topbar

vrijdag 15 februari 2013

Ferre

Er viel nog eens een kaartje in de bus. Kaartjes en brieven, daar houden wij van. Echte (kriebel)letters op echt papier, zonder vervelende lichtnevenwerkingen waar ogen en andere lichaamsonderdelen moe en ambetant van worden. En de allerleukste kaartjes, dat zijn die met goed nieuws. Vinden wij. Die die vol vrolijkheid aan de wereld vertellen over nieuwe burgers, inclusief rijmpjes à la "iedereen mag het horen, ik ben (vult u zelf maar in)" - met een beetje geluk ook nog ietsje poëtischer.

Het kaartje van Ferre kwam twee weken geleden, maar hijzelf werd al enkele maanden langer verwacht. Dat gaf mij ook ruim de tijd om een volledig cadeaupakket te voorzien. Te beginnen met een dekentje, een naaisel dat in blogland zeer hoog scoort in de populariteitspoll der babygeschenken. En terecht. Dekentjes zijn handig in bedjes, buggy's en aanverwanten, en bovendien duurzaam. Ik hoop alleszins dat meneer binnen een jaar of vier nog steeds gezellig onder zijn dekentje voor het haardvuur kruipt.
Met gewone fleece, omdat ik wat schrik had voor de combinatie babymond - langharige fleece. Minder knuffelig, dat wel, maar even warm, en dat is waar het om draait.
Omdat er nog stof over was, en omdat men nooit genoeg feestjes kan vieren: een naamslinger. Ik was helaas niet de enige die dat bedacht, want bij bezoek zag ik al een vilten exemplaar boven de suikerbonen prijken. In dezelfde kleurstelling, dat wel.
Na het zien van haar bandwerk-in-extremum was de goesting aangewakkerd: een T-shirt met enveloppehals mocht en zou niet op mijn portfolio ontbreken. Dat patroon uit dat boekje dat u allemaal gebruikt is (nog) niet in mijn bezit, helaas. Ik dacht in Knippie 2/2009 een waardig alternatief te vinden. Maar. (U voelt mij al komen). Er waren heel wat aanpassingen vereist eer het ding min of meer aan mijn perfectionistische verwachting voldeed
Notes to self: tricotlinten biaisgewijs aanstikken doet u niet meer. Zelfs niet als het patroon dat voorschrijft. Volgende versies (ja, u knipte er direct 3, in een nutteloze poging tot efficiëntie) maakt u van bij het begin stukken smaller, dat scheelt heel wat gepruts achteraf.

Gelukkig is er van de mankementen (bijna) niets meer te zien. Alleszins niet door de ontvangers van het cadeau, die zich verbaasd afvroegen hoe ik dat had klaargespeeld. Ze moesten eens weten.
Wél goed gelukt zijn de zomen. Zeer goed gelukt, al zeg ik het zelf. De tweelingnaald en ik kwamen nooit goed overeen, maar sinds de aankoop van zulks doorzichtig wegwasbaar materiaal (Soluvlies, blijkbaar) zien mijn stiksels eruit als done by a professional.
Al deze geschenken lagen al op de naaitafel te blinken toen het hoera-we-hebben-een-zoon-smsje de display deed oplichten. Een weekje later arriveerde het kaartje en bleken de sterren alvast in thema gekozen. Om toch nog even verder te borduren op de raketten die zijn mama zo mooi schilderde, omdat diezelfde mama houdt van geschrijf, en omdat ik het babygerief nog laaang niet beu was (note to self 2: zoek meer vriendinnen met bolle buiken) kwam er op de nipper nog een flockboek bij.
De eerste bladzijde vulde ik zelf, met prachtig papier en een prachtig gedicht.
De rest bleef maagdelijk wit. Klaar om gevuld te worden met al het moois dat nog op je pad komt, lieve Ferre!

26 opmerkingen:

 1. amai, knap allemaal. ik heb een vraagje: dat wegwasbaar spul waar je over schreef, wat is dat en wat doet het? klint mij zeer aanlokkelijk in de oren als dat de zoomkwaliteit bevordert :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soluvlies, liet ik mij vertellen. Het is een plastiekerig spul waar je reepjes van knipt om tussen je zomen te steken tijdens het stikken. Als je daarna je kledingstuk wast lost het op en heb je de perfecte zoom.

   Verwijderen
  2. Ik kocht de mijne bij Mertens in Melle.

   Verwijderen
 2. Ik sta nog 5 baby's achter. Mag ik jou assistentie vragen?
  Zo'n volwaardig pakket weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, zo mooi allemaal! Bedankt voor de tip voor de zoom, ik zou mij ook beter eens wat Soluvlies gaan aanschaffen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waauw seg! Echt knap. Mijn leven werd ook beter na de ontdekking van dat wegwasvliesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi weeral! Hier nog wat achterstand op vlak van babycadeaus. Daar moet ik dringend eens aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, zo'n mooi cadeau zeg! Daar zullen ze wel blij mee geweest zijn. En dat soluvlies, daar ga ik ook eens naar vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wegwasvlies?......SUPERBEDANKT voor de tip!!!
  En 't kadootje ( zeg maar KADO ) is heel mooi!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, dat boeleke wordt nogal verwend door jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi cadeau!
  Het dekentje vind ik super. Mooi stofje en schitterend afgewerkt met de bolletjespaspel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow, wat een prachtpakket! Allemaal om 't er mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die soluvliestip moet ik onthouden! Voor de rest sta ik weer paf van je toffe cadeautjes. Als ik nu de geboortekaartjes van mijn kroost opstuur, krijgen ze dan ook zo'n uitgebreid pakket? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Supertof cadeau! Ik sta ook 5 baby's achter, en ben blijkbaar niet de enige...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai, zo'n pakket. Allemaal om ter mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat een prachtig geboortecadeau!
  Helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat wordt die Ferre verwend zeg ! Ik hoop dat hij inderdaad nog veel zal mogen genieten van zijn cadeautjes, vooral nog lang van het dekentje ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. blij dat ik toevallig op deze blogpost terechtkom. Ik ken deze Ferre namelijk ook en wou net beginnen aan vlaggetjes. Plan afvoeren dus, en iets anders bedenken! Drie vlaggenlijntjes zou er lichtjes over zijn. (wel mooi allemaal hoor, 't wordt moeilijk om daaraan te tippen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben de trotse mama van Ferre en kan iedereen vertellen: Ferre slaapt heerlijk onder zijn dekentje! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...