topbar

woensdag 31 december 2014

Blokbeelden

Zij vroeg naar mijn jaar. En of mijn hoofd eens van tussen de boeken wilde piepen om voor U de tien schoonste beelden van het afgelopen jaar op te snorren. Zeer zeker, zei dat hoofd. Het feit dat ze nog vertrouwt op het uitstervend ras der bakstenen toetstelefoons doet geen afbreuk aan de omvang van haar fotocollectie. Een beetje tijd, vraagt ze dus, want het doorscrollen van al die herinneringen neemt vast meer dan één vijfminutenpauze in beslag.

In afwachting toch wat foto's, zo op die laatste dag van het oude jaar. Niet om mijn berichtental alsnog de hoogte in de jagen, wat die oogst betreft was 2014 geen voltreffer. Ik schijn tegengesteld aan de wijnen te produceren, met toppen in 2012 en 2013 en een dal in het voor de Bordeaux beste jaar in tijden. U hebt steeds op één van beide fronten voordeel.

Een beeld van een jaar, daar doe ik even over. Maar een beeld van een week, dat lukt. Om U even terug te katapulteren naar die veelvuldig geroemde "schoonste tijd van ons leven": dingen waar ik blokblij van werd!

Het langzame slinken van het pagina-aantal. Elke bladzijde die mij dichter bij vakantie brengt, is goed voor een klein vreugdesprongetje.
Regen tegen de ramen. Niets zo gezellig als getokkel terwijl je droog achter de boeken zit.
Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan: kerstfeestjes vol lekkers en gezelligheid, een tijdelijk leeg hoofd en onverwachte cadeautjes. Een uitbreiding voor mijn gekoesterde kerststal - die in Leuven achterbleef. De koningen hebben letterlijk nog een hele reis af te leggen.
Het uitzicht door mijn kamerraam. Schoonheid die motiverend werkt!
Leuke ontdekkingen tijdens het studeren. Uitgeleende nota's die dankwoordjes blijken te bevatten, en zorgen voor een glimlach tussendoor.
Winterse wandelingen tijdens de middagpauze, om het hoofd, de neus en de tenen op te frissen.
Verder viel hier bijster weinig te beleven afgelopen week. (Zie foto 1). Niettemin wens ik u allen het allermooiste voor morgen en de rest van volgend jaar!

19 opmerkingen:

 1. Toch een mooie reeks, al benijd ik je allerminst in deze periode. Go girl, you're a winner! Fijn eindejaar en een blitse start in 2015 X (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes nog met blokken, ik wens je voor 2015 mooie resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit begrepen waarom ze dat de schoonste tijd van je leven noemen. En ook al zit je het merendeel van je tijd met je neus tussen de boeken, je kon wel leuke foto's produceren.
  Nog veel blokgenot met hopelijk schitterende resultaten in 2015 tot gevolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Originele foto's :-)
  Veel succes met de examens en een mooi 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien niet meteen de onderwerpen die je op foto wil zetten (denk: stof en naaimachine), maar dit zijn wel hele mooie foto's! (En zo tof dat jij nog met pen schrijft!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar, examentijden zijn hier ook nog niet zooo lang verleden tijd. Succes, en ook alle moois voor 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nogmaals succes! En nadien wat genieten van die vakantie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik leef met je mee en katapulteer zo terug in de tijd als ik je foto's zie... nog even en dan vakantie en dan kan je genieten van die schoonste tijd ;-) succes met de examens!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik neem altijd even de tijd om jouw schrijfsels te lezen! Zo goed als jij dat kan.
  Veel succces de volgende week. Voor je het weet is het weer een periode die achter je ligt!
  Happy New Year!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel succes! Met zo'n mooi sneeuwrijk uitzicht, dat creëert rust in je hoofd zodat al die feitjes erin gestampt kunnen worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel gelukkig nieuwjaar voor jou! Veel blokmoed. Zal ik wensen dat er nog veel sneeuw valt in je blokperiode? Dan heb je die mooie uitzichten alvast mee... Ik duim voor de goeie resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog even doorbijten, dan kan je ook genieten. Wij duimen mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Blok ze, toitoitoi. Er brandt een kaarske voor je.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...