje van mijn tante voor mij zat een kussen van Ferm Living. Mooi van kleuren, mooi van print. En ook: zacht. De achterkant van het kussen is namelijk in tricot. "Dat moet getest!", dacht ik. En inderdaad, tricot kussens liggen heerlijk. Ik maakte er eentje volledig in tricot en eentje in combinatie met een katoentje. Vooraf verstevigden we wel alle randen met naadband zodat de stof niet zou gaan rekken tijdens het paspelstikken.

Kussens
Kussens

Het vijfde kussen in de zetel is niet van mijn hand, maar van die van tantes zoon (aka de Kleine Kleermaker). Toen hij hoorde van mijn kussenplan wilde hij ook een steentje bijdragen. Waar mijn kussens blinde ritsen kregen, maakte hij een overlap, maar wel hélemaal zelf.

Kussens

We houden van dezelfde stijl en langzaam maar zeker wordt haar huis er één waar ik zou willen wonen. Zeker nu deze vrolijke kussentjes de zetel sieren!

Kussens
Kussens

Net als de Goedheiligman deelt Babarum cadeautjes uit op haar verjaardag. Sylvie kreeg kussens, en u krijgt stof! Met de code BabaRumFeest (hoofdlettergevoelig) krijgt u tot 15 september 15% korting in de Babarum-shop, en één gelukkige lezer krijgt daar een gratis metertje stof bovenop!

a Rafflecopter giveaway

Andere vrolijke verjaardagscreaties vind je bij Querida, A Naais ID, Miss Wobie, Khadetjes en Liesellove!

Oranje driehoekjeskussen: Morning Walk Mojave Sand katoen (ArtGallery bij Babarum) + donkerblauwe paspel (Babarum)
Mosterdgeel kussen: Net Mustard (Dear Stella bij Babarum) + zalmroze paspel (De Stoffenstraat)
Lichtblauw driehoekjeskussen: Morning Walk Mojave Aloe tricot (ArtGallery bij Babarum) + gele paspel (Hexagoon)
Donkerblauw driehoekjeskussen: Kona Cotton Bahama + Kona Cotton Teal (beide Bambiblauw) + Ahoy Matey Navy (Michael Miller, overgekocht via facebook)

27 opmerkingen:

 1. wat een prachtige kussens! dat zijn zo van die projectjes die hier maar blijven liggen omdat er zoveel anders is om te naaien, maar nu doe je mij toch zin krijgen daarin en al helemaal met je tricotverhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afspreken met naaivriendinnen, dat hielp hier voor de schop onder jeweetwel. Anders zouden die kussens nog altijd gewoon stofjes zijn ;-)

   Verwijderen
 2. Ooooh dat zou ons huis ook wat opfleuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ohhh hier word ik zoooooooo vrolijk van! Heerlijk! Ik ga jou gelijk boeken, voor als mijn nieuw huis af is, mag jij mijn living helemaal stylen!! Deal??? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrolijke kussens zijn nét de kers op de taart die het af maken... ik ga je voorbeeld volgen denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kussens! Je ideetje om de ene kant in tricot te maken, ga ik onthouden!
  En twas supergezellig, wordt vervolgd dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kussens! En frisse kleurtjes. Je zetel krijgt ineens meer kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nieuwe kussens voor in de zetel ... zucht, ik zou beter jouw mooie voorbeeld volgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh heel mooie kussentjes, daar word je instant vrolijk van! Ik doe graag mee voor dat metertje stof, al snapte ik de link met AnaaisID niet zo goed.. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een foutje in de rafflecopter volgens mij ;-) Vorige week was het give-away bij A Naais ID en volgens mij vergat Jelle dat aan te passen ;-) Hier een comment nalaten is meer dan genoeg!

   Verwijderen
 9. Leuke kussens. Altijd een leuk projectje, met snel resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke kussens! Die zouden hier ook niet misstaan! Ik doe graag mee! Ik snap link met anaaisid ook niet zo goed... Op welke blogpost moeten we daar reageren?

  Groetjes,

  Liesbet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag gewoon hier reageren, dat is een foutje in de rafflecopter denk ik ;-)

   Verwijderen
 11. Mooi mooi mooi! Hier liggen al ongeveer een jaar half-afgewerkte exemplaren in de zetel, een schande eigenlijk… De jouwe zijn super vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi hoopje vrolijke kussentjes <3
  En het was inderdaad een gezellige middag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi! Ik ben ook al een tijdje van plan om nieuwe kussens te maken voor in de zetel. Maar ik schuif het telkens weer voor me uit. Eerst nog mooie stofjes uitzoeken... Misschien win ik wel een metertje bij Babarum...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...