topbar

donderdag 27 september 2012

Aanwinsten

Voor wie hier nog geen kennis van had (en in de veronderstelling dat diegene daarop zat te wachten) : ik hou van taal. Van de onze en van alle andere. Behalve Chinees, dat lijkt meer op geheimschrift. Al maakt dat het dan weer spannend.

Soit.

Ik hou dus van taal. Al sinds mijn aankomst op deze planeet, werd mij verteld. 9 maand later het eerste woordje, nog eens 7 maand daarna de eerste volzin ("De stoute kip heeft het ei kapotgepikt", doet het altijd goed op familiefeestjes). Helaas dateert dit van de periode voor ik begon met het opslaan van herinneringen, maar ik heb het voor u opgezocht in mijn roze Kind&Gezin-boekje. Dus het zal wel waar zijn.

Zo'n 16 jaar later word ik soms 's nachts wakker. Van een woord. Zoals 'aanwinst', bijvoorbeeld. 'Winst' komt van 'winnen', dus zou er ook zoiets als 'aanwinnen' moeten bestaan.

Ik heb vanalles aangewonnen, de afgelopen weken.
Dit, bijvoorbeeld. Als dat geen aanwinst is.
U begint spontaan te zweten bij de aanblik van onderstaande foto?
Ik niet. Alle horrorverhalen over bedrading ten spijt gaat dit bij mij vanzelve. Tot mijn grote vreugde werd de machine geleverd inclusief handig kleurtjessysteem. Hoera!

Zelfs inclusief regenjas, voor het geval we samen op een trektocht-door-het-Amazonewoud-tijdens-het-regenseizoen zouden willen vertrekken. Ge weet maar nooit hé.
Nu ga ik mij eindelijk aan tricot kunnen wagen! T-shirts, kleedjes, truien, ik voel Ali-Baba-gewijs een wereld voor mij opengaan. Dus togen grootmoe en ik na ons bezoek aan Mertens naar De Stoffenkamer. Hoewel ik innerlijk gefrustreerd geraak van de ellenlange onderbrekingen op TV is enige reclame hier toch op zijn plaats. De Stoffenkamer is namelijk een klein paradijs! Die stoffen! Die knopen! Die collectie paspel! Hopelijk brengen ze gauw een klantenkaart uit, want ik ben fan! (valt het op?)

Na anderhalf uur kiezen kwamen we buiten met twee tricootjes. Winterse T-shirts in spe voor mezelve. De rest van de collectie liet ik met lichte spijt in het hart achter voor een volgend(e) bezoek(er).
En alsof dat nog niet genoeg was reden we ook nog naar het Stoffenspektakel. De Gentse versie. Daar kochten we dit.
Voor het geval u zich zorgen maakte, ik ben eindelijk klaar voor de wintercollectie.
Ze gaan nogal werk hebben, de gezusters.

10 opmerkingen:

 1. Die trektoch door het amazonewoud,ik lig hier plat van het lachen met die regenjas.
  Maar wat een mooie aanwinst seg,wauw.
  En ik ben ook zo'n fan van de stoffenkamer,heb er 2 uur voor in de auto gezeten en dan nog eens 6 km voor gewandeld om er te geraken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, zo wat reclame, ik vind dat niet erg. Maar ik kijk dan ook niet naar tv, dus mijn gevoeligheidsniveau ligt anders ;-)
  Hoe dan ook: hoera voor jou! Moge je nog vele gelukzalige uurtjes met je aanwinst beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog al eens een aanwinning (dat zou dan toch ook moeten bestaan hè)!
  Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veel plezier ermee! ik krijg dan weer de bibbers als ik al die draden zie :-)
  wat een mooie stofjes trouwens! ben benieuwd naar het resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gerief heb je daar, schitterend machinepark en met die grondstoffen valt ook iets mee te doen. Benieuwd naar je resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jawadde wauw! Schoon gerief hebt ge daar aan "gewonnen"!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja hallo, daarmee tem je die stapel tricot zonder problemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai wat een mooie stofjes!
  Ik zou ook graag eens in dat winkeltje geraken. Lijkt me een klein paradijsje!
  Enne ... veel plezier met je nieuwe vriend hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. tof dat je van taal houdt, dan lezen we hier heel graag nog wat verder mee! en die machinerie? om jaloers van te worden! de stofjes zijn werkelijk prachtig, ben al benieuwd wat je ervan zal maken... zet de machines maar aan :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...