topbar

dinsdag 26 maart 2013

Kippen en stippen: de winnaar!

Ik beloofde U een winnaar, en belofte maakt schuld. De keuze der einddatum gebeurde nogal ondoordacht, met de gehele collectie onschuldige handen buitenshuis en bovendien de dag voor een examen. Gelukkig voor U verdient de student ook af en toe een pauze. Een pauze die zij, om de vermoeide hersenen wat frisse lucht te gunnen, graag buiten doorbrengt. Daar vond zij meteen de oplossing voor de afwezigheid der kaartjestrekkers. In haar tuin lopen namelijk twee geweldig onschuldige schepsels rond, die samen over vier poten en twee bekken beschikken. Ter vervanging van de hand kan dat wel tellen, dacht zij zo.
De schepsels keken eerst nogal verbaasd. Zij hadden namelijk op een uitgebreid ontbijtbuffet gehoopt. Het geluid van de openende achterdeur was nog niet uitgestorven of ze hadden hun honger al laten blijken door middel van luid gekakel en hysterisch heen-en-weer-geloop. Ons dagelijkse ochtendritueel, voor U denkt dat die beesten doorgaans geen eten krijgen.
Het plan werd op weinig enthousiasme onthaald. De zwarte (de durver) kwam voorzichtig dichterbij, de grijze (de verlegene) bleef veilig op de achtergrond. Eén blik in de pot, toen schreden ze parmantig terug naar hun hok. Kieskeurige dames, die twee.

Na enkele minuten begon het hen te dagen dat er geen ander ontbijt voorzien was. Ik werd getrakteerd op nog meer verbaasd gekakel en dito blikken. Tot de zwarte (de durver) een tweede poging waagde, in de hoop dat deze verdachte witte dingen haar een gevoel van verzadiging zouden opleveren.
Wat een teleurstelling. Bij nader onderzoek bleken de dingen niet eens kauwbaar en werden bijgevolg zo snel mogelijk aan het gras gedoneerd.
 Al een geluk. In het andere geval had U de winnaar nooit gekend.
Joentje, stuur je me een mailtje - withlovebyeva(at)hotmail(punt)com - met je adres? Dan kan de zoon zijn zesde verjaardag in stippenstijl vieren!

Hoe het afliep met die kippen? Die leven nog. Ze hielden aan dit hele verhaal, gezien het geheugen van zo'n beest, geen trauma over. Meer nog. In verhouding tot de geleverde arbeid werden ze rijkelijk betaald.

19 opmerkingen:

 1. Gij schrijft toch echt zalig goed...
  Een talent die ik niet heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha geweldig met die kippen!! Ik deed het zelfde met mijn katten, ook van hun kreeg ik een blik van: waar slaat dit nou weer op!!

  Joentje gefeliciteerd!!!

  Groetjes Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet te doen, geweldig gevonden, die kippen. Doe het goed morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zien er om op te eten uit! Allez, figuurlijk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, origineel! en proficiat aan de winnaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalig, dat is echt wel een heel unieke onschuldige "poot" :-)
  Leuk voor Joentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik denk dat dit veruit de origineelste manier is om een winnaar te kiezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Neee, echt waar! Ik heb gewonnen! Geweldig, niet te geloven! Ik ben die durver eeuwig dankbaar;-)Hilarisch stukje! Dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke manier om de winnaar te bepalen. Super

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, hoe heerlijk geschreven!! Hohoho, echt goed gelachen! Jammer dat ik niet won, maar de lachbui die ik in de plaats kreeg is me evenveel waard! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha, hoe heerlijk geschreven!! Hohoho, echt goed gelachen! Jammer dat ik niet won, maar de lachbui die ik in de plaats kreeg is me evenveel waard! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hihi, geweldig!! Proficiat aan de winnaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knappe blog, zeg! Ik word graag volger!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...