topbar

zondag 15 december 2013

Jeanne

De 'extended family' werd uitgebreid met een portie schattigheid: de wereld verwelkomde Jeanne! Het bewijs daarvan kregen we van de postbode in de vorm van een witte kaart met fluoletters. De babyboomleeftijd is ons tienergezin al ver voorbij, dus elke nieuwe aardbewoner wordt op extra veel hoerageroep onthaald. Zeker door ondergetekende, die de bijhorende kaartjes altijd grondig toetst aan haar creativiteit. Meestal bereiken die twee vrij vlotjes een compromis. Als in: u trekt uw stoffenkast open, en daar ligt dé stof die perfect matcht met de boodschapper van het blijde nieuws. Uw raderwerk start op en luttele ogenblikken later is daar het concept.

Deze keer was het denkproces eerder te vergelijken met een dieselmotor. Het duurde even voor de anders zo snelle fantasiemolen op gang kwam. Wit. Oranje letters. Geen gewoon oranje bovendien. Fluo. Kleuren die ondermaats vertegenwoordigd zijn in Eva's verder zeer uitgebreide stoffencollectie. Exit frulletjes en vrolijke dierenprints: mama en papa houden van strak. Ik stond mezelf toe terug te grijpen naar de basics, dus werd het een dekentje.
De Banier leverde mij flockfolie in het o zo moeilijk vindbare juiste fluo-oranje (nee, de foto benadert dat zelfs niet in de allerverste verte), Hexagoon de bijpassende paspel. Wit met een naam, net als het kaartje. Simpel en strak zou het worden. Maar in afgewerkte staat passeerde het deken toch niet langs mijn schoonheidscontrole. Het was simpel. Het was strak. Maar het was ook saai.

Er ontbrak 'iets'.
Dat 'iets' werd toegevoegd in de hoedanigheid van kersen. Gestipt, zoals al vaker. Het verhaal wil namelijk dat de toen nog ongeboren dame in kwestie haar mama opzadelde met een verschrikkelijke goesting in zulks rood fruit. Daarbij negerende dat het kersenseizoen verleden tijd was en de vruchten van eigenaar verwisselden aan ongeveer een euro per stuk. Een leuke anekdote die op haar trouwfeest vast nog eens opgediept zal worden, en het kraambezoek nu al deed lachen.

Maar zie eens wat een prachtkind die kersen hebben opgeleverd!
Het deken werd met enthousiasme onthaald als "één van de origineelste cadeaus die we al hebben gekregen". Ofte: het schoonste compliment dat ge over een zelfgemaaksel kunt krijgen. 
Een fikse groeispurt was ingecalculeerd bij het bepalen van de afmetingen. Garantie voor jaren warme voetjes in de zetel!

16 opmerkingen:

 1. Oh wat een mooi dekentje! En dat kersje is super bedacht in stipvorm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Simpel én niet alleen op de groei, maar ook tijdloos. Want binnen 2 jaar is die hele met fluo gepimpte dieren-in-het-bos-hertjes-in-de-wei-hype afgelopen en is uw fluo oranje fel afgewassen en dus nog steeds hip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahja, en moest het niet duidelijk zijn: ik vind het heel erg schoon!

   Verwijderen
 3. Jij doet je reputatie weer alle eer aan. Zooo... schoon en stijlvol!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooo mooi! Jeanne is een supernaam en bij deze ook super vereeuwigd op een dekentje. Ik kan helemaal begrijpen dat het in de smaak viel, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk dekentje! Ik blijf je geduld bewonderen om,zo'n dingen te flocken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Keimooi met die gestipte kersjes erop ! En wat een schattig baby'tje !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, en superorigineel met het verhaal achter de kersen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grootste onderscheiding voor concept en uitvoering, met felicitaties en onze eeuwige dankbaarheid. Van het ouderpaar Maxime en Laurence. Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...