topbar

donderdag 20 maart 2014

Rondleiding

Daar op de Blogameetup was ik - op enkele baby's na - de benjamin van het gezelschap. Het onderwerp van gesprek verhuisde, na het obligate "Welke blog heb jij?" en de bijhorende tips en ervaringsuitwisseling, steevast naar de voor mij nieuwe levensfase. Wat ik studeer? En waar? En of ik op kot zit? Op kot, jawel! Daarbij de bedenking van mijn kant dat ik al een volledig academiejaar van plan ben U dat kot eens te tonen. Nieuwsgierige blogumeetup'ers en anderen: treed binnen in mijn nederige woonst!
De deur versierde ik, bij wijze van herkenbaarheid, met feestattributen van hier. Een paar van de gezichtjes, een naam in vilt, niemand loopt per ongeluk voorbij!

Eénmaal binnen valt de blik van een geroutineerd stoffenwinkel-oog meteen op het dekbed (wie zich niet aangesproken voelt mag ook het globaal overzicht beschouwen). 2 meter Petit Pan, 7 meter huisgemaakte paspel, grijze katoen van Artevelde. Meer moet dat niet zijn voor zoete dromen.
Aan de muur posters, kaartjes, foto's en tekeningen van overal. Met als gemene deler "dingen waar Eva blij van wordt".
De vilten vogels in het hoekje floten zich een weg naar mijn rugzak (na betaling, uiteraard) in een kraampje op Mano Mundo vorig jaar.
Wordt daar ook nog gestudeerd? Natuurlijk. Geen zorgen. Het zicht vanuit mijn bed is dit:
Veel licht, veel plaats. Een goede mix tussen zonnige vrolijkheid en concentratiebevorderende rust.
En nu we toch bezig zijn met het tonen van details:
Sleutels zijn in veilige bewaring in het kleine vogelhuis.
Prulletjes beperken zich - voor afstofgemak in de gehele ruimte - tot het grote houten huis.
Juweeltjes aan het witte hart. Wit wint met voorsprong, daar op die bovenste boekenplank.
En zag u de kerststal? Die hier al een hele tijd verlangend stond te wezen? Tante trok mijn naam uit het kerstpotje en vervulde zomaar die wens. Voor mijn part blijft het jaar rond kerstmis.

Met spijt in het hart moet ik U mededelen dat de rondleiding hier ten einde is. Twaalf vierkante meter, dat is niet om uren over te schrijven. Nog een overzichtsfoto, en dan kunt U weer naar huis.
Even ter informatie: hier ging geen uitgebreide opruimsessie aan vooraf. "Het leven zoals het is", permanent proper. Perfectionist op alle vlakken :)

Afscheid nemen we met een prachtig gedicht van Hans Andreus, uit tijdschriftletters op de deur. En met de winterjas, die hopelijk spoedig vervangen worden door een zomers exemplaar dat wél in de kamerkleuren past.
Daaag!

35 opmerkingen:

 1. Fris en zo bij-elkaar-passend enzo! Dit heet 'huis', dat van mij was vroeger echt een 'kot'. En door de blik-door-het-raam weet ik nu ook meteen waar ik moet zwaaien. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dacht net hetzelfde, wat ik daar aan de overkant van de straat zag. ;-)
   Tof kot, moesten er geen examens zijn, ik kreeg terug zin om te gaan studeren.

   Verwijderen
  2. Altijd welkom om eens te komen zwaaien! ;-)

   Verwijderen
 2. ziet er inderdaad heel fris uit! Ik wou dat er in mijn studententijd ook al zulke mooie stofjes en washi-tape bestonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had ook zo'n kot, altijd netjes en (bij mij op het eerste zicht) proper. Ongelooflijk eigenlijk, want verder was ik een échte student :-) Een lichte en vrolijke plek, waar je later met veel weemoed aan gaat terugdenken (ik toch)! En is dat nu in de Diestsestraat? Want de volgende keer dat ik daar passeer nodig ik je uit voor een koffie bij Mok!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet in de Diestsestraat, al kom ik met plezier eens tot daar gefietst als je in de buurt bent!

   Verwijderen
 4. Lol, o ja, ik zat ook op 'kot' vroeger ;)
  Wat een fijne thuis-op-verplaatsing, zo heerlijk licht en vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, mijn eerste gedacht was idd, daar moet een uitgebreide opruimsessie aan vooraf zijn gegaan :) Man, dat van mij, dat was pas een kot (als in vergelijkbaar met de rommel in een kot in de tuin). Eigenlijk is er nog niet veel veranderd denk ik zo ;) Maar ik word er wel helemaal vrolijk van, van dat kamertje van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn unief-periode is *helaas* al lang voorbij... En ik zat niet op kot... Maar moest ik het kunnen overdoen dan zou ik ook zo een kot willen, en vooral zo een dekbed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een echt kot van een prima studente, zo te zien ! En zo netjes ! (al moet ik zeggen dat mijn kleine kotje proper houden in de tijd veel makkelijker was dan het huis nu ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leutig! En vooral zeer proper en vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een heldere kamer zorgt voor heldere gedachten hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een kot uit de boekskes ... zo fris en vrolijk! En dat behang rond je potlodenblik ligt hier ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig! Ik kreeg het blik vorige zomer na een dag trouwfeestbabysitterij, en blijkbaar komt het rechtstreeks uit de kinderkamer van de bruid :)

   Verwijderen
 11. Heerlijk lichte kamer! Love het dekbed natuurlijk. En dat kerststalletje? De Max!
  Ennuh: war studeerde je nu eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha, wij hadden blijkbaar hetzelfde idee :) Mijn kot is eigenlijk niet zo veel groter dan het jouwe, maar we zijn dan ook met twee. Jeej voor de witte achtergrond en vrolijkheid op de voorgrond!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellig! Ik heb 'hetzelfde' dekbed, kan natuurlijk niet want die van jou is zelfgemaakt, de mijne gekocht bij petit pan, maar hetzelfde stofje ;-) Ik zit ook in Leuven op kot!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik zat nooit op kot, en maar goed oo kwant ik dnek dat ik anders nu nog de uitgang aan het zoeken was!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een prachtig kot waar ik me meteen thuis zou voelen. ♥ je dekbed!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super! Ik zou zowaar heimwee krijgen naar mijn eigen kot! Jammer dat ik toen nog niet zoveel naailef had, of ik had zeker ook mijn eigen dekbed genaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je doet me heimwee krijgen naar mijn eigen kot. Een zalige periode, toch? Heel erg leuk dat je ons eens laat meekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. WAUW!!!! kei mooi! Helemaal ook mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zeer knap! Duidelijk de kamer van een vlijtig bijtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Plezant, zo eens mogen binnenkijken bij iemand anders! Ik zal er nog dikwijls (met weemoed) aan terugdenken als ik op de kamer van mijn student binnenkom, das wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. En waar staat de naaimachine waar je al die prachtige creaties op maakt?
  Of werd het vijf-minuten-kleed thuis in elkaar gestoken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een naaimachine op kot zou er van studeren weinig in huis komen hé ;-)

   Verwijderen
 22. Ik ben blij dat ik vier jaar geleden nog geen blogbelangstelling had, ik zou ZO weinig studeren :) Maar ik zou me misschien wel beter geamuseerd hebben! Hier ook een Leuvense (ex-)student

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk zeg! Ik wist niet dat jij nog zo piep was ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...