topbar

woensdag 7 augustus 2013

De Grote Reismaand

Met een vier maand lange vakantie in het vooruitzicht vulde ik op een winterse januaridag in gedachten mijn julimaand. Onder het motto "er is nog tijd genoeg voor thuisblijven" reserveerde ik meteen 40 dagen ter uitrusting en heroplading (slaat U eens de Bijbel open, en U merkt dat ik daar niet alleen in ben). Plannen werden gemaakt en koffers werden gepakt. De kriebels die eerder nog met moeite onderdrukt werden kregen eindelijk plaats om te zijn.

We begonnen simpel, om er wat in te komen, met een week kamp in Zoutleeuw. Gewoon gezelligheid met een hoop tof volk. Nadien was er net genoeg tijd voor een paar wasmachines, alvorens bus en boot mij naar Zweden ontvoerden. Zweden, dat land met de honderden meren, waar onze kano rustig door het water kliefde (toegegeven - af en toe was er iets minder poëtische armkracht voor nodig, maar ook dat gebeurde met plezier). Ik verloor mijn hart aan de rust en de schoonheid en de back-to-basics way of life. Voor mijn part mogen alle dagen bestaan uit opstaan - tent afbreken - ontbijten - inpakken - vertrekken - peddelen - aankomen op een onbewoond eiland - hout hakken - vuur maken - koken - eten - slapen. En dat tien dagen lang; pure harmonie.

Een luttele 2 dagen later trokken we op citytrip naar een metropool waar de Zweedse rust ver te zoeken leek. Paris, zoals hier reeds beschreven. Een combinatie van hittegolf en overdaad aan activiteiten zorgden ervoor dat hiervan weinig fotografisch bewijsmateriaal bestaat. Enkel de oneindig gefotografeerde Eiffeltoren ontsnapte niet aan mijn lens.

De laatste halte van de maand werd Griekenland. Een vierdaags bezoek aan Athene met haar Acropolis, gevolgd door een weekje uitblazen aan de Kretenzische kust.
Kuisploeg @ Acropolis
Havenstadje Chania
Samaria-kloof
Zonsondergang op het balkon

Die laatste zonsondergang luidde ook het einde van de Reismaand in. De batterijen zijn opgeladen en het hoofd zit alweer vol plannen voor de resterende vakantiedagen. Te beginnen met de 18e verjaardag, die binnen 2 weken groots gevierd dient te worden. Gevolgd door nog wat bandwerk, want zoals hier en hier reeds aangekondigd stelt Eva op zondag 25 augustus haar kraam nog eens op voor Let's LousART. Gentenaars en andere geïnteresseerden van harte welkom!

11 opmerkingen:

 1. Za-lig. Zowel die tijd van eindeloze vakanties die hier alweer een verre herinnering lijkt, als de bestemmingen die je aandeed. Die Griekse kuisfoto's zijn overigens heel cool. Geniet nog van wat er nog rest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai gij! Dat wordt een zomer waarvan je nog jaren zal nagenieten - en nu trouwens ook natuurlijk. Die kanotocht in Zweden: heb je die zelf uitgestippeld of was het met een organisatie? Lijkt mij echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf uitstippelen, nee jong. Ik ging met Sporta, die een door Drakkar (drakkar.be) uitgestippelde tocht met gids hadden voorzien. Een toptiendaagse met prima organisatie. Voor een mogelijk vervolg met kano zou ik zeker bij Drakkar informeren!

   Verwijderen
 3. Geniet ervan! Zweden lijkt me zalig om zo zelf te peddelen. Meteen op mijn bucketlist naar boven geschoven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai. dat ziet er een zalige vakantie uit! Jaloers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch wel lichtjes groen uitziend na het lezen van je verslag. Zweden ... *kwijl* :-) Geniet er nog van en alvast een heel gelukkige verjaardag!!!

  http://wolligewolkjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zweden was zó mooi en - in tegenstelling tot mijn vooroordeel - aangenaam warm, getuige de zwempartijen in de meren. Een dikke aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. Merci voor de verjaardagswensen!

   Verwijderen
 6. Volgens mij vergeet jij nooit meer de zomer waarin je 18 werd !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat een maand! Volgens mij heb je in deze ene maand ongeveer net zoveel van de wereld gezien als ik in mn 34 jaar ;-) Fijne verjaardag alvast!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...