topbar

dinsdag 24 april 2012

Een overzicht

Jupla, nog geen week online en al 6 volgers! Ik ben content. Maar u niet waarschijnlijk. Want dat staat hier al een week online en u hebt nog niks gezien. Tja. U zou natuurlijk mijn Flickr-pagina kunnen bekijken, maar om het u gemakkelijk te maken: een overzicht. Van alle handgemaaksels van het afgelopen jaar. Nu ja, de schoonste, want állemaal lijkt me toch wat vermoeiend voor uw scrollende wijsvinger. En trouwens, daarvoor kunt u nog altijd terecht op Flickr.

Portemonneetjes. Voor klantenkaartjes, kleingeld,… Mijn allereerste maaksel en al direct in drievoud geproduceerd (voor de medemens met een slordige handtas, weet u wel)
De Zsazsa-broche, nog zo’n evergreen. En ook in drievoud, al staat de collectie op het punt zich uit te breiden.


Ballonrokjes à la Miss Stik: zonder twijfel een geweldige handleiding! Mijn allereerste ervaring met rokjesmakerij (ik weet het, er zijn makkelijkere modellen om mee te beginnen, leest u anders dit). En weeral drie stuks, tiens, dat merk ik nu pas…
Rimpelrokjes: mijn absolute topfavoriete, zowel om te dragen als om naar te kijken als om te maken. Zeker met de rimpelvoet die de Sint dit jaar bracht. En zie, al die rokjes-voor-kindjes-handleidingen, dat gaat dus ook voor volwassenen hé.


Elk nieuwbakken baby’tje krijgt ze van mij: slofjes! Makkelijk, weinig stof nodig, en voor een fractie van de prijs van de Bobuxjes uit de winkel.

Voor de verjaardag van de zus: een dekentje. Zoooo zacht!

Noodlehead-rugzakje, voor een klein meisje dat 4 werd en éindelijk met de grote kleuters mee naar ’t zwembad mocht.

Een Burda-patroon, gecombineerd met mijn allerliefste lievelingsstofje en de hulp van grootmoe, wordt een vrolijk zomerkleedje.En dan mijn schoonste stuk van dit najaar: een rokje uit de Knippie (oktober 2011) dat je ook al hier en hier zag. Ik nam de 164, voegde langs alle zijkanten 2 centimer toe, langs de onderkant 8, en ziedaar: het paste.


Hema-dekbedovertrek werd kleedje (Shirt Dress van MADE) en vlaggenlijnEn verder nog wat rokjes.Manmanman. Tegen dat die foto's hier stonden was er toch al een goeie twee uur gepasseerd. En dan staan ze niet eens allemaal zoals ik het wil. Alle begin is moeilijk?

Zo. Nu ga ik nog wat naaien. Kwestie van toch íéts te doen op nen avond.

5 opmerkingen:

 1. Lieve Van Bijlen24 april 2012 om 21:42

  mooi, mooi, mooi!!!
  Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben onder de indruk! En die Gele bolletjesrok is fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je ook blogt, nu kan ik eindelijk es reageren :-). Jouw topstuk (het oker rokje met witte bollen) was ook mijn favoriet op je Flickrpagina: mooie stof en heerlijk afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat jurkje is mijn favoriet! Uit welke Burda komt het patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jawatte Eva! Echt, ik ben onder de indruk! En dat op jouw leeftijd. Ikzelf heb pas in mei 2012 leren naaien. In het begin wat prutsen, en ik geef toe: nu nog. Maar als ik jou bezig zie ... respect! Ik volg je vanaf vandaag. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...