topbar

zondag 8 juni 2014

De letters die beslisten.

Die mensen die steevast met schatten terugkomen van hun kringwinkeltocht lijken een magazijnvolgorde aan te houden waarin zij mij net een stapje voor zijn. Telkens ik een filiaal binnenstap, is al het moois al in andermans winkelmand verdwenen. Ofte: kringloopgeluk is niet aan mij besteed.

Deze Scrabble doet wel een kleine gooi in die richting. Daterend uit 1954, zo vernam ik uit de handleiding. Die was opgesteld volgens het Groene Boekje van enkele generaties geleden. Ik vraag mij af of woordenvormen met deze versie ook archaïsch moet.
Voor de eerste keer in mijn kringwinkelgeschiedenis overhandigde ik de immer werkloze dame achter de kassa (ik lijk niet de enige te zijn die haar afdeling steevast met lege handen verlaat) mijn vondst. Eenmaal thuisgekomen verdwenen de letters in de kast, wachtend op een bestemming met lijm en magneten. Ofzo. Mogelijkheden legio.

Dat de nummertrekking een gròte trekking werd, zag ik. Post-examenhoofdpijn deed nogal afkerig tegenover briefjesknippen, dus werd het lettertrekken. Ik begon met een willekeurige startletter en vulde steeds aan tot er slechts één kandidaat overbleef.

Voor de patchworklap was dat

De twee blauwe stofjes zijn voor

En wie gaat met het oh zo gegeerde bloemenveld lopen?

Juffra Toertjesneedle of choice en Eva Maria, sturen jullie mij een mailtje met je adres? withlovebyeva(at)hotmail(dot)com

Aan U allen: een welgemeende dankjewel voor het meedoen en het volgen! En voor die lieve reacties die mij steeds een beetje warm doen voelen vanbinnen.

11 opmerkingen:

 1. Oh, gewoon vergeten mee te doen. Jammer!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nog eens een leuke manier om een winnaar te kiezen! Hopelijk is die post-examenhoofdpijn ondertussen al een beetje weggeëbt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een chansaards! Ik ga trouwens tweewekelijks met mijn kringwinkelvriendin (neen, ik heb die daar niet gevonden) op jacht. Elke keer stippelen we een andere route uit, en soms komen we wel een schat tegen. Soms ... Toch genieten we telkens weer van het snuisteren tussen andermans rommel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Serieus?! Wat geweldig zeg, reuzeblij! Mailtje komt eraan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat aan de winnaars en jammer voor mij dat ik er niet bij ben maar volgende keer misschien meer geluk.Ik ben er ook eentje die altijd met lege handen naar huis gaat uit de kringloopwinkel...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb ook meestal geen sjans jong in kringwinkels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het hangt er van af! Soms vind ik helemaal niks en soms vind ik het ene na het andere. ;-)
  Proficiat aan de winnaars en doet dat goed met die examens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Merci voor de kringwinkel-steunbetuigingen allemaal ;) Het zijn dus gewoon altijd dezelfden, die met de schoonheid naar huis gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joepie jeej! Ik heb gewonnen! Mailtje komt jouw richting uit! En, super zeg, een editie uit 1954! Da's pas retro!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Good info. Lucky me I recently found your blog by accident
  (stumbleupon). I've book marked it for later!

  Here is my page - clans

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...