topbar

donderdag 23 augustus 2012

Wie won?

Er gaat niets boven de zomer. Zon, water en een spannend boek zijn voor mij dé componenten van een geslaagde vakantie.
En het zijn niet alleen de eigenaars van boekhandels en uitgeverijen die u 's zomers aan het lezen willen zetten. Voor zij die niet houden van zon, en bij nader inzien ook niet van letters, bedacht Tante Hilde de oplossing: het fotoverhaal. En omdat grote voorbeelden er zijn om te volgen, presenteer ik u: een spannend zomerverhaal.

Bij gebrek aan van die prachtige poppen kregen Playmobilmannetjes de hoofdrol. Uit het zorgvuldig opgestelde BBQ-feestje van kleine zus werd even een familie geleend, die mocht figureren bij de bekendmaking van de winnaars. Meet moeder en vader P., en hun kroost:

Zij genoten met de hele familie van een zonnige dag in hun achtertuin. Vader P. braadde een lekker kippetje, moeder P. genoot van een wijntje, en kindjes P. speelden rustig samen.

Ergens in de namiddag werden ze opgeschrikt. Met de vraag om te helpen. Aangezien moeder P. van de hulpvaardige maar luie soort was, besloot ze dat haar kinders dit wel wilden.

De secretaris van de familie P. (die liever anoniem wenst te blijven) had de namen van alle give-away-deelnemers op kleine briefjes geschreven, die in grote potten gedaan, en eens goed geschud. Toen was het de beurt aan de kindjes, die elk één briefje mochten trekken. Gelukkig waren er 4 potten, dat scheelde al heel wat geruzie.
Zoon 1 mocht beginnen, want hij was de oudste. Hij nam een aanloop en belandde met een grote sprong in de pot, alwaar hij snel een briefje trok.
Wie won het strikje?
Daarna was Dochter 1 aan de beurt, omdat zij het mooist kon tekenen. Vader P. zette een ladder tegen de rand en hielp haar erop. Voetje voor voetje schuifelde ze tot boven, en viel toen pardoes in de pot. Moeder P. slaakte een gil. Gelukkig was er niets ergs aan de hand, en kwam haar oudste dochter ongedeerd tevoorschijn met een briefje in haar hand.
Wie won de slofjes?
Zoon 2 was van het stoere type (en stiekem fan van Tarzan). Hij klom in de appelboom, zwierde wat heen en weer, en maakte zo zijn grootse entree in de pot. Aldaar sloot hij zijn ogen (eerlijk was hij ook) en koos een papiertje. Over zijn blauwe plekken hebben we het een andere keer.
Wie won de bloemenhanger?
De grootste pot was voor het kleinste meisje. Met veel moeite sleurde ze mama's strandstoel tot tegen de rand, ging erop staan, boog heel diep voorover en viste een briefje.
Wie won het haarlint en de broche?

Hiep hiep hoera! Een dikke proficiat aan Ballétoile, Alix, Heidi en Storm! Als jullie even je gegevens mailen naar eva.vandevelde@hotmail.com, dan zorgt de secretaris van familie P. ervoor dat u binnenkort een pakketje tussen de krant en de rekeningen vindt.

Rest mij nog het bedanken van de gehele familie voor hun geduld en eeuwige vrolijkheid. Die kindjes P., dat zijn nogal gemakkelijke kinders jong. Die ouders hebben daar nauwelijks werk mee. Dus als U ze graag eens leent, voor een familiefeest of een bezoek aan een chique kinderwinkel of een andere gelegenheid waar Uw kroost zich behoort te gedragen, laat maar weten.

En U zou ik ook graag bedanken. Voor het deelnemen (belangrijker dan winnen?). Voor de verjaardagswensen. Voor het lezen en het volgen en de reacties. Merci! (en doe zo verder hé =D)

Dan ga ik nog wat in de zon liggen, terwijl de kindjes rustig spelen.

8 opmerkingen:

 1. Haha, ook al heb ik niet gewonnen, het was toch een plezier om te lezen.
  Proficiat aan diegene die wel gewonnen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jiiiiiiiiiiipiiiiiiiiiiiiiiiii check ik net (vanuit Frankrijk) mijn lijstje met blogs en wat zie ik: ik heb gewonnen. dankjewel dankjewel dankjewel, je hebt mijn dag nog beter gemaakt.
  hopelijk hebben jullie ook een superleuke vakantie en verjaardag gehad.
  ik mail je mijn gegevens nog door.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi, tof gedaan. Je bent blijkbaar een meid met vele talenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer leuk om te lezen! En zo creatief! Je moet er maar opkomen :-) Doe zo verder!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...