topbar

maandag 28 december 2015

Voor de Khadetjeszoon

Maanden geleden wandelden haar stoute schoenen mijn mailbox binnen. Of we eens een naairuil wilden doen, ik iets voor haar, zij iets voor mij? 

Grofweg valt blogland te verdelen in twee categorieën: de tassennaaisters en de kledingnaaisters. Ik behoor overduidelijk tot de laatste groep: vergelijk de grootte van het label 'tas' met die van het label 'kleding' en concludeer hetzelfde. Mevrouw Khadetjes daarentegen is van alle markten thuis. Kinder-, dames- of herenkleding, tassen en cadeautjes rollen aan grote snelheid van onder haar machines. Koningin Tester is haar bijnaam: vrijwel elk nieuw naaipatroon sinds 2013 passeerde eerst onder haar kritische blik. Daarnaast is ze bezitter van een geweldig groot hart, getuige de Bloggers for Life-actie waar zij meer dan beide schouders onder zette. Getuige ook de talloze lieve en bezorgde berichtjes die mijn mindere dagen opvrolijkten. Je bent een schat, Sarah!

Mijn kleerkast barst bijna uit zijn voegen, maar op tassen- en schoenenvlak kan ik bezwaarlijk een dame genoemd worden -respectievelijk drie en acht stuks-. Schoenmaken behoort (nog) niet tot haar basisvaardigheden, maar een Khadetjestas, dat wilde ik wel! Mevrouw verkoos samen met zoonlief een dinosaurus-trui tot ruilwaar. Doorgaans ben ik wars van naaiherhaling, maar voor deze vrolijke familie maakte ik met plezier een uitzondering. Ik haalde mijn eigen tutorial nog eens boven en maakte een dino voor het jongensKhadetje. Als basispatroon gebruikte ik de hoodie uit Stof-voor-Durf-het-Zelvers 1, in maat 128-134. 
Stannosaurus


Met een begeleidend briefje vertrok de Stannosaurus op een postreis naar het verre West-Vlaanderen. Dat hij veilig aankwam, bewijze onderstaande foto's die mama Khadetjes mij bij wijze van digitaal antwoord bezorgde!
Stannosaurus
Stannosaurus
Stannosaurus


Zelf kreeg ik twee (2 !) prachtige designertassen in de brievenbus. Twee keer feest wanneer ik mijn cadeautjes mocht uitpakken. Ineens steeg de inhoud van mijn tassenvoorraad met een derde. Benieuwd? Beeld en meer details vindt u bij de Khadetjes!

Stannosaurus

Zelf zo'n dino maken? De handleiding vindt u hier.

31 opmerkingen:

 1. Wat een knappe ruil. Zoon khadetje is super blij en jij hebt prachtige tassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw een ruil waar er eigenlijk 3 blij van werden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, zo leuk. Daar zouden er hier ook 2 wreed content mee zijn hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zalig, dat ziet er inderdaad geweldig uit!! moet ik ooit ook eens proberen voor mijn dino-minnende petekind en dat van manlief! En je omkeerbare trui-tutorial heb ik onlangs ook uitgeprobeerd en méér dan goedgekeurd: https://lilliepawillie.wordpress.com/2015/12/18/een-spacy-hoodie-voor-supersimmie/ Dankjewel!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kwam vorige week eens kijken en reageerde, maar dat is precies niet gelukt zie ik nu. In elk geval: ik vond hem prachtig! Altijd leuk om te zien dat mijn handleidingen mensen inspireren :)

   Verwijderen
 5. Weeral een knapcreatie van jou! Super! Ben al gaan piepen naar de tasjes in de ruil en .... Jaloers! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wel daar zou mijn zoontje ook wel iets in zien denk ik. het dinothema is op school wel al gepasseerd, maar we hebben carnaval nog om op tijd mee te zijn
  super leuk, en bedankt voor de handleiding

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste exemplaar, de Larsosaurus, naaide ik ook voor carnaval!

   Verwijderen
 7. Mooie ruil deden jullie! Wat zal hij scoren met zo'n trui bij zijn vrienden!
  En nu ik erover denk, zoveel tasjes heb ik ook niet ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sarah inspireerde mij al om het patroon van de Versa ook over te tekenen, wie weet kan ze jou ook overhalen? ;-)

   Verwijderen

 8. Wat kan het leven mooi zijn, en hoe mooi weet jij dat altijd te vangen in woorden en naaisels. Dank je wel daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het is en blijft een toffe trui, minstens twee mooie handtasjes waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Stan die bij Stannel woont ziet de trui en zegt: Wauw, wat een coole trui, hé mama! Ik wist hem te vertellen dat er nog dino's van dezelfde soort rondlopen als hem: een Stanosaurus... Was trouwens nog een blogpost ooit van me... Heerlijke trui!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is er eentje die ik gemist heb! Ik ging net eens kijken om dat goed te maken :-)

   Verwijderen
 11. Ik trek binnenkort mijn stoute schoenen aan en vraag ook om een ruil! Ik merk immers op dat ook meisjesjurken tot jouw specialiteit horen, en ik... euh, ik wil altijd wel een een schoen efforeke doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, Mieke! Zo benieuwd naar dat schoenenexperiment! Eva, wil je a.u.b. die ruil aangaan? ;-) (An)

   Verwijderen
  2. It's a deal, Mieke! (zo ergens na de examens dan :p)

   Verwijderen
 12. Oh, wat een schoontje! Van zo'n trui kan je toch niet anders dan vrolijk worden. Hier hingen vandaag jouw vlaggetjes op voor het verjaardagsfeestje van Thijs en ze vingen meerdere complimentjes ;-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. die tutorial van jou heeft hier al goed gediend! Ik moet die trui hier soms verstoppen, of mijn oudste zoontje zou niets anders meer aandoen ;-)
  schoon exemplaar alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo'n leuke ruil! Tassen maken behoort ook niet tot mijn kunnen, en dinosaurus-truien (nog) niet! De tutorial kan nog van pas komen, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een dikke vette wauw voor jouw Stannosaurus ! Supergeslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...