topbar

maandag 2 april 2018

Communie-inspiratie: Party Animals!

Paasvakantie naaivakantie! Voor wie nog een (communie)feestje op de naaiplanning heeft, hier een vervolg op de beloofde inspiratie!

Party Animals

Mona voorzag ik vorig jaar van een échte feestoutfit, deze is er eentje "voor de show". Of "voor de shoot": in december lanceerden we bij Lotte Martens de PARTY ANIMALS en dat ging gepaard met een vrolijk fotofeestje.

Party Animals

Doet de naam PARTY ANIMALS geen belletje rinkelen? Dan keert u vast net terug van een maandenlange ruimtereis. Voor de communie- en lentefeestnaaisters bracht mijn lieve vriendin en werkgever Lotte Martens een prachtige collectie vol zijdes en jacquards uit. Ik viel als een blok voor Lopini: een licht rekbare jacquard met ingeweven diertjesmotief, die aan beide zijden bruikbaar is. Ik  ging voor de roze variant (voor jongens en stoere meisjes is er ook een lichtblauwe) en gebruikte de lichtroze 'voor'kant, maar de gouden achterkant is minstens even mooi!

Party Animals

Het patroon is van de hand van een -ik glimlach bij het schrijven- kersverse collega. Riets dansende krullen en glimlach begroeten mij wekelijks als ik het atelier binnenwandel. Topjob, topcollega's. 

Party Animals

Zijde en jacquard zijn niet de meest voor de hand liggende stoffen om mee te naaien, dat begrijpt Lotte ook. Maar ze zijn zò mooi, en veel eenvoudiger om te verwerken dan je denkt! Voor wie nood heeft aan extra tips, is er Riet. Sinds een maand zorgt zij voor patronen en inspiratie om je LotteMartens-stoffen ten volle tot hun recht te laten komen. Haar eerste patroon onder de LotteMartens-vlag is Just Knot It, een jurkje dat al lang bestond (mijn eerste versie zie je hier) maar nu uitgebreid werd met extra opties én een papieren versie.

Party Animals

Bovenstaande foto geeft een samenvatting van de patroon- en stofopties. Zijde, jacquard en basic LM's. Rimpelrokjes, geplooide voorpanden en paspels. Oneindige keuze met Just Knot It en de Party Animals!

Party Animals

In de Just Knot It-handleiding heel wat tips voor het werken met zijde en jacquard. Ik ging voor alle nieuwe opties: de geplooide driekwartcirkelrok en de driehoeksachterkant (helaas niet op foto), samen met de zo kenmerkende overlapzijpandjes.

Party Animals

De fluokleurtjes en fluopaspel geven al genoeg pit aan de jurk, maar voor nòg een extra dosis maakte ik er ook nog een vestje bij (hier geshowd door een ander bereidwillig modelletje van dienst).

Party Animals

Zeg je 'feest', dan zeg je 'kant'. Dit vestje zat op een halfuurtje ineen, want door de matgouden print rafelt de stof niet en hoefde ik dus geen randjes af te werken. Knippen, aan elkaar stikken en klaar is het toppunt van feestelijkheid. De kant schijnt lichtjes door waardoor je het jurkje er nog door ziet, een effect waar ik zelf heel erg fan van ben. Wil je voor meer warmte gaan, dan kan je uiteraard ook voeren met Venezia of met tricot.

Party Animals

Et voila, hier was (eindelijk) mijn Party Animals blogpost! Op een lente vol vrolijke feestjes!

Party Animals

Party Animals

Stof jurk: Lopini 07 - Party Animals limited edition 2018 - Lotte Martens (ik gebruikte 1m)
Patroon jurk: Just Knot It - Mind the Whale (maat 122)
Stof vestje: Lunari Aqua kant - Lotte Martens (ik gebruikte 1 paneel)
Patroon vestje: Knippie 
Sokken: Thunbergia karamel - Lotte Martens
Schoenen: Eli en Ocra bij HippeSchoentjes
Fotograaf: Douglas Moors
Model: Mona (6 jaar) en Liv (6 jaar)

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...