topbar

donderdag 28 juni 2012

Rokjes en de krant

Ik las het in de krant vorige week. Of in de gazet, zo u wilt. Juni, rokjesmaand. En daarbij een foto van het Zsazsa-boek. Hoog tijd dus om eens in dat boek te beginnen. Niet dat ik het nog niet gelezen had, dat wel. Meerdere keren zelfs (Zsazsa blijft toch hilarisch!). Maar een rokske uit dat boek, daar was ik gewoon nog niet toe geraakt. Tot nu.

Het gekende procédé: ik liet een mama een stofje kiezen, schotelde haar het Boek voor, en ging aan de slag.

Wederom met label in de zijnaad, gevoelige kinders hé.

De oma kwam, en nam haren overlock mee. Zalig gerief jong, absoluut. Dat ding verhuist spontaan naar nummer 1 op de verjaardags-verlanglijst (17 augustus, hint! hint!). Ziedisaan, wat een propere afwerking!

Na jaren biais aanzetten volgens deze methode (jaja, die Zsazsa, we kunnen er niet naast kijken hé), ging ik nu voor simpel, snel, en drie keer zo schoon. Gewoon voor het stikken dubbel strijken, rond de stof plooien (u hoeft zelfs niet te spelden), en hopla: hij zit er netjes rond.

In de avondzon ziet dat er zo uit:

En moet u nu eens wat weten? Dat kind mag mijn rokje aan op de trouw van hare nonkel! Nen trouw hé! Waarop iedereen in sjieke kleren loopt enzo! Zeg nu zelf, dat is toch een eer.

PS: Het kind in de rok op het feest ziet U hier.

9 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...